Wednesday 10 April 2024

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος | Εποχή / Epoché -Διεθνής έκθεση υδατογραφίας


Διεθνής Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε έκθεση ζωγραφικής με υδατοδιαλυτά μέσα (ακουαρέλα, watermedia) σε χαρτί που απευθύνεται σε εικαστικούς καλλιτέχνες για τη συμμετοχή τους σε διεθνή έκθεση σύγχρονης υδατογραφίας που διοργανώνει στην Αθήνα, απευθύνει ο Επιμελητής Τέχνης Πάρης Καπράλος. Η έκθεση εντάσσεται στη σειρά δράσεων ΧΡΩΜΑ ΣΕ ΝΕΡΟ για την ανάδειξη καλλιτεχνών με αυτά τα μέσα έκφρασης, και θα συμπεριλάβει καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο αναδεικνύοντας τις δυνατότητες του μέσου σήμερα.Οι επίσημες γλώσσες της έκθεσης είναι τα Ελληνικά και τα Αγγλικά, ενώ θα εκδοθεί αναμηστικός κατάλογος – βιβλίο σε ψηφιακή μορφή και στις δύο γλώσσες. Η έκθεση θα είναι παράλληλα διαθέσιμη διεθνώς διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ARTgrID .

Έργα που γίνονται δεκτά. Στην έκθεση θα γίνουν δεκτά έργα ζωγραφικής με υδατοδιαλυτά μέσα σε χαρτί (watermedia, ακουαρέλα, υδατοδιαλυτά μελανια,μολύβια νερού, σκόνες, φυσικές υδατοδιαλυτές χρωστικές, καθώς επίσης εναλλακτικά μέσα -π.χ. τσάι, καφές, κ.α.).

Θεμα & ύφος  έργων.  Στην έκθεση γίνονται δεκτά πρωτότυπα έργα τέχνης οποιουδήποτε ύφους και εικαστικής επεξεργασίας, παραστατικά ή μη, εξπρεσιονισμού, συμβολισμού, αφαίρεσης ή οποιαδήποτε άλλη επιλογή, τα οποία μπορούν να συνδιαλέγονται με όποιον τρόπο θεωρεί πρόσφορο ο δημιουργός τους με το θέμα.

Εννοιολογικό πλαίσιο. Η πιο κοινή και γνωστή έννοια της λέξης “εποχή” αναφέρεται στις τέσσερις περιόδους του έτους: Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας. Εντούτοις, μπορεί να αναφέρεται και σε μια ιστορική περίοδο με ξεχωριστά χαρακτηριστικά, πολιτιστικές τάσεις, ή κοινωνικο-πολιτικές συνθήκες -π.χ. μιλάμε για την “Εποχή του Χαλκού” ή την “Εποχή του Διαφωτισμού”. Εξίσου, συμπεριλαμβάνεται σε πιο σύγχρονες εκφράσεις αναφερόμενη σε οποιαδήποτε περίοδο που χαρακτηρίζεται από καταστάσεις κοινής παραδοχής, όπως η “εποχή του Διαδικτύου” ή η “εποχή της παγκοσμιοποίησης”. Παράλληλα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε πιο προσωπικό επίπεδο, όπου η “εποχή της νιότης” ή “εποχή της ωριμότητας”, ενώ στη καθομιλουμένη προστίθεται μια πιο αφηρημένη διάσταση, αναφερόμενη σε κάποια στιγμή που έχει ειδική σημασία, όπως στη φράση “η εποχή των μεγάλων αλλαγών”. Η λέξη “εποχή” προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό ρήμα “ἐπέχειν” (επέχω), το οποίο σημαίνει κατά λέξη “κρατώ επάνω”, “συγκρατώ” ή “αναστέλλω”, φέροντας την έννοια της αναστολής ή της παύσης, με διαφορετικές σημασίες ανάλογα με το πλαίσιο. Για παράδειγμα, στην Στωική φιλοσοφία, η “ἐποχή” συνδεόταν με την αναστολή της κρίσης ή της γνώμης, μια κεντρική έννοια για την άσκηση της αυτοσυγκράτησης. Από τους Στωικούς πήρε τη σκυτάλη στη σύγχρονη εποχή στη θεωρία της φαινομενολογίας του Husserl η “Epoché” -μια διαδικασία -σύμφωνα με αυτή τη θεωρία- που στοχεύει στην αναστολή της προκατάληψης: είναι η τεχνική μέσω της οποίας το υποκείμενο αποφεύγει την αυτόματη αποδοχή των εξωτερικών φαινομένων ως αντικειμενικής αλήθειας, αντιμετωπίζοντας τη πραγματικότητα από μια πιο αμερόληπτη σκοπιά. Η διαδικασία της Epoché στοχεύει να λυτρώσει τον άνθρωπο από τη προκατάληψη και θα ανοίξει τον δρόμο για μια πιο βαθιά και αυθεντική κατανόηση της ανθρώπινης εμπειρίας.

Ποιός μπορεί να συμμετέχει. Στην έκθεση μπορούν να συμμετέχουν καλλιτέχνες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, από όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από τη καταγωγή ή την εθνικότητά τους.

Πως και τι πρέπει να υποβάλλετε. Θα πρέπει να αποστείλετε με e-mail στο artistsartgrid@gmail.com με θέμα CIW9 τα ακόλουθα:
(1) Φωτογραφίες μέχρι 2 διαθέσιμων έργων, σε ξεχωριστό αρχείο φωτογραφίας το κάθε έργο, μορφής jpg μεγάλου μεγέθους καλής ευκρίνειας και υψηλής ανάλυσης. Προσοχή: τα έργα δεν είναι ενδεικτικά. Εάν επιλεγείτε, μπορείτε να εκθέσετε αποκλειστικά το ή τα έργα που υποβάλατε. Τα έργα πρέπει να αποστέλλονται φωτογραφημένα χωρίς κορνίζα/τζάμι.
(2) Στοιχεία των έργων, με σημείο αναφοράς για το καθένα την ονομασία του αρχείου (π.χ. A1.JPG) που θα πρέπει να γράφουν με αυτή τη σειρά χωρισμένα με κόμματα, Ονοματεπώνυμο καλλιτέχνη, Τίτλο έργου, Υλικά αποτύπωσης και τεχνική, Διαστάσεις (σε εκατοστά, Υψος Χ Πλάτος), Χρονολογία ολοκλήρωσης.
(3) Στοιχεια επικοινωνίας σας: Ονοματεπώνυμο, Email, τηλέφωνο επικοινωνίας, Χώρα (αν κατοικείτε εκτός Ελλάδας)

ΑΝ τα έργα σας επιλεγούν προς έκθεση, θα σας δωθούν οι ακόλουθες δυνατότητες (με πρόταση που θα σας σταλεί):
– Μπορείτε να στείλετε απευθείας τα έργα σας στο χώρο τέχνης σε καθορισμένη ημερομηνία προς έκθεση
– Μπορείτε να στείλετε απευθείας τα έργα σας σε συνεργάτη της διοργάνωσης σε χάρτινο κύλινδρο (art tube) και να αναλάβει η διοργάνωση να κορνιζώσει (framing) και να παραδώσει τα έργα στη γκαλερί χωρίς επιπλέον κόστος, εφόσον αυτά είναι ίσα ή μικρότερα από 38Χ56 εκατοστά ή 56Χ38 εκατοστά (half imperial paper size)

Σημαντικές σημειώσεις.
– Διευκρινίσεις, απορίες και ερωτήσεις αυστηρά και μόνο για τη διαδικασία της υποβολής στέλνετε γραπτώς με email στη παραπάνω διεύθυνση υποβολής και θα απαντώνται εντός 24 ωρών.
– Πληροφορίες για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης και τη πρόταση που θα σας γίνει αν και εφόσον επιλεγείτε θα δοθούν μόνο στους επιλεγέντες καλλιτέχνες, κατόπιν της υποβολής και της επιλογής τους -όχι πριν.
– Υποβολές που δεν θα περιλαμβάνουν όλα τα ζητουμενα, ή δεν ακολουθούν τον ενδεδειγμένο τρόπο διατύπωσης και αποστολής των ζητούμενων θα αγνοούνται.
– Εφόσον επιλεγείτε οι διοργανωτές θα επικοινωνήσουν μαζί σας άμεσα με απαντητικό email που θα περιλαμβάνει πλήρη ενημέρωση για τις διαδικασίες της συμμετοχής σας.
– Στην έκθεση γίνονται δεκτά τόσο νέα έργα που θα δημιουργήσετε για να υποβάλλετε, όσο και παλαιότερα έργα που έχετε, θεωρείτε ότι σας αντιπροσωπεύουν, είναι σχετικά με το θέμα, και θα θέλατε να παρουσιάσετε στην έκθεση.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ: μέχρι και τη Μ.Πέμπτη 2 Μαΐου 2024 στις 23:59′.

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa An Athenian Outsider Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Awards Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Ciné qua non Cinema Collage Collectives Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art DJs Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina Fundraising Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos LGBTQI+ Lifestyle London Calling Loutraki Multimedia & Installations Art Museums Myconos Naxos News Opera Party Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri Sikinos StreetArt Symposiums Syros Tattoo Teri Paschos textileArt Thessaloniki US Venue Virtual Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αγρίνιο Αίγινα Αίγιο Αλεξανδρούπολη ΑΝΑΦΗ ΑνδριανήΤζίμα Άνδρος ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος Απόψεις ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές Δελφοί ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Έβρος Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζάκυνθος Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιδρύματα Ιεράπετρα Ιστορία Ιστορίες για γάτες ΙΩΑΝΝΙΝΑ Καβάλα Καλαμαριά Καλαμάτα Καλλιγραφία Καστελλόριζο Καστοριά Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κρήτη Κως Λάρισα Λέσβος Λευκάδα Λήμνος Λόγος Λύκειον Ελληνίδων Μεσολόγγι Μουσική Ναύπακτος Ναύπλιο Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Ολυμπία Ορεστειάδα Παιδαγωγικά Παιδιά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτμος Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σκιάθος Σπέτσες Στήλη Άλατος Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ Τρίκαλα Τρίπολη ΥΔΡΑ Υποτροφίες Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χαλκίδα Χανιά Χειροτεχνίες Χίος Χορηγίες Χορός Ψηφιδωτό Ψυχολογία Ψυχολογία στην καθημερινότητα