Tuesday 11 July 2023

Πρόσκληση ενδιαφέροντος συμμετοχής στην ετήσια έκθεση της Royal Society of Marine Artists


Η Βασιλική Εταιρεία Θαλάσσιων Καλλιτεχνών ζητεί υποβολές έργων που εμπνέονται από τη θάλασσα και το θαλάσσιο περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένων λιμανιών και ακτογραμμών, παραδοσιακών σκαφών και σύγχρονων ναυτιλιακών μέσων, κοίτης ποταμών, παραλιών, άγριας ζωής - με λίγα λόγια, οτιδήποτε σχετίζεται με τη θάλασσα. Υπάρχουν αρκετά βραβεία και διακρίσεις, αξίας £10,000. Η ετήσια έκθεση της Εταιρείας αναγνωρίζεται ευρέως ως βήμα για την παρουσίαση των καλύτερων σύγχρονων θαλάσσιων έργων, με τα επιλεγμένα έργα από την ανοιχτή συμμετοχή να εκτίθενται δίπλα στα έργα των μελών της RSMA. Οι υποβολές γίνονται μόνο διαδικτυακά και παραμένουν ανοιχτές μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 28 Ιουλίου.

Πώς να υποβάλετε
Θα πραγματοποιηθεί μια εικονική αξιολόγηση όλων των υποβληθέντων έργων, μετά την οποία τα επιλεγέντα έργα θα πρέπει να αποσταλούν στην Mall Galleries, στο Λονδίνο, για συμπερίληψη στην έκθεση:
- Μεταφορτώστε εικόνες των έργων στο mallgalleries22.oess1.uk μέχρι την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023, στις 12 το μεσημέρι [Σημείωση: Οι εικόνες πρέπει να είναι σε μορφή JPEG και να μην υπερβαίνουν τα 5MB]
- Ελέγξτε το mallgalleries22.oess1.uk από τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Αυγούστου για να δείτε αν έχει επιλεγεί το έργο σας.

Σημαντικές ημερομηνίες
Λήξη υποβολών: Παρασκευή 28 Ιουλίου, 12 το μεσημέρι
Ενημέρωση επιλογής: Παρασκευή 11 Αυγούστου, 12 το μεσημέρι
Ημέρα παραλαβής (εάν επιλεγείτε): Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, 10 π.μ. έως 5 μ.μ.
Ιδιωτική προβολή (κατόπιν πρόσκλησης μόνο): Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, 11 π.μ. έως 8 μ.μ., επίσημη έναρξη στις 4 μ.μ.
Έναρξη έκθεσης: Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, 10 π.μ. έως 5 μ.μ. καθημερινά
Λήξη έκθεσης: Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, 5 μ.μ.
Παραλαβή μη πωληθέντων έργων: Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, 10 π.μ. έως 5 μ.μ.

Βασικοί Όροι και Προϋποθέσεις συμμετοχής
Κάθε καλλιτέχνης άνω των 18 ετών μπορεί να υποβάλει έργα.
Το θέμα των έργων πρέπει να είναι κατά βάση θαλάσσιο, να σχετίζεται με τις παλίρροιες υδάτων σε ολόκληρο τον κόσμο· αποδεκτά είναι έργα τοπογραφικά, ιστορικά, ζωγραφική φύσης, νεκρής φύσης και ανθρώπινης μορφής. Έργα που αφορούν μη παλιρροϊκά ποτάμια, εσωτερικές λίμνες και υδάτινους διαδρόμους δεν επιτρέπονται.
Αποδεκτά μέσα: Λάδι, ακρυλικά, υδατοδιαλυτά, αυθεντικές εκτυπώσεις οποιουδήποτε μέσου, μικτές τεχνικές, σχέδια, παστέλ, ή γλυπτά.
Μέγιστος αριθμός έργων για υποβολή: έξι, μέγιστος αριθμός έργων που θα επιλεγούν: τέσσερα.
Τα έργα πρέπει να μην υπερβαίνουν τα 2,4 μέτρα στην μεγαλύτερη διάστασή τους.
Όλα τα έργα πρέπει να είναι προς πώληση. Η τιμή των έργων πρέπει να περιλαμβάνει προμήθεια 45%+ΦΠΑ (παρακαλούμε σημειώστε ότι σε περίπτωση εφαρμογής επιβαρύνσεων επεξεργασίας, οι σχετικές δαπάνες επεξεργασίας θα αφαιρεθούν πριν τον υπολογισμό της προμήθειας).
Ελάχιστη τιμή: £600, εκτός από εκτυπώσεις - πλαισιωμένες £325, μη πλαισιωμένες £200 (οι αγοραστές δεν θα πληρώνουν για αποστολή και συσκευασία μη πλαισιωμένων εκτυπώσεων, για αυτό βεβαιωθείτε ότι η τιμή των μη πλαισιωμένων εκτυπώσεων λαμβάνει υπόψη αυτό).
Τα έργα μπορεί να είναι από μια περιορισμένη έκδοση που να μην υπερβαίνει τα πενήντα αντίτυπα.
Συνιστάται στους καλλιτέχνες να υποβάλλουν νέα έργα που δεν έχουν εκθέσει προηγουμένως.
Η Εταιρεία συνιστά τη χρήση απλού, απλοποιημένου πλαισίου σε ανοιχτό ή μεσαίο χρώμα. Πλαισία και πασπαρτού με ασυνήθιστούς χρωματισμούς, μεγέθη ή σχέδια μπορεί να επηρεάσουν την πιθανότητα αποδοχής. Απαγορεύονται οι μεταλλικές πλαισιώσεις, οι μη προστατευμένες γυάλινες ακμές και τα κλιπ-πλαισια.
Οι πλαισιώσεις ή τα στεγανωτικά υλικά πρέπει να είναι αρκετά ανθεκτικά για να αντέξουν τον πλακάτωμα με καθρέπτη με βίδες του μεγέθους 6 και διάμετρο 12 χιλιοστών.
Τα έργα που είναι κακά παρουσιασμένα ή διαφέρουν σημαντικά από τη φωτογραφία που υποβλήθηκε δεν θα εκτίθενται.

Έξοδα συμμετοχής
Το έξοδο συμμετοχής είναι £20 ανά έργο για τις κανονικές υποβολές και £14 ανά έργο για καλλιτέχνες ηλικίας 35 ετών και κάτω.
Παράδοση & Παραλαβή
Τα συσκευασμένα έργα που παραδίδονται δεν μπορούν να παραμείνουν στο χώρο και πρέπει να απομακρυνθούν στο σημείο παράδοσης.
Τα έργα πρέπει να παραδοθούν χωρίς τις αναρτήσεις.
Δεν είμαστε σε θέση να τυλίξουμε τα έργα ή να παρέχουμε υλικά συσκευασίας για την επιστροφή οποιουδήποτε έργου.
Οποιοδήποτε έργο που δεν παραλαμβάνεται την καθορισμένη ημερομηνία παράδοσης θα αποθηκεύεται σε ξεχωριστή τοποθεσία και θα χρεώνεται αποθήκευση.
Οι πίνακες πρέπει να είναι εντελώς ξηροί κατά την παράδοση.

Επιλογή
Η Επιτροπή Επιλογής αποτελείται από καλλιτέχνες μέλη της Εταιρείας και ανανεώνεται ετησίως.
Παρακαλούμε σημειώστε ότι οι αποφάσεις των επιλεγόντων είναι τελικές και δεν μπορούμε να παρέχουμε ανατροφοδότηση.
Διεθνείς Συμμετέχοντες
Εάν δεν είστε κάτοικος του Ηνωμένου Βασιλείου και το έργο σας πωληθεί στην έκθεση, έχετε την υποχρέωση να καταχωρίσετε και να λογοδοτήσετε για τον ΦΠΑ του Ηνωμένου Βασιλείου στο HM Revenue & Customs στο www.hmrc.gov.uk (Αναφορά HM Revenue & Customs: Έγγραφο 700/1).
Οι καλλιτέχνες που στέλνουν έργα από το εξωτερικό πρέπει να χρησιμοποιούν μια εταιρεία αποστολής έργων. Πολλοί καλλιτέχνες χρησιμοποιούν την Picture Post Art καθώς παρέχουν υπηρεσία συσκευασίας και αποστολη για τις εκθέσεις μας (δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τις υπηρεσίες τους). Picture Post Art - Τηλ: 07833 450788 / Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@picturepostcompany.co.uk

Για πλήρεις όρους και προϋποθέσεις, κάντε κλικ ΕΔΩ

Βραβεία
Βραβείο BAE Systems: Για το καλύτερο έργο που αποτυπώνει την ιστορία της βρετανικής ναυπηγικής - Άνθρωποι, Πλοία και Ναυπηγεία. Το έργο θα αποτυπώσει μέρος της πλούσιας ιστορίας της βρετανικής ναυπηγικής από τους αιώνες και θα επικεντρωθεί στο μέλλον, με έμφαση στους ανθρώπους, τις εξειδικευμένες τέχνες, τα επαγγέλματα και τις νέες τεχνολογίες. Το έργο θα ενσωματώνει τους χαρακτήρες και το πάθος της βρετανικής ναυπηγικής κοινότητας και θα αναδείξει την ουσία αυτής της ιστορικής βρετανικής βιομηχανίας. Αξία: 5.000 λίρες.

Βραβείο Baltic Exchange: Για ένα εξαιρετικό έργο που σχετίζεται με τη ναυτιλιακή βιομηχανία, επιλεγμένο από τον Πρόεδρο της Εταιρείας και τον Πρόεδρο του Baltic Exchange. Περιλαμβάνονται έργα που σχετίζονται με το εμπόριο (λιμάνια, φορτηγά πλοία, κλπ), τη ναυπήγηση, την ασφάλεια στη θάλασσα, το πλήρωμα, το RNLI ή το NCI. Το Baltic είναι μια ιστορική οργάνωση μελών στην καρδιά της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας, παρέχοντας υπηρεσίες που εξαρτώνται από τις ναυτιλιακές αγορές σε όλο τον κόσμο. Αξία: 2.000 λίρες.

Βραβείο Charles Pears: Για ένα εξαιρετικό έργο, σε οποιοδήποτε μέσο, από ένα μη μέλος. Παρουσιάζεται από την RSMA προς τιμήν του Charles Pears, ιδρυτικού μέλους και πρώτου Προέδρου. Αξία: 500 λίρες.

Βραβείο Kenneth Denton: Δυνατόν χάρη στη γενναιοδωρία του μακροχρόνιου μέλους Kenneth Denton. Αξία: 500 λίρες.

Βραβείο Murray's Commercial Fishing: Δύο βραβεία για έργα σε οποιοδήποτε μέσο απεικονίζοντας εμπορική αλιεία. Πρώτο Βραβείο: 500 λίρες, Δεύτερο Βραβείο: 100 λίρες.

Βραβείο RSMA για το Καλύτερο Μικρό Πίνακα: Για ένα έργο σε οποιοδήποτε μέσο με μέγεθος μέχρι 30 εκατοστά κατά την μεγαλύτερη διάσταση (χωρίς πλαίσιο). Δυνατόν χάρη στη γενναιοδωρία ενός μέλους της ζωής. Αξία: 300 λίρες.

Βραβείο RSMA New Generation: Απονέμεται από την Εταιρεία και ο επιτυχής καλλιτέχνης θα λάβει 250 λίρες. Ανοιχτό σε όλους τους καλλιτέχνες ηλ

ηλικίας 35 ετών ή κάτω κατά την υποβολή.

Βραβείο Topbond Marine: Για έργα που απεικονίζουν θαλάσσια μηχανική ή κατασκευαστικές δραστηριότητες σε λιμάνια, εκβολές ποταμών ή θαλάσσια ύδατα εντός του Ηνωμένου Βασιλείου. Αξία: 250 λίρες.

Βραβείο Winsor & Newton Oil: Υλικά τέχνης αξίας 250 λίρες από την Winsor & Newton για ένα αξιόλογο έργο με ελαιογραφία.

Βραβείο Sea Pictures Gallery: Ένα έργο ξεχωριστής αξίας σε οποιοδήποτε μέσο. Αξία: 250 λίρες.

ΝΕΟ Βραβείο Pegasus Art: Κουπόνι αξίας 100 λίρες για υλικά τέχνης, για ένα ξεχωριστό έργο σε οποιοδήποτε μέσο.





Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa An Athenian Outsider Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Awards Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Ciné qua non Cinema Collage Collectives Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art DJs Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina Fundraising Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos LGBTQI+ Lifestyle London Calling Loutraki Multimedia & Installations Art Museums Myconos Naxos News Opera Party Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri Sikinos StreetArt Symposiums Syros Tattoo Teri Paschos textileArt Thessaloniki US Venue Virtual Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αγρίνιο Αίγινα Αίγιο Αλεξανδρούπολη ΑΝΑΦΗ ΑνδριανήΤζίμα Άνδρος ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος Απόψεις ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές Δελφοί ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Έβρος Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζάκυνθος Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιδρύματα Ιεράπετρα Ιστορία Ιστορίες για γάτες ΙΩΑΝΝΙΝΑ Καβάλα Καλαμαριά Καλαμάτα Καλλιγραφία Καστελλόριζο Καστοριά Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κρήτη Κως Λάρισα Λέσβος Λευκάδα Λήμνος Λόγος Λύκειον Ελληνίδων Μεσολόγγι Μουσική Ναύπακτος Ναύπλιο Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Ολυμπία Ορεστειάδα Παιδαγωγικά Παιδιά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτμος Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σκιάθος Σπέτσες Στήλη Άλατος Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ Τρίκαλα Τρίπολη ΥΔΡΑ Υποτροφίες Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χαλκίδα Χανιά Χειροτεχνίες Χίος Χορηγίες Χορός Ψηφιδωτό Ψυχολογία Ψυχολογία στην καθημερινότητα