Thursday 11 January 2024

“Ευτυχία πέρα από τα όρια”: Πρόσκληση ενδιαφέροντος προς εικαστικους καλλιτέχνες


Πρόσκληση Ενδιαφέροντος συμμετοχής στην έκθεση “Ευτυχία πέρα από τα όρια” που διοργανώνει ο εικαστικός επιμελητής Πάρης Καπράλος, η οποία πρόκειται να φιλοξενήσει έναν πολυδιάστατο καλλιτεχνικό διάλογο σε γνωστή γκαλερί των Αθηνών τον Φεβρουάριο του 2024. Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη και online μέσω της ARTgrID, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο να την επισκεφθούν. 

Με επίσημες γλώσσες τα Ελληνικά και τα Αγγλικά, όλο το υλικό της έκθεσης θα είναι δίγλωσσο, συμπεριλαμβανομένων των καταλόγων και της διαδικτυακής παρουσίασης. 

Καλλιτέχνες που κατοικούν στην Ελλάδα και τη Κύπρο μπορούν να υποβάλλουν έργα τέχνης, ιδιαιτέρως ζωγραφική, χαρακτική, φωτογραφία, ψηφιακή τέχνη και γλυπτά.Η έκθεση εστιάζει στην εξέλιξη της έννοιας του έρωτα στη σύγχρονη κοινωνία. Ο έρωτας δεν περιορίζεται πλέον σε παραδοσιακές αντιλήψεις, αλλά αντιλαμβάνεται ως μέσο αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης. Η τεχνολογία και τα κοινωνικά δίκτυα έχουν αλλάξει τον τρόπο που οι άνθρωποι δημιουργούν και διατηρούν ερωτικές σχέσεις. Η έκθεση εξερευνά τις πολλές διαστάσεις του έρωτα, αποδέχοντας διάφορες μορφές ερωτικών σχέσεων και υπογραμμίζοντας την αξία της αυτο-ανακάλυψης και της προσωπικής ανάπτυξης. Παράλληλα, η έκθεση αμφισβητεί τις παλαιές αντιλήψεις και τις έμφυλες ανισότητες, ενώ αναδεικνύει τη σημασία της αυτοκριτικής και της αντίληψης της πολυφωνίας και της σχετικότητας της αλήθειας. Μέσα από την τέχνη, η έκθεση προσκαλεί το κοινό να εξερευνήσει τον έρωτα μέσα από τις διάφορες του πτυχές, από το αληθινό και το ιδανικό, μέχρι το τοξικό και το παράλογο, προωθώντας ένα ευρύτερο και πιο προοδευτικό κατανόηση του θέματος.

Τι πρέπει να υποβάλλετε
Θα πρέπει να αποστείλετε με e-mail στο artistsartgrid@gmail.com με θέμα ΕΥΤΥΧΙΑ τα ακόλουθα:
(1) Φωτογραφίες μέχρι 2 διαθέσιμων έργων, σε ξεχωριστό αρχείο φωτογραφίας το κάθε έργο, μορφής jpg μεγάλου μεγέθους καλής ευκρίνειας και υψηλής ανάλυσης. Προσοχή: τα έργα δεν είναι ενδεικτικά. Εάν επιλεγείτε, μπορείτε να εκθέσετε αποκλειστικά το ή τα έργα που υποβάλατε. Έργα σε χαρτί πρέπει να αποστέλλονται φωτογραφημένα χωρις κορνίζα/τζάμι.
(2) Στοιχεία των έργων, με σημείο αναφοράς για το καθένα την ονομασία του αρχείου (π.χ. A1.JPG) που θα πρέπει να γράφουν με αυτή τη σειρά χωρισμένα με κόμματα, Ονοματεπώνυμο καλλιτέχνη, Τίτλο έργου, Υλικά αποτύπωσης και τεχνική, Διαστάσεις (σε εκατοστά, Υψος Χ Πλάτος αν είναι αναρτώμενο ή, αν είναι γλυπτό Υψος Χ Πλάτος Χ Μήκος), Χρονολογία ολοκλήρωσης.
(3) Στοιχεια επικοινωνίας σας: Ονοματεπώνυμο, Email, τηλέφωνο επικοινωνίας.

Σημαντικές σημειώσεις
Διευκρινίσεις, απορίες και ερωτήσεις αυστηρά και μόνο για τη διαδικασία της υποβολής στέλνετε γραπτώς με email στη παραπάνω διεύθυνση υποβολής και θα απαντώνται εντός 24 ωρών.
Πληροφορίες για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης και τη πρόταση που θα σας γίνει αν και εφόσον επιλεγείτε θα δοθούν μόνο στους επιλεγέντες καλλιτέχνες, κατόπιν της υποβολής και της επιλογής τους -όχι πριν. Υποβολές που δεν θα περιλαμβάνουν όλα όσα ζητάμε, ή δεν ακολουθούν τον ενδεδειγμένο τρόπο διατύπωσης και αποστολής των ζητούμενων θα αγνοούνται. Εφόσον επιλεγείτε θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα με απαντητικό email που θα περιλαμβάνει πλήρη ενημέρωση για τις διαδικασίες της συμμετοχής σας.Η προθεσμία υποβολής δεν δίδεται απαραίτητα για να δημιουργήσετε έργα, αλλά μπορείτε να επιλέξετε έργα που έχετε, θεωρείτε ότι σας αντιπροσωπεύουν, είναι σχετικά με το θέμα, και θα θέλατε να παρουσιάσετε στο πλαίσιο της έκθεσης.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ: μέχρι και τη Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 στις 23:59′

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa An Athenian Outsider Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Awards Books&Manuscripts Bulgaria Call for entries & Competitions Ciné qua non Cinema Collage Collectives Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art DJs Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina France Fundraising Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos LGBTQI+ Lifestyle London Calling Loutraki Milano Multimedia & Installations Art Museums Myconos Naxos News Opera Party Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Santorini Sculpture & Ceramics Shqipëri Sikinos StreetArt Symposiums Syros Tattoo Teri Paschos textileArt Thessaloniki US Venue Virtual Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αγρίνιο Αίγινα Αίγιο Αλεξανδρούπολη ΑΝΑΦΗ ΑνδριανήΤζίμα Άνδρος ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος Απόψεις ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές Δελφοί ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Έβρος Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζάκυνθος Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιδρύματα Ιεράπετρα Ιστορία Ιστορίες για γάτες ΙΩΑΝΝΙΝΑ Καβάλα Καλαμαριά Καλαμάτα Καλλιγραφία Καστελλόριζο Καστοριά Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κρήτη Κύθνος Κως Λάρισα Λέσβος Λευκάδα Λήμνος Λόγος Λύκειον Ελληνίδων Μεσολόγγι Μουσική Ναύπακτος Ναύπλιο Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Ολυμπία Ορεστειάδα Παιδαγωγικά Παιδιά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτμος Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σκιάθος Σπέτσες Στήλη Άλατος Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ Τρίκαλα Τρίπολη ΥΔΡΑ Υποτροφίες Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χαλκίδα Χανιά Χειροτεχνίες Χίος Χορηγίες Χορός Ψηφιδωτό Ψυχολογία Ψυχολογία στην καθημερινότητα