Friday 4 October 2019

Χρώμα σε νερό ΙΙ -Βόρειες Αποχρώσεις: Ειρήνη Κομνηνού

Η Ειρήνη Κομνηνού γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα με καθηγητή τον Δημοσθένη Κοκκινίδη και σκηνογραφία με τον Γιώργο Ζιάκα . Έχει σπουδάσει στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Maryland University, καθώς και interior design. Έχει παρουσιάσει τα έργα της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Κατοικεί και εργάζεται στη Ραφήνα Αττικής.

Η Ειρήνη Κομνηνού συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 22 επιλεγμένους καλλιτέχνες η δουλειά των οποίων θα παρουσιαστεί  σε έκθεση στην Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο, στο πλαίσιο του προσωπικού project  / σειράς εκθέσεων για την ανάδειξη της Ελληνικής σκηνής της σύγχρονης Ελληνικής Υδατογραφίας του Εικαστικού Επιμελητή Πάρη Καπράλου "Χρώμα σε νερό ΙΙ -Βόρειες Αποχρώσεις", η οποία θα φιλοξενηθεί στην Myrό Gallery, και θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου. Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση και τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες ΕΔΩ.

Σε καλλιτεχνική δήλωση που εξέδοσε ειδικά για την συμμετοχή της στην έκθεση η εικαστική δημιουργός επισήμανε:

"Οι δυνατότητες του υδατοδιαλυτού χρώματος είναι απεριόριστες. Μπορεί ένας καλλιτέχνης να δουλέψει με παχύ στρώμα υλικού, πάστα, αλλά και με λεπτές λαζούρες και αραιά χρώματα. Η δική μου δουλειά έχει πολλά στρώματα αραιών χρωμάτων, είναι το αποτέλεσμα της αναζήτησης μέσα από συνεχείς αλλαγές που λαμβάνουν χώρα επάνω στον καμβά.  Η ανθρώπινη φιγούρα έχει ουσιαστική θέση στο έργο μου. Με απασχολεί ο άνθρωπος, πάντα ως ον που υπάρχει μέσα σε έναν ορισμένο χώρο. Ο χώρος των δύο διαστάσεων του τελάρου είναι στο μεταίχμιο του αληθινού και του μη αληθινού, του εσωτερικού κόσμου και του εξωτερικού. Το μέσα και το έξω, η εσωτερική κατάσταση και το περιβάλλον αλληλεπιδρούν ώστε να αναδεικνύεται το συναίσθημα που προσπαθώ να εκφράσω.  Τα απεικονιζόμενα πρόσωπα είναι μόνο η αφορμή, θα μπορούσαν να είναι οποιοσδήποτε, είναι εμείς, εγώ, εσύ. Είναι ο άνθρωπος που οδεύει μόνος, τελικά.".

Χορηγός Επικοινωνίας: Arts & Antiques CCR