Friday 30 June 2023

Διεθνής διαγωνισμός γλυπτικής για το KUNSTKANTEN


Η Νορβηγική Εταιρεία Γλυπτών (Norsk Billedhoggerforening), η Bodø2024 και ο Δήμος της Bodø αναζητούν πέντε καλλιτέχνες για το KUNSTKANTEN: ένα νέο και μοναδικό εξωτερικό χώρο έκθεσης στη Bodø. Το 2024 θα δημιουργηθούν πέντε σημεία τέχνης - πλατφόρμες για την τέχνη - που θα εισέλθουν σε διάλογο με μια πόλη και μια κοινωνία που βρίσκονται σε αλλαγή. Ο δήμος της Bodø βρίσκεται λίγο βόρεια του Αρκτικού Κύκλου και η πόλη της Bodø είναι η μεγαλύτερη αστική περιοχή και πόλη στην επαρχία του Nordland και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη βόρεια Νορβηγία. Η Bodø μοιράζεται τον χώρο με την στρατιωτική αεροπορική βάση Bodø Main Air Station εδώ και 70 χρόνια. Η πόλη έχει αναπτυχθεί κατά μήκος της ακτής, με τον ωκεανό από τη μία πλευρά και τα βουνά από την άλλη. Η Bodø είναι συνεχώς σε κίνηση και θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές την επόμενη δεκαετία. Όταν κλείσει η στρατιωτική αεροπορική βάση, θα αναπτυχθεί μια νέα περιοχή της πόλης, η Bodø του μέλλοντος. Το KUNSTKANTEN εκτείνεται κατά μήκος ιστορικών και κοινωνικών γραμμών: από προϊστορικές μνήμες, μέσω της ίδρυσης της πόλης, της ανοικοδόμησης μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και στις πρόσφατες εποχές ως η "πόλη των αεροπλάνων" Bodø. Το KUNSTKANTEN δίνει στους καλλιτέχνες την ευκαιρία να συμμετέχουν σε έναν διάλογο για την αστική ανάπτυξη, την κοινωνική εξέλιξη και την ταυτότητα.

Σχετικά με τον διαγωνισμό
Το έργο παρέχει οικονομική υποστήριξη για πέντε νέα έργα που θα εγκατασταθούν τον Σεπτέμβριο του 2024. Για να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό, παρακαλούμε στείλτε σκίτσα και μια περιγραφή του έργου που εξηγεί λεπτομέρειες για την υλοποίηση του έργου σας. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλει έως τρεις προτάσεις για νέα έργα. Το ποσό της χρηματοδότησης για την παραγωγή είναι 350.000 νορβηγικές κορώνες (NOK) για κάθε έργο από τα πέντε που θα επιλεγούν. Επίσης, καταβάλλουμε 50.000 NOK ως αμοιβή ανά έργο για την περίοδο έκθεσης, η οποία διαρκεί δύο χρόνια. Τα έργα παραμένουν ιδιοκτησία των καλλιτεχνών. Το KUNSTKANTEN είναι μέρος του προγράμματος για τη Bodø ως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας το 2024.

Επιτροπή
Η επιτροπή θα αποτελείται από εκπροσώπους που ορίζονται από:
Bodø2024
Δήμος Bodø
Η καλλιτεχνική εταιρεία Bodø kunstforening
Βόρειο Νορβηγικό Κέντρο Τέχνης
Η Νορβηγική Εταιρεία Γλυπτών

Η Νορβηγική Εταιρεία Γλυπτών θα λειτουργήσει ως γραμματέας της επιτροπής. Η εκτέλεση της ανάθεσης θα γίνει σύμφωνα με τους κανόνες διαγωνισμού της Νορβηγικής Εταιρείας Γλυπτών.

Σημαντικές ημερομηνίες/προθεσμίες
7 Αυγούστου 2023: Προθεσμία υποβολής προτάσεων.
25 Αυγούστου 2023: Ανακοίνωση των νικητών και των τοποθεσιών γλυπτών.
6 Σεπτε

μβρίου 2023: Παρουσίαση των τοποθεσιών γλυπτών για τους επιλεγμένους καλλιτέχνες (πληρωμένα έξοδα ταξιδιού).
2 Αυγούστου 2024: Προθεσμία παράδοσης των τελικών έργων στη Bodø.
14 Σεπτεμβρίου 2024: Εκδήλωση έναρξης (πληρωμένα έξοδα ταξιδιού).

Υποβάλετε αίτηση ΕΔΩ


Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa An Athenian Outsider Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Awards Books&Manuscripts Bulgaria Call for entries & Competitions Ciné qua non Cinema Collage Collectives Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art DJs Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina France Fundraising Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos LGBTQI+ Lifestyle London Calling Loutraki Milano Multimedia & Installations Art Museums Myconos Naxos News Opera Party Performance Piraeus Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Santorini Sculpture & Ceramics Shqipëri Sikinos StreetArt Symposiums Syros Tattoo Teri Paschos textileArt Thessaloniki US Venue Virtual Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αγρίνιο Αίγινα Αίγιο Αλεξανδρούπολη ΑΝΑΦΗ ΑνδριανήΤζίμα Άνδρος ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος Απόψεις ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές Δελφοί ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Έβρος Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζάκυνθος Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιδρύματα Ιεράπετρα Ιστορία Ιστορίες για γάτες ΙΩΑΝΝΙΝΑ Καβάλα Καλαμαριά Καλαμάτα Καλλιγραφία Καστελλόριζο Καστοριά Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κρήτη Κύθνος Κως Λάρισα Λέσβος Λευκάδα Λήμνος Λόγος Λύκειον Ελληνίδων Μεσολόγγι Μουσική Ναύπακτος Ναύπλιο Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Ολυμπία Ορεστειάδα Παιδαγωγικά Παιδιά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτμος Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σκιάθος Σπέτσες Στήλη Άλατος Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ Τρίκαλα Τρίπολη ΥΔΡΑ Υποτροφίες Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χαλκίδα Χανιά Χειροτεχνίες Χίος Χορηγίες Χορός Ψηφιδωτό Ψυχολογία Ψυχολογία στην καθημερινότητα