Thursday 28 September 2023

Νέα Κανονικότητα 3: Φάντασμα στη μηχανή | Open Call προς εικαστικούς καλλιτέχνες


Η ARTgrID απευθύνει διεθνή Πρόσκληση Ενδιαφέροντος σε εικαστικούς καλλιτέχνες να υποβάλλουν έργα με τα οποία θα ήθελαν να συμμετέχουν σε επιμελημένη έκθεση με θέμα “Νέα Κανονικότητα 3: Φάντασμα στη μηχανή” που οργανώνει το Δεκέμβριο 2023 στην Αθήνα. 

Η φυσική έκθεση θα φιλοξενηθεί στη Luminous Eye Art Gallery (Μητσαίων 2Α, περιοχή Ακρόπολης, ιστορικό κέντρο Αθηνών ) 8-17 Δεκεμβρίου και παράλληλα διαδικτυακά στη πλατφόρμα μας με διάρκεια ενός μήνα (8 Δεκεμβρίου 2023 – 8 Ιανουαρίου 2024). Την έκθεση θα επιμεληθούν οι Εικαστικοί Επιμελητές Πάρης Καπράλος, Τέρη Πάσχου και Βέρα Κατρανίδου.

Για την έκθεση θα εκδωθεί κατάλογος στην Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα.Εννοιολογικό πλαίσιο. “Το φάντασμα στη μηχανή” είναι μια έκφραση που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια αόρατη, μη προφανή ή μη εμφανή επιπτώση, πρόβλημα ή δυσλειτουργία που μπορεί να επηρεάζει τη λειτουργία ενός συστήματος ή μιας διαδικασίας. Αντιπροσωπεύει κάτι που δεν είναι εύκολα αντιληπτό ή αναγνώρισμένο, αλλά μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις. Οι συνέπειες της πανδημίας παραμένουν πολύπλευρες και αχαρτογράφητες. Τα ψυχολογικά, κοινωνικοπολιτικά προβλήματα καλπάζουν. Οι ολέθριες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής που καθίστανται πλέον ολοφάνερες και η απειλή των ζοφερών καιρών, ο πόλεμος στην Ουκρανία που αφήνει ανοικτά ενδεχόμενα επέκτασης σε παγκόσμια σύρραξη, επιδρούν πλέον στην ήδη δυστοπική πραγματικότητά μας αλλά και στις προοπτικές καθενός στη ζωή.Νεα κοινωνικοπολιτικά προβλήματα ξεπηδούν, παλιότερα οξύνονται οδηγώντας τις κοινωνίες σε ακραίες καταστάσεις. Η Νέα Κανονικότητα είναι μία δυστοπία της οποίας δε μπορούμε να αντιληφθούμε πάντοτε τις ακριβείς αιτίες, να προβλέψουμε τη πορεία της, ή να διακρίνουμε το τέλος της. Αναζητούμε “το φάντασμα στη μηχανή”,  συχνά εφησυχαζόμενοι,  ενόσω η ανάγκη άμεσων αλλαγών ολοένα και αυξάνεται.

Στην έκθεση γίνονται δεκτά πρωτότυπα έργα τέχνης οποιουδήποτε ύφους και εικαστικής επεξεργασίας που συνδιαλέγονται με όποιον τρόπο θεωρεί πρόσφορο ο δημιουργός τους με το θέμα.

Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, τα έργα μπορούν να είναι ζωγραφικής, χαρακτικής, φωτογραφίας, έντυπης ή και άυλης ψηφιακής τέχνης, κολλάζ, VideoArt, ψηφιδωτά, γλυπτά. Δεν υπάρχει περιορισμός διαστάσεων, αλλά το βάρος κανενός έργου δε πρέπει να ξεπερνά τα 10 κιλά.

Τα έργα σε χαρτί πρέπει να είναι κορνιζωμένα, και τα έργα σε καμβά τελαρωμένα.

Ποιός μπορεί να συμμετέχει. Στην έκθεση μπορούν να συμμετέχουν καλλιτέχνες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, ανεξάρτητα από τη καταγωγή ή την εθνικότητά τους.

Τι πρέπει να υποβάλλετε. Θα πρέπει να αποστείλετε με e-mail στο artistsartgrid@gmail.com με θέμα ΝΕΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ 3 τα ακόλουθα:
(1) Φωτογραφίες μέχρι 2 διαθέσιμων έργων, σε ξεχωριστό αρχείο φωτογραφίας το κάθε έργο, μορφής jpg μεγάλου μεγέθους καλής ευκρίνειας και υψηλής ανάλυσης. Προσοχή: τα έργα δεν είναι ενδεικτικά. Εάν επιλεγείτε, μπορείτε να εκθέσετε αποκλειστικά το ή τα έργα που υποβάλατε. Έργα σε χαρτί πρέπει να αποστέλλονται φωτογραφημένα χωρίς κορνίζα/τζάμι.
(2) Στοιχεία των έργων, με σημείο αναφοράς για το καθένα την ονομασία του αρχείου (π.χ. A1.JPG) που θα πρέπει να γράφουν με αυτή τη σειρά χωρισμένα με κόμματα, Ονοματεπώνυμο καλλιτέχνη, Τίτλο έργου, Υλικά αποτύπωσης και τεχνική, Διαστάσεις (σε εκατοστά, Υψος Χ Πλάτος), Χρονολογία ολοκλήρωσης.
(3) Στοιχεια επικοινωνίας σας: Ονοματεπώνυμο, Email, τηλέφωνο επικοινωνίας.

Σημαντικές σημειώσεις.
– Εάν υποβάλλετε φωτογραφία ή έντυπο έργο Digital Art στην υλικοτεχνική περιγραφή του έργου γράφετε τις τελικές διαστάσεις του τυπωμένου που θα αναρτηθεί στην έκθεση σε εκατοστά (ύψος Χ πλάτος), και το υλικό πάνω στο οποίο θα είναι τυπωμένη η φωτογραφία.
– Αν το έργο σας είναι σε άυλη μορφή και δεν έχετε έντυπο αντίγραφο του, υπάρχει δυνατότητα να τυπώσουμε για εσάς υπό όρους: σε αυτή τη περίπτωση αντί για φυσικές διαστάσεις αναγράφετε τις μέγιστες διαστυάσεις αρχείου σε pixels. Αυτό αφορά αποκλειστικά Φωτογραφία και Digital Art
– Διευκρινίσεις, απορίες και ερωτήσεις αυστηρά και μόνο για τη διαδικασία της υποβολής στέλνετε γραπτώς με email στη παραπάνω διεύθυνση υποβολής και θα απαντώνται εντός 24 ωρών. Πληροφορίες για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης και τη πρόταση που θα σας γίνει αν και εφόσον επιλεγείτε θα δοθούν μόνο στους επιλεγέντες καλλιτέχνες, κατόπιν της υποβολής και της επιλογής τους -όχι πριν.
– Υποβολές που δεν θα περιλαμβάνουν όλα όσα ζητάμε, ή δεν ακολουθούν τον ενδεδειγμένο τρόπο διατύπωσης και αποστολής των ζητούμενων θα αγνοούνται.
– Εφόσον επιλεγείτε θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα με απαντητικό email που θα περιλαμβάνει πλήρη ενημέρωση για τις διαδικασίες της συμμετοχής σας.
– Η προθεσμία υποβολής δεν δίδεται για να δημιουργήσετε έργα, αλλά για να επιλέξετε έργα που έχετε, θεωρείτε ότι σας αντιπροσωπεύουν, είναι σχετικά με το θέμα, και θα θέλατε να παρουσιάσετε στην έκθεση.

Προθεσμία υποβολής: Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023 στις 23:59′.

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa An Athenian Outsider Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Awards Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Ciné qua non Cinema Collage Collectives Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art DJs Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina Fundraising Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos LGBTQI+ Lifestyle London Calling Loutraki Multimedia & Installations Art Museums Myconos Naxos News Opera Party Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri Sikinos StreetArt Symposiums Syros Tattoo Teri Paschos textileArt Thessaloniki US Venue Virtual Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αγρίνιο Αίγινα Αίγιο Αλεξανδρούπολη ΑΝΑΦΗ ΑνδριανήΤζίμα Άνδρος ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος Απόψεις ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές Δελφοί ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Έβρος Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζάκυνθος Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιδρύματα Ιεράπετρα Ιστορία Ιστορίες για γάτες ΙΩΑΝΝΙΝΑ Καβάλα Καλαμαριά Καλαμάτα Καλλιγραφία Καστελλόριζο Καστοριά Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κρήτη Κως Λάρισα Λέσβος Λευκάδα Λήμνος Λόγος Λύκειον Ελληνίδων Μεσολόγγι Μουσική Ναύπακτος Ναύπλιο Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Ολυμπία Ορεστειάδα Παιδαγωγικά Παιδιά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτμος Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σκιάθος Σπέτσες Στήλη Άλατος Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ Τρίκαλα Τρίπολη ΥΔΡΑ Υποτροφίες Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χαλκίδα Χανιά Χειροτεχνίες Χίος Χορηγίες Χορός Ψηφιδωτό Ψυχολογία Ψυχολογία στην καθημερινότητα