Friday 2 December 2022

SNFCC Youth Council | Ανοιχτό κάλεσμα του ΚΠΙΣΝ σε νέα άτομα 18-25 ετών


Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε νέα άτομα από 18 έως 25 ετών που ενδιαφέρονται για τον πολιτιστικό προγραμματισμό και την παραγωγή με στόχο τη δημιουργία του SNFCC Υouth Council, μιας δημιουργικής ομάδας 20 ατόμων, η οποία θα είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια ενός ανεξάρτητου προγράμματος εκδηλώσεων, το οποίο θα εντάσσεται στον ετήσιο προγραμματισμό του ΚΠΙΣΝ.

Στόχος της δημιουργίας του SNFCC Youth Council, που πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), είναι η ενίσχυση της ενασχόλησης των νέων ατόμων με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκδηλώσεων που να τα αφορούν άμεσα και να τα εκφράζουν, ενώ, παράλληλα, τα προγράμματα αυτά θα βρίσκονται σε ανοιχτό διάλογο με τα ενδιαφέροντα της γενιά τους.

Στο επίκεντρο της νέας αυτής πρωτοβουλίας του ΚΠΙΣΝ βρίσκεται το ευρύτερο όραμα παροχής ευκαιριών, αλλά και έμπρακτης υποστήριξης σε νέα άτομα, προκειμένου να σχεδιάσουν και, στη συνέχεια, να υλοποιήσουν δράσεις άμεσα συνδεδεμένες με τα ενδιαφέροντα αλλά και τους προβληματισμούς τους. 

Επιπλέον, μέσα από τη δημιουργία του SNFCC Youth Council, το ΚΠΙΣΝ προσεγγίζει την επιμέλεια και παραγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων με άξονα την συμπερίληψη και τη συμμετοχή ατόμων από διαφορετικό πολιτισμικό και κοινωνικό υπόβαθρο. Όπως και σε όλες τις εκφάνσεις της λειτουργίας και δράσης του, το ΚΠΙΣΝ επιθυμεί να προσφέρει ίσες ευκαιρίες συμμετοχής ανεξάρτητα από την εθνικότητα ή την εθνική προέλευση, τη θρησκεία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, το εκπαιδευτικό υπόβαθρο, το φύλο και άλλα στοιχεία της προσωπικής τους ταυτότητας.

Το SNFCC Youth Council θα πλαισιώνεται από την ομάδα Προγραμματισμού και Παραγωγής του ΚΠΙΣΝ, η οποία θα δρα υποστηρικτικά χωρίς παρεμβάσεις ως προς το περιεχόμενο και την εκτέλεση των δράσεων του. Επιπλέον, θα παρέχονται όλες οι απαραίτητες υποδομές και τα εργαλεία για την πραγματοποίηση των δράσεων που θα σχεδιάζει το Youth Council. 

Συγκεκριμένα, το SNFCC Youth Council θα προσφέρει: 
  • Πρακτική εξάσκηση σε όλο το φάσμα προγραμματισμού και παραγωγής δράσεων, αλλά και εξοικείωση με το project management για διαφορετικά format εκδηλώσεων όπως μουσικές εκδηλώσεις, παραστάσεις, εκθέσεις, αθλητικά προγράμματα, εργαστήρια κ.ά. Ενδεικτικά: σχεδιασμός δράσης, διαχείριση προϋπολογισμού, εκτέλεση παραγωγής.
  • Παροχή Mentoring από τα μέλη της ομάδας Προγραμματισμού    
  • και Παραγωγής του ΚΠΙΣΝ μέσω συναντήσεων.
  • Πρόγραμμα εκπαίδευσης αποκλειστικά για τα μέλη του SNFCC Youth Council, το οποίο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εργαστήρια, διαλέξεις, συναντήσεις με επαγγελματίες του χώρου και προβολές.
  • Παρακολούθηση επιλεγμένων προγραμμάτων και δράσεων του ΚΠΙΣΝ, αλλά και πραγματοποίηση επισκέψεων σε άλλους φορείς και χώρους του κλάδου.

Οι συναντήσεις του SNFCC Youth Council θα πραγματοποιούνται δύο φορές τον μήνα στο ΚΠΙΣN, ενώ μία φορά τον μήνα θα διοργανώνεται εκπαιδευτική δράση ειδικά διαμορφωμένη για τα μέλη του. Η συμμετοχή στις συναντήσεις είναι υποχρεωτική.
Διάρκεια συμμετοχής στο SNFCC Youth Council: ένα έτος.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν μία αίτηση έως τις 17 Δεκεμβρίου 2022. Για περισσότερες πληροφορίες ή ερωτήσεις μπορούν να απευθυνθούν στο email youthcouncil@snfcc.org.

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa An Athenian Outsider Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Awards Books&Manuscripts Bulgaria Call for entries & Competitions Ciné qua non Cinema Collage Collectives Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art DJs Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina France Fundraising Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos LGBTQI+ Lifestyle London Calling Loutraki Multimedia & Installations Art Museums Myconos Naxos News Opera Party Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri Sikinos StreetArt Symposiums Syros Tattoo Teri Paschos textileArt Thessaloniki US Venue Virtual Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αγρίνιο Αίγινα Αίγιο Αλεξανδρούπολη ΑΝΑΦΗ ΑνδριανήΤζίμα Άνδρος ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος Απόψεις ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές Δελφοί ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Έβρος Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζάκυνθος Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιδρύματα Ιεράπετρα Ιστορία Ιστορίες για γάτες ΙΩΑΝΝΙΝΑ Καβάλα Καλαμαριά Καλαμάτα Καλλιγραφία Καστελλόριζο Καστοριά Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κρήτη Κως Λάρισα Λέσβος Λευκάδα Λήμνος Λόγος Λύκειον Ελληνίδων Μεσολόγγι Μουσική Ναύπακτος Ναύπλιο Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Ολυμπία Ορεστειάδα Παιδαγωγικά Παιδιά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτμος Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σκιάθος Σπέτσες Στήλη Άλατος Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ Τρίκαλα Τρίπολη ΥΔΡΑ Υποτροφίες Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χαλκίδα Χανιά Χειροτεχνίες Χίος Χορηγίες Χορός Ψηφιδωτό Ψυχολογία Ψυχολογία στην καθημερινότητα