Saturday 19 November 2022

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος | Σύγχρονοι Εικαστικοί Δημιουργοί

Ο Εικαστικός Επιμελητής Πάρης Καπράλος απευθύνει Πρόσκληση Ενδιαφέροντος προς Εικαστικούς Καλλιτέχνες για την υποβολή έργων στο πλαίσιο της νέας πρωτοβουλίας του για τη διεύρυνση της απεύθυνσης της συγχρονης τέχνης στο αγοραστικό κοινό. 

Σε συνεργασία με τον Οίκο Δημοπρασιών Myrό Antiques House, και κατόπιν της εξαιρετικά επιτυχημένης πρώτης διοργάνωσης το περασμένο καλοκαίρι, o Επιμελητής θα παρουσιάζει στο φιλότεχνμο κοινό της 2η δημοπρατική έκθεση "Σύγχρονοι Εικαστικοί Δημιουργοί", με έκθεση στη Θεσσαλονίκη και με πανελλήνια απεύθυνση μέσω ηλεκτροινικής πλατφόρμας του Οίκου. Σε αυτή την έκθεση η πώληση των έργων μπορεί να γίνει μόνο με κατάθεση προσφορών από το φιλότεχνο κοινό μέσω πλατφόρμας στο πλαίσιο μίας δομημένης διαδικτυακής δημοπρασίας.

Δίνεται η ευκαιρία στουςεικαστικούς καλλιτέχνες να προβάλλουν παλαιότερα έργα τους
"Το σκεπτικό της πρότασης μου αφορά έργα που, παρότι αξιόλογα, για μια ποικιλία λόγων, δεν στάθηκε δυνατό να φύγουν από τα χέρια των καλλιτεχνών. Δεδομένου του αδόμητου της Ελληνικής αγοράς τέχνης, πολλά έργα συχνά κλείνουν  γρήγορα το κύκλο τους και πακτώνονται στα ατελιέ των καλλιτεχνών. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι περισσότερο να δώσουμε μια ακόμα ευκαιρία στα έργα, να επιμηκύνουμε τη "ζωή" τους και να δώσουμε την ευκαιρία στον κόσμο να γνωρίσει την αξιόλογοη νέα ελληνική τέχνη. Μέσα απο μια διαδικασία διαβάθμισης τιμής μέσω της δημοπρασίας, αλλά και με τη κατάλληλη προβολή σε μαζικό κοινό, ελπιζουμε να διευρύνουμε τη συζήτηση για μια τέχνη προσβάσιμη σε όλους, μέσω μια δημοπρατικής πρακτικής που σέβεται τα έργα και τους δημιουργούς τους και δεν τα αντιμετωπίζει απλά σαν αδιάθετο εμπόρευμα. Πρόκειται για πρακτικές που διαθέτους όλες οι χώρες της Ευρώπης με αναπτυγμένες αγορές τέχνης. Ανοίγουμε μία νέα δυνατότητα πωλήσεων πέραν των εκθέσεων και των προσωπικών πωλήσεων μέσω των social media των "τελευταίων" έργων των καλλιτεχνών", σημειώνει ο κ. Καπράλος. 

Η δεύτερη φυσική έκθεση της σειράς διοργανώσεων θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη με τίτλο "Σύγχρονοι εικαστικοί δημιουργοί " και διάρκεια 2 - 11 Φεβρουαρίου 2023 στη Κεντρική Αίθουσα της Myrό Gallery (περιοχή Λευκού Πύργου, κέντρο Θεσσαλονίκης) με εγκαίνια αλλά με δυνατότητα πώλησης μόνο μέσω της δημοπρατικής διαδικασίας (επιτόπια θα υπάρχουν εξειδικευμένοι υπάλληλοι για να βοηθούν το κοινό να καταθέτει προσφορές στην ηλεκτρονική δημοπρασία). Για τη διοργάνωση θα εκδοθεί ψηφιακός κατάλογος βιβλίο, διαθέσιμος και μετά τη δημοπρασία και για πάντα σε μόνιμο σύνδεσμο, ενώ θα γίνει ευρύτατη διαφημιστική προβολής της δράσης, των έργων και των καλλιτεχνών που συμμετέχουν. 

Ποιος μπορεί να υποβάλει
Μπορούν να υποβάλλουν όλοι οι εικαστικοί καλλιτέχνες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους ανεξαρτήτως εθνικότητας. Κριτήριο επιλογής είναι η ποιότητα, η πρωτοτυπία, η εικαστική σύλληψη και επεξεργασία των έργων -όχι η ηλικία ή το βιογραφικό.

Έργα που γίνονται δεκτά 
Στη έκθεση γίνονται δεκτά έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, κολλάζ, φωτογραφίας, έντυπης ψηφιακής τέχνης, επιτοίχιες κατασκευές, και γλυπτά μικρού μεγέθους, οποιασδήποτε τεχνικής, εικαστικής προσέγγισης και ύφους. Τα έργα μπορεί να είναι παλιότερα και να έχουν ξαναεκτεθεί. 

Διαδικασία υποβολής
Αν σας ενδιαφέρει να συμμετέχετε, πρέπει να υποβάλλετε στη κα. Έλενα Στράνη (στη διεύθυνση stranihelena@gmail.com με θέμα "ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ") μέχρι και τη Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 (εκ παρατάσεως): 
  1. Φωτογραφίες καλής ευκρίνειας υψηλής ανάλυσης και μεγάλου μεγέθους 2-4 αναρτώμενα έργα των οποίων η μεγαλύτερη πλευρά να μη ξεπερνά τα 90 εκατοστά, ή/και γλυπτά των οποίων η μεγαλύτερη διάσταση να μη ξεπερνά τα 40 εκατοστά  και το βάρος τους να είναι μικρότερο των 6 κιλών. Προσοχή: τα έργα δεν είναι ενδεικτικά. Εάν επιλεγείτε, μπορείτε να εκθέσετε αποκλειστικά τα έργα που υποβάλατε. Έργα σε χαρτί πρέπει να αποστέλλονται φωτογραφημένα χωρις κορνίζα/τζάμι. Πρέπει να υποβάλλετε μία φωτογραφία για κάθε έργο.
  2. Στοιχεία των έργων, με σημείο αναφοράς για το καθένα την ονομασία του αρχείου (π.χ. A1.JPG) που θα πρέπει να γράφουν με αυτή τη σειρά χωρισμένα με κόμματα, Ονοματεπώνυμο καλλιτέχνη, Τίτλο έργου, Υλικά αποτύπωσης και τεχνική, Διαστάσεις (σε εκατοστά, Υψος Χ Πλάτος αν είναι αναρτώμενο ή, αν είναι γλυπτό  Υψος Χ Πλάτος Χ Μήκος), Χρονολογία ολοκλήρωσης.
Η οργανωτική ομάδα της έκθεσης και ο επιμελητής θα δουν τα έργα και θα απαντήσουν στους καλλιτέχνες με μία ολοκληρωμένη πρόταση συμμετοχής στη δημοπρασία. 

Σημαντικές Διευκρινίσεις 
Απορίες και ερωτήσεις αυστηρά και μόνο για τη διαδικασία της υποβολής στέλνετε γραπτώς με email στη διεύθυνση stranihelena@gmail.com και θα απαντώνται εντός 24 ωρών. Πληροφορίες για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης και τη πρόταση που θα σας γίνει αν και εφόσον επιλεγείτε, θα δοθούν μόνο στους επιλεγέντες καλλιτέχνες, κατόπιν της υποβολής και της επιλογής τους -όχι πριν. Υποβολές που δεν θα περιλαμβάνουν όλα όσα ζητάμε, ή δεν ακολουθούν τον ενδεδειγμένο τρόπο διατύπωσης και αποστολής των ζητούμενων θα αγνοούνται. Εφόσον επιλεγείτε θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα με απαντητικό email που θα περιλαμβάνει μία ολοκληρωμένη πρόταση και πλήρη ενημέρωση για τις διαδικασίες της συμμετοχής σας. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η προθεσμία υποβολής δεν δίδεται για να δημιουργήσετε έργα, αλλά για να επιλέξετε εργα και να αποστείλετε όλα τα ζητούμενα εγκαίρως. 

Προθεσμία υποβολής (εκ παρατάσεως): Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 στις 23:59'

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa An Athenian Outsider Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Awards Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Ciné qua non Cinema Collage Collectives Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art DJs Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina Fundraising Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos LGBTQI+ Lifestyle London Calling Loutraki Multimedia & Installations Art Museums Myconos Naxos News Opera Party Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri Sikinos StreetArt Symposiums Syros Tattoo Teri Paschos textileArt Thessaloniki US Venue Virtual Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αγρίνιο Αίγινα Αίγιο Αλεξανδρούπολη ΑΝΑΦΗ ΑνδριανήΤζίμα Άνδρος ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος Απόψεις ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές Δελφοί ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Έβρος Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζάκυνθος Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιδρύματα Ιεράπετρα Ιστορία Ιστορίες για γάτες ΙΩΑΝΝΙΝΑ Καβάλα Καλαμαριά Καλαμάτα Καλλιγραφία Καστελλόριζο Καστοριά Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κρήτη Κως Λάρισα Λέσβος Λευκάδα Λήμνος Λόγος Λύκειον Ελληνίδων Μεσολόγγι Μουσική Ναύπακτος Ναύπλιο Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Ολυμπία Ορεστειάδα Παιδαγωγικά Παιδιά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτμος Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σκιάθος Σπέτσες Στήλη Άλατος Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ Τρίκαλα Τρίπολη ΥΔΡΑ Υποτροφίες Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χαλκίδα Χανιά Χειροτεχνίες Χίος Χορηγίες Χορός Ψηφιδωτό Ψυχολογία Ψυχολογία στην καθημερινότητα