Wednesday 19 October 2022

ARTgrID | Πρόσκληση Ενδιαφέροντος προς εικαστικούς: Νέα Κανονικότητα 2


Η ARTgrID προσκαλεί εικαστικούς καλλιτέχνες να υποβάλλουν έργα με τα οποία θα ήθελαν να συμμετέχουν σε έκθεση με τίτλο "ΝΕΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ 2" που οργανώνει το Νοέμβριο 2022 στην Αθήνα. Η φυσική έκθεση θα φιλοξενηθεί στη Chili Art Gallery (Δημοφώντος 13-15, Θησείο, κέντρο Αθήνας) 24 Νοεμβρίου - 3 Δεκεμβρίου και παράλληλα διαδικτυακά στη πλατφόρμα μας με διάρκεια ενός μήνα (24 Νοεμβρίου - 24 Δεκεμβρίου 2022). Την έκθεση θα επιμεληθεί ο Εικαστικός Επιμελητής Πάρης Καπράλος.

Εννοιολογικό πλαίσιο. Οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης, παράλληλα με την πανδημία, και τις υποχωρήσεις έναντι των κεκτημένων μας ως κοινωνία, επιδρούν ευθέως στον ψυχισμό μας. Η επιπρόσθετη ενεργειακή κρίση και η απειλή των ζοφερών καιρών με το ενδεχόμενο ενός νέου Παγκόσμιου Πολέμου επιδρούν πλέον στην ήδη δυστοπική πρταγματικότητά μας αλλά και στις προοπτικές καθενός στη ζωή. Οι συνθήκες δοκιμάζουν προσωπικά ηθικά όρια και κοινωνικές αντοχές. Τα έργα που δημιουργήθηκαν μέσα στη ΝΕΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ, με την ελεύθερη έμπνευση των καλλιτεχνών δεν αναμενεται να προτείνουν λύσεις, αλλά να θέτουν καίρια ερωτήματα θυμίζοντάς μας να παραμένουμε άνθρωποι.

Θεματική και είδος έργων. Στην έκθεση γίνονται δεκτά αναρτώμενα έργα ζωγραφικής, σχεδίου, χαρακτικής, φωτογραφίας, κολλάζ, ελαφριές κατασκευές, καθώς επίσης επιδαπέδια & επιτραπέζια γλυπτά. Το θέμα των έργων είναι ουσιαστικά ελεύθερο, αρκεί τα έργα να έχουν φιλοτεχνηθεί εντός των 2 τελευταίων ετών (2021 & 2022) και να συνδιαλέγονται με όποιον τρόπο θεωρεί πρόσφορο ο δημιουργός τους με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιόδου και το θέμα.

Ποιός μπορεί να υποβάλλει. Μπορούν να υποβάλλουν όλοι οι εικαστικοί καλλιτέχνες που έχουν συμπληρώσει το 18ο ετος της ηλικίας τους και κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα ή την Κύπρο, ανεξαρτήτως εθνικότητας. Κριτήριο επιλογής είναι η ποιότητα, η πρωτοτυπία και η εικαστική σύλληψη των έργων, όχι η ηλικία ή το βιογραφικό. 

Επιλογή έργων. Τα έργα θα επιλεγούν με βάση τη ποιότητα αποτύπωσης του θέματος τους ανάλογα με το είδος και το ύφος καθενός καλλιτέχνη, τη πρωτοτυπία και αρτιότητα της εικαστικής επεξεργασίας του θέματος που ελεύθερα επέλεξε ο δημιουργός τους. Στην έκθεση θα επιλεγούν έργα και όχι καλλιτέχνες: έτσι, είναι πιθανό να υποβάλετε 3 έργα και να επιλεγούν ένα ή δύο για έκθεση.

Έργα που γίνονται δεκτά. Γίνονται δεκτά αναρτώμενα επιτοίχια αναρτωμενα έργα ζωγραφικής, σχεδίου, χαρακτικής, γλυπτικής, φωτογραφίας, κολλάζ, ψηφιακής τέχνης σε έντυπη μορφή, ελαφριές επιτραπέζιες ή/και επιτοίχιες κατασκευές με τις ακόλουθες προϋποθέσεις/χαρακτηριστικά:
  • Τα έργα σε καμβά πρέπει να είναι τελαρωμένα, τα έργα σε χαρτί πρέπει να είναι κορνιζωμένα.
  • Καμία διάσταση αναρτώμενου εργου δε πρέπει να ξεπερνά τα 90 εκατοστά: για τα έργα σε καμβά η μέγιστη διασταση αφορά το τελάρο, και για κορνιζωμένα έργα τη τελική διάσταση της κορνίζας (είναι κατανοητό ότι ίσως δεν έχετε κορνιζωμένα τα έργα σας εφόσον αυτά είναι σε χαρτί, οπότε θα πρέπει να υπολογίσετε πως τα έργα θα πρέπει να είναι τέτοιων διαστάσεων ώστε να είναι εφικτό να τοποθετηθούν σε κορνίζα που να μη ξεπερνά τα 90 εκατοστά). 
  • Το μέγιστο βάρος κανενός έργου δε πρέπει να ξεπερνά τα 5 κιλά.

Τι πρέπει να υποβαλλετε. Θα πρέπει να αποστείλετε με email στο stranihelena@gmail.com με θέμα “ΝΕΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ” τα ακόλουθα:
➤  Φωτογραφίες 1-3 εργων, σε ξεχωριστό αρχείο φωτογραφίας το κάθε έργο, μορφής .jpg ή .pdf μεγάλου μεγέθους καλής ευκρίνειας και υψηλής ανάλυσης. Προσοχή: τα έργα δεν είναι ενδεικτικά. Εάν επιλεγείτε μπορείτε να εκθέσετε αποκλειστικά τα έργα που υποβάλλατε, αλλιώς η συμμετοχή σας ακυρώνεται.
➤ Στοιχεία των έργων, με σημείο αναφοράς για το καθένα την ονομασία του αρχείου (π.χ. A1.JPG) που θα πρέπει να γράφουν με αυτή τη σειρά χωρισμένα με κόμματα, Ονοματεπώνυμο καλλιτέχνη, Τίτλο έργου, Υλικά αποτύπωσης και τεχνική, Διαστάσεις (σε εκατοστά, Υψος Χ Πλάτος αν είναι αναρτώμενο ή, αν είναι γλυπτό  Υψος Χ Πλάτος Χ Μήκος), Χρονολογία ολοκλήρωσης.
➤  Στοιχεια επικοινωνίας σας: Ονοματεπώνυμο, Email, τηλέφωνο επικοινωνίας
➤  Προαιρετικά, την υποβολή σας μπορούν να συνοδεύουν καλλιτεχνική δήλωση (statement) και σύντομο βιογραφικό σε μια παράγρφο που να μη ξεπερνά τις 150 λέξεις.

Σημαντικές σημειώσεις. Διευκρινίσεις, απορίες και ερωτήσεις αυστηρά και μόνο για τη διαδικασία της υποβολής στέλνετε γραπτώς με email στη διεύθυνση stranihelena@gmail.com και θα απαντώνται εντός 24 ωρών. Πληροφορίες για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης και τη πρόταση που θα σας γίνει αν και εφόσον επιλεγείτε θα δοθούν μόνο στους επιλεγέντες καλλιτέχνες, κατόπιν της υποβολής και της επιλογής τους -όχι πριν. Υποβολές που δεν θα περιλαμβάνουν όλα όσα ζητάμε, ή δεν ακολουθούν τον ενδεδειγμένο τρόπο διατύπωσης και αποστολής των ζητούμενων θα αγνοούνται. Εφόσον επιλεγείτε θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα με απαντητικό email που θα περιλαμβάνει πλήρη ενημέρωση για τις διαδικασίες της συμμετοχής σας. Η προθεσμία υποβολής δεν δίδεται για να δημιουργήσετε έργα, αλλά για να επιλέξετε εργα που έχετε φτιάξει τη περίοδο 2021 -’22, και θεωρείτε ότι σας αντιπροσωπεύουν.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ: Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 23:59′.

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa An Athenian Outsider Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Awards Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Ciné qua non Cinema Collage Collectives Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art DJs Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina Fundraising Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos LGBTQI+ Lifestyle London Calling Loutraki Multimedia & Installations Art Museums Myconos Naxos News Opera Party Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri Sikinos StreetArt Symposiums Syros Tattoo Teri Paschos textileArt Thessaloniki US Venue Virtual Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αγρίνιο Αίγινα Αίγιο Αλεξανδρούπολη ΑΝΑΦΗ ΑνδριανήΤζίμα Άνδρος ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος Απόψεις ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές Δελφοί ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Έβρος Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζάκυνθος Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιδρύματα Ιεράπετρα Ιστορία Ιστορίες για γάτες ΙΩΑΝΝΙΝΑ Καβάλα Καλαμαριά Καλαμάτα Καλλιγραφία Καστελλόριζο Καστοριά Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κρήτη Κως Λάρισα Λέσβος Λευκάδα Λήμνος Λόγος Λύκειον Ελληνίδων Μεσολόγγι Μουσική Ναύπακτος Ναύπλιο Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Ολυμπία Ορεστειάδα Παιδαγωγικά Παιδιά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτμος Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σκιάθος Σπέτσες Στήλη Άλατος Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ Τρίκαλα Τρίπολη ΥΔΡΑ Υποτροφίες Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χαλκίδα Χανιά Χειροτεχνίες Χίος Χορηγίες Χορός Ψηφιδωτό Ψυχολογία Ψυχολογία στην καθημερινότητα