Thursday 13 October 2022

TAF-Thessaloniki Animation Festival 2022

Το TAF-Thessaloniki Animation Festival επιστρέφει για 8η συνεχόμενη χρονιά και αυτή τη φορά σας υποδεχόμαστε ξανά από κοντά! Όπως πάντα, όλες οι προβολές, ομιλίες και δράσεις του φεστιβάλ έχουν ελεύθερη είσοδο για όλους!Το 8ο TAF ανοίγει τις πόρτες του 21 με 24 Οκτωβρίου στην Αποθήκη Δ' στο λιμάνι Θεσσαλονίκης! Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ειδικά αφιερώματα, ομιλίες από καταξιωμένους επαγγελματίες και καλλιτέχνες και φυσικά τις προβολές των ταινιών που θα πάρουν μέρος στον διεθνή και πανελλήνιο διαγωνισμό animation. Θα προβληθούν μοναδικές ταινίες ποικίλης θεματικής και αισθητικής, οι οποίες ξεχώρισαν ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετοχές! Το διαγωνιστικό κομμάτι διανθίζουν τρεις ιδιαίτερες κατηγορίες: “Halloween Special”, “Human Rights Animated” και η καθιερωμένη πλέον "0-99" με ταινίες χωρίς διάλογο, κατάλληλες για παιδιά κάθε ηλικίας!Το TAF, όπως κάθε χρόνο, τιμά ένα διεθνές φεστιβάλ με ένα ειδικό αφιέρωμα. Για το 2022 το TAF ενώνει τις δυνάμεις του με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων της Στουτγάρδης, ITFS, ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα φεστιβάλ Animation και παρουσιάζει την ειδική προβολή με τίτλο "Best of Trickstar Nature Award": 13 εξαιρετικές ταινίες που πραγματεύονται την προστασία του κλίματος, τη βιοποικιλότητα, το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα με κατατοπιστικό, διορατικό και χιουμοριστικό τρόπο.

Παράλληλα, για άλλη μια χρονιά, έχουμε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενούμε καλλιτέχνες και επαγγελματίες από την παγκόσμια σκηνή του animation, οι οποίοι θα παραδώσουν masterclasses ενώ θα υπάρχει χρόνος για Q&A.Κάποιοι από τους καλεσμένους του TAF8 2022 είναι οι εξής:Dan Hornick. Art Director, γνωστός για τις ταινίες Avatar του Τζέιμς Κάμερον, Star Trek: Insurrection, 9, The Addams Family κ.ά.Ο γνωστός animator και εικονογράφος Αλέκος Παπαδάτος, γνωστός για το No. 1 New York Times Best Seller "Logicomix", τις ταινίες "ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας" και "Δημοκρατία", τη σειρά "Babar" κ.ά.Η βραβευμένη Ελληνοκαναδή σεναριογράφος Stephie Theodora, η οποία έχει εργαστεί για εταιρείες όπως η Disney, το Netflix, Warner Bros κ.ά.

Επίσης θα γίνει παρουσίαση του βραβευμένου από τη Disney, project "My Superhero Husband" απο την Άλεξ Ταγκάλη και τη Μικαέλα Κακαρίδη Δεληγιάννη καθώς και του Διεθνούς project "Heroes In Training" από τις Chiltern Media και No9.

Τέλος, στο πλαίσιο του φεστιβάλ, θα διεξαχθεί για 3η χρονιά το Balkan Animation Pitching Forum (BAF), όπου δημιουργοί από τα Βαλκάνια θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα project τους σε μια επιτροπή απαρτιζόμενη από παραγωγούς και διανομείς από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα αναδείξουν τους τρεις νικητές και θα απονείμουν αντίστοιχα βραβεία.

Χάρη στην πολύτιμη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, του ΕΚΟΜΕ, του Δημου Θεσσαλονικης και με την επικοινωνιακή υποστήριξη του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας",και των εταιρειών Chiltern Media, No9 και της Toon Boom Animation, τα νικητήρια project θα κερδίσουν ένα χρηματικό ποσό και άδειες χρήσης για τα προγράμματα Storyboard Pro, Harmony Premium/Advanced/Essentials, που θα τους φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση των έργων τους.

Η απονομή των βραβείων τόσο του BAF όσο και των διαγωνισμών Animation θα λάβει χώρα την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 21:00 μμ. Θα ανακοινωθούν οι νικητές για τις κατηγορίες Golden, Silver & Bronze "Octopus", "Storytelling", "Student", "Best animated film for kids", καθώς επίσης και το βραβείο "καλύτερης ελληνικής ταινίας". Ακόμα, το δίκτυο οργανώσεων Select Respect θα βραβεύσει με το ομότιτλο βραβείο την καλύτερη ταινία σχετική με τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ η κριτική επιτροπή του BAF θα ανακοινώσει τα τρία νικητήρια pitches. Τέλος, από τα βραβεία δε θα μπορούσε να λείπει και το "Βραβείο Κοινού", το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε όλους εσάς να μπείτε σε ρόλο κριτή και να βραβεύσετε την ταινία που σας άρεσε περισσότερο.

Και για όσους φίλους είναι εκτός Θεσσαλονίκης, από τις 25 μέχρι τις 30 Οκτωβρίου το διαγωνισμό κομμάτι του φεστιβάλ, αλλά και τα masterclasses μαγνητοσκοπημένα, θα είναι διαθέσιμα online μέσω του www.tafestival.gr


Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ, το πρόγραμμα κ.ά. θα βρείτε στην επίσημη σελίδα μας στο www.tafestival.gr. Και στα social media: 

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa An Athenian Outsider Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Awards Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Ciné qua non Cinema Collage Collectives Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art DJs Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina Fundraising Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos LGBTQI+ Lifestyle London Calling Loutraki Multimedia & Installations Art Museums Myconos Naxos News Opera Party Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri Sikinos StreetArt Symposiums Syros Tattoo Teri Paschos textileArt Thessaloniki US Venue Virtual Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αγρίνιο Αίγινα Αίγιο Αλεξανδρούπολη ΑΝΑΦΗ ΑνδριανήΤζίμα Άνδρος ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος Απόψεις ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές Δελφοί ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Έβρος Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζάκυνθος Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιδρύματα Ιεράπετρα Ιστορία Ιστορίες για γάτες ΙΩΑΝΝΙΝΑ Καβάλα Καλαμαριά Καλαμάτα Καλλιγραφία Καστελλόριζο Καστοριά Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κρήτη Κως Λάρισα Λέσβος Λευκάδα Λήμνος Λόγος Λύκειον Ελληνίδων Μεσολόγγι Μουσική Ναύπακτος Ναύπλιο Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Ολυμπία Ορεστειάδα Παιδαγωγικά Παιδιά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτμος Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σκιάθος Σπέτσες Στήλη Άλατος Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ Τρίκαλα Τρίπολη ΥΔΡΑ Υποτροφίες Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χαλκίδα Χανιά Χειροτεχνίες Χίος Χορηγίες Χορός Ψηφιδωτό Ψυχολογία Ψυχολογία στην καθημερινότητα