Monday 15 January 2024

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος | ARC – Art Revisited Collective: Μεταβάσεις & Περάσματα


Πρόσκληση Ενδιαφέροντος συμμετοχής στην ετήσια έκθεση της με τίτλο “Μεταβάσεις και Περάσματα” απευθύνει η συλλογικότητα εικαστικών καλλιτεχνών ARC – Art Revisited Collective. H ετήσια έκθεση της συλλογικότητας θα διεξαχθεί στην αίθουσα τέχνης Luminous Eye (περιοχή Μουσείου Ακρόπολης, κέντρο Αθηνών) τον Φεβρουάριο 2024. Παράλληλα με τη φυσική έκθεση στην Αθήνα, η έκθεση θα είναι και διαδικτυακά επισκέψιμη με την υποστήριξη της ARTgrID. Την επιμέλεια υπογράφει ο εικαστικός επιμελητής Πάρης Καπράλος.

Επίσημες γλώσσες της έκθεσης είναι τα Ελληνικά και τα Αγγλικά και όλο το υλικό που θα εκδωθεί θα είναι δίγλωσσο, συμπεριλαμβανομένων του Αναμνηστικού καταλόγου βιβλίο της έκθεσης και της παράλληλης διαδικτυακής έκθεσης.



Έργα που γίνονται δεκτά. Στην έκθεση γίνονται δεκτά πρωτότυπα έργα τέχνης οποιουδήποτε ύφους και εικαστικής επεξεργασίας που συνδιαλέγονται με όποιον τρόπο θεωρεί πρόσφορο ο δημιουργός τους με το θέμα. Γίνονται δεκτά έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, φωτογραφίας, έντυπης ψηφιακής τέχνης, κολλάζ, ψηφιδωτά, γλυπτά.

Εννοιολογικό πλαίσιο. Στην εποχή μας, έντονες αλλαγές επηρεάζουν τις ζωές μας, αποτελώντας μεταβάσεις και περάσματα σε νέες πραγματικότητες. Η καθησυχαστική ψευδαίσθηση μιας δεδομένης κανονικότητας υποχωρεί, οι παραδοσιακές ταυτότητες βρίσκονται υπό διαρκή αναθεώρηση. Kαλούμαστε να επινοήσουμε το ρόλο μας σε ένα φαινομενικά ανοίκειο περιβάλλον. Η παγκοσμιοποίηση και οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις προκαλούν μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών, συνεπώς, την ανάμειξη πολιτισμών. Στον τομέα της τεχνολογίας, εξελίξεις αλλάζουν τον κόσμο πιο γρήγορα από οσο συχνά μας επιτρέπει η αντίληψη μας να κατανοήσουμε. Η γενετική εξασφαλίζει νέους τρόπους αναπαραγωγής αποδεσμεύοντας μας από τους βιολογικούς γονικούς ρόλους. Οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του χθες προσφεύγουν στη πολιτική ορθότητα και το δικαιωματισμό, που μοιάζει περισσότερο να φαλκιδεύουν το παρόν, παρά να εγγυώνται ένα καλύτερο μέλλον. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης δημιουργεί νέες ευκαιρίες, αλλά και κινδύνους, με την ενσωμάτωσή τους στη ζωή μας. Στο δοκίμιο του “Το Ανοίκειο” ο Sigmund Freud στις αρχές του περασμένου αιώνα (“Das Unheimliche” στο πρωτότυπο, κυκλοφορεί σε βιβλίο και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις “Οξύ”), αναφέρεται στο ανοίκειο ως μια αίσθηση αποξένωσης, η οποία προκαλείται όταν κάτι γνωστό, οικείο ή καθημερινό αποκτά μια ανησυχητική, απόκοσμη ή απειλητική διάσταση, επειδή αγνοήθηκε ή ξεχάστηκε επί μακρόν. Η αίσθηση του ανοίκειου προκύπτει όταν αντιμετωπίζουμε κάτι που ανατρέπει τις συνηθισμένες μας προσδοκίες για το πώς λειτουργεί ο κόσμος. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία μη γραμμική εξελικτική πορεία, μια εποχή αποδόμησης, σύγχυσης και υλιστικής προσήλωσης, καλούμενοι να αναστοχαστούμε για τον πολιτισμό μας και να επιδιώξουμε επανασυνδέσεις που θα μας οδηγήσουν σε έναν καλύτερο μέλλον. Πρέπει ίσως να αναλογιστούμε πως όλα τούτα είναι μόνο ανθρώπινα, είναι το είδωλο μας και οι αντηχήσεις μας στα οποία εμείς μόνοι πρέπει να δώσουμε την απάντηση.

Τι πρέπει να υποβάλλετε. Θα πρέπει να αποστείλετε με e-mail στο artistsartgrid@gmail.com με θέμα ΜΕΤΑΒΑΣΕΙΣ τα ακόλουθα:
(1) Φωτογραφίες 2-5 διαθέσιμων έργων, σε ξεχωριστό αρχείο φωτογραφίας το κάθε έργο, μορφής jpg μεγάλου μεγέθους καλής ευκρίνειας και υψηλής ανάλυσης. Προσοχή: τα έργα δεν είναι ενδεικτικά. Εάν επιλεγείτε, μπορείτε να εκθέσετε αποκλειστικά το ή τα έργα που υποβάλατε. Έργα σε χαρτί πρέπει να αποστέλλονται φωτογραφημένα χωρις κορνίζα/τζάμι.
(2) Στοιχεία των έργων, με σημείο αναφοράς για το καθένα την ονομασία του αρχείου (π.χ. A1.JPG) που θα πρέπει να γράφουν με αυτή τη σειρά χωρισμένα με κόμματα, Ονοματεπώνυμο καλλιτέχνη, Τίτλο έργου, Υλικά αποτύπωσης και τεχνική, Διαστάσεις (σε εκατοστά, Υψος Χ Πλάτος αν είναι αναρτώμενο ή, αν είναι γλυπτό Υψος Χ Πλάτος Χ Μήκος), Χρονολογία ολοκλήρωσης.
(3) Στοιχεια επικοινωνίας σας: Ονοματεπώνυμο, Email, τηλέφωνο επικοινωνίας.

Σημαντικές σημειώσεις. Διευκρινίσεις, απορίες και ερωτήσεις αυστηρά και μόνο για τη διαδικασία της υποβολής στέλνετε γραπτώς με email στη παραπάνω διεύθυνση υποβολής και θα απαντώνται εντός 24 ωρών.
Πληροφορίες για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης και τη πρόταση που θα σας γίνει αν και εφόσον επιλεγείτε θα δοθούν μόνο στους επιλεγέντες καλλιτέχνες, κατόπιν της υποβολής και της επιλογής τους -όχι πριν. Υποβολές που δεν θα περιλαμβάνουν όλα όσα ζητάμε, ή δεν ακολουθούν τον ενδεδειγμένο τρόπο διατύπωσης και αποστολής των ζητούμενων θα αγνοούνται. Εφόσον επιλεγείτε θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα με απαντητικό email που θα περιλαμβάνει πλήρη ενημέρωση για τις διαδικασίες της συμμετοχής σας.Η προθεσμία υποβολής δεν δίδεται απαραίτητα για να δημιουργήσετε έργα, αλλά μπορείτε να επιλέξετε έργα που έχετε, θεωρείτε ότι σας αντιπροσωπεύουν, είναι σχετικά με το θέμα, και θα θέλατε να παρουσιάσετε στο πλαίσιο της έκθεσης.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ: μέχρι και τη Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024 στις 23:59′.

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa An Athenian Outsider Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Awards Books&Manuscripts Bulgaria Call for entries & Competitions Ciné qua non Cinema Collage Collectives Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art DJs Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina France Fundraising Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos LGBTQI+ Lifestyle London Calling Loutraki Milano Multimedia & Installations Art Museums Myconos Naxos News Opera Party Performance Piraeus Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Santorini Sculpture & Ceramics Shqipëri Sikinos StreetArt Symposiums Syros Tattoo Teri Paschos textileArt Thessaloniki US Venue Virtual Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αγρίνιο Αίγινα Αίγιο Αλεξανδρούπολη ΑΝΑΦΗ ΑνδριανήΤζίμα Άνδρος ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος Απόψεις ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές Δελφοί ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Έβρος Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζάκυνθος Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιδρύματα Ιεράπετρα Ιστορία Ιστορίες για γάτες ΙΩΑΝΝΙΝΑ Καβάλα Καλαμαριά Καλαμάτα Καλλιγραφία Καστελλόριζο Καστοριά Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κρήτη Κύθνος Κως Λάρισα Λέσβος Λευκάδα Λήμνος Λόγος Λύκειον Ελληνίδων Μεσολόγγι Μουσική Ναύπακτος Ναύπλιο Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Ολυμπία Ορεστειάδα Παιδαγωγικά Παιδιά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτμος Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σκιάθος Σπέτσες Στήλη Άλατος Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ Τρίκαλα Τρίπολη ΥΔΡΑ Υποτροφίες Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χαλκίδα Χανιά Χειροτεχνίες Χίος Χορηγίες Χορός Ψηφιδωτό Ψυχολογία Ψυχολογία στην καθημερινότητα