Saturday 30 September 2023

Νέα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή


Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή διοργανώνει δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 3-12 ετών, από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου. Τα παιδιά συμμετέχουν σε διάφορα προγράμματα εμπνευσμένα από καλλιτέχνες όπως ο Joan Miró και ο Fernand Léger. Τα εργαστήρια αναδεικνύουν τη δημιουργικότητα, επιτρέποντας στα παιδιά να δημιουργούν έργα με τεχνικές κολλάζ και άλλα μέσα. Οι δραστηριότητες προσφέρουν μια ευκαιρία για τα παιδιά να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, να εξερευνήσουν τη φαντασία τους και να μάθουν νέες ιδέες. Στόχος των εργαστηρίων είναι να ενεργοποιήσουν τη φαντασία των παιδιών, να τους ενθαρρύνουν να μεταφράζουν τις ιδέες τους σε έργα τέχνης και να εξερευνήσουν διάφορες τεχνικές και υλικά. Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να φορούν παλιά ρούχα ή να φέρουν προστατευτικά για την κατασκευή. Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται κάθε Σαββατοκύριακο και προσφέρουν ευκαιρίες καλλιτεχνικής έκφρασης και μάθησης για τα παιδιά.


Για παιδιά ηλικίας 3-4 ετών και έναν συνοδό
Κάθε Κυριακή | 10.30-11.30, από 01/10 έως 03/12 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ: goulandris.gr/events/a-surrealists-world


Ο μαγικός κόσμος του τσίρκου! 
Εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 5-6 ετών. 
Με αφετηρία την περιοδική έκθεση του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή «Μνήμες λουσμένες στο όνειρο», τα παιδιά ηλικίας 5 και 6 ετών έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον μαγικό κόσμο του Fernand Léger, έναν κόσμο εμπνευσμένο από το τσίρκο, και να δημιουργήσουν τις δικές τους κατασκευές!  Οι ακροβάτες, οι ταχυδακτυλουργοί, τα χρώματα και οι αντιθέσεις του τσίρκου μάγεψαν τον Léger, ο οποίος προσπάθησε να μεταδώσει την κίνηση και την αίσθηση της ελευθερίας μέσα από στρογγυλές φόρμες, θεωρώντας το στρογγυλό συνώνυμο της ελευθερίας.  Τα παιδιά περιηγούνται στην περιοδική έκθεση και συλλέγουν στοιχεία, τα οποία στη συνέχεια έχουν την ευκαιρία να επεξεργαστούν στο Παιδικό Εργαστήριο με διάφορα υλικά όπως χαρτόνια, μαρκαδόροι και χάντρες για να δημιουργήσουν τη δική τους σύνθεση. Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να φορούν παλιά ρούχα ή να φέρουν προστατευτικά για την κατασκευή. 
Για παιδιά 5-6 ετών 
Κάθε Κυριακή | 12.00-13.15, από 01/10 έως 03/12

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ: goulandris.gr/events/the-magical-circus-world



Με πρωταγωνιστή το χρώμα
 -Εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 7-9 ετών
Τι χρώμα έχει η θάλασσα όταν ο ήλιος ξαπλώνει στον ορίζοντα;
Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή αντλώντας έμπνευση από τη μόνιμη Συλλογή του Μουσείου και συγκεκριμένα από το έργο του Θεόδωρου Στάμου, προσκαλεί τα παιδιά ηλικίας 7-9 ετών να χαθούν στη μαγεία των χρωμάτων. 
Παρατείνοντας το καλοκαίρι, ταξιδεύουμε στο Ατέρμονο Πεδίο της Λευκάδας του Στάμου και ανακαλύπτουμε τις ανεξάντλητες δυνατότητες των χρωμάτων, δίνοντας έμφαση στη δύναμή τους και στον τρόπο που μπορούν να αξιοποιηθούν για να εκφράσουν τον ψυχισμό και τις εμπειρίες ενός καλλιτέχνη. 
Μέσα από τον πειραματισμό και την παραγωγή μοναδικών χρωμάτων, τα παιδιά καλούνται να δημιουργήσουν δυναμικές χρωματικές επιφάνειες που θα αντανακλούν τον δικό τους ψυχικό κόσμο και τις οπτικές εμπειρίες.
Για παιδιά 7-9 ετών 
Κάθε Σάββατο | 10.30-12.00, από 30/09 έως  02/12

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ: goulandris.gr/events/its-all-about-colour

Χαρακτήρες από μια άλλη εποχή
Εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών
Πώς μπορεί μια αυγοθήκη να μεταμορφωθεί στον τέλειο καμβά;  

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή εμπνέεται από την περιοδική έκθεση «Μνήμες λουσμένες στο όνειρο» που παρουσιάζεται στο Μουσείο έως τις 3 Δεκεμβρίου και καλεί τα παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών να ανακαλύψουν το έργο του Γάλλου ζωγράφου Henri de Toulouse-Lautrec.  

Τα παιδιά γνωρίζουν τα πρόσωπα και τις ιστορίες που ενέπνευσαν τον καλλιτέχνη μέσα από ένα ταξίδι στο Παρίσι στα τέλη του 19ου αιώνα. Με αφορμή τις ιδιαίτερες προσωπικότητες που αναπαριστά ο Toulouse-Lautrec, τα παιδιά δημιουργούν τους δικούς τους χαρακτήρες χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους. Μια χάρτινη αυγοθήκη μετατρέπεται σε καμβά και φιλοξενεί με χιουμοριστική και παιγνιώδη διάθεση μια μικρή ιστορία, η οποία εκτυλίσσεται γύρω από ένα πρόσωπο βγαλμένο από άλλη εποχή.
Για παιδιά 9-12 ετών
Κάθε Σάββατο | 12.30-14.00, από 30/09 έως 02/12
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ: goulandris.gr/events/characters-from-another-world

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκπαιδευτικές δράσεις του Ιδρύματος:
T 210 7252895
E education@goulandris.gr 

Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή
Ερατοσθένους 13
Αθήνα 116 35
T 210 7252895
E visit@goulandris.gr 

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa An Athenian Outsider Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Awards Books&Manuscripts Bulgaria Call for entries & Competitions Ciné qua non Cinema Collage Collectives Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art DJs Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina France Fundraising Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos LGBTQI+ Lifestyle London Calling Loutraki Milano Multimedia & Installations Art Museums Myconos Naxos News Opera Party Performance Piraeus Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Santorini Sculpture & Ceramics Shqipëri Sikinos StreetArt Symposiums Syros Tattoo Teri Paschos textileArt Thessaloniki US Venue Virtual Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αγρίνιο Αίγινα Αίγιο Αλεξανδρούπολη ΑΝΑΦΗ ΑνδριανήΤζίμα Άνδρος ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος Απόψεις ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές Δελφοί ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Έβρος Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζάκυνθος Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιδρύματα Ιεράπετρα Ιστορία Ιστορίες για γάτες ΙΩΑΝΝΙΝΑ Καβάλα Καλαμαριά Καλαμάτα Καλλιγραφία Καστελλόριζο Καστοριά Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κρήτη Κύθνος Κως Λάρισα Λέσβος Λευκάδα Λήμνος Λόγος Λύκειον Ελληνίδων Μεσολόγγι Μουσική Ναύπακτος Ναύπλιο Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Ολυμπία Ορεστειάδα Παιδαγωγικά Παιδιά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτμος Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σκιάθος Σπέτσες Στήλη Άλατος Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ Τρίκαλα Τρίπολη ΥΔΡΑ Υποτροφίες Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χαλκίδα Χανιά Χειροτεχνίες Χίος Χορηγίες Χορός Ψηφιδωτό Ψυχολογία Ψυχολογία στην καθημερινότητα