Thursday 26 May 2022

Η Λυρική στη Σκιάθο: Εκπαιδευτικά εργαστήρια μουσικής, τραγουδιού και χορού

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τον Δήμο Σκιάθου, οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ ταξιδεύουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο πανέμορφο νησί των Σποράδων για μια σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων μουσικής, τραγουδιού και χορού για παιδιά και εφήβους, που θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο 2022.

Τραγουδώντας παίζουμε
Βιωματικό εργαστήριο μουσικής και τραγουδιού για παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών
Σχεδιασμός, υλοποίηση: Κερασία Κασαρτζή, Νίκος Αδράσκελας

Το εργαστήριο «Τραγουδώντας παίζουμε» προσκαλεί τους μικρούς μας φίλους ηλικίας 8 έως 12 ετών να απολαύσουν την καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία μαθαίνοντας να ερμηνεύουν τραγούδια από την ελληνική και την ευρωπαϊκή μουσική παράδοση. Με βιωματικές ασκήσεις, ρυθμικά παιχνίδια και body percussion, τα παιδιά θα γευτούν την ομορφιά της συνεργασίας στη μουσική, φωνητική και οργανική εκτέλεση, θα καλλιεργήσουν τις φωνητικές τους δεξιότητες και θα αναπτύξουν τη ρυθμική αντίληψη, ενώ παράλληλα θα εξοικειωθούν με τα κρουστά ρυθμικά όργανα (μαράκες, ξυλάκια, τύμπανα, πιατίνια, ντέφια, ξύστρες) και τα διαφορετικά υλικά κατασκευής τους. Στο τέλος του εργαστηρίου οι μικροί μας φίλοι θα παρουσιάσουν στο κοινό μια μοναδική συναυλία.

Η προηγούμενη ενασχόληση με τη μουσική́ δεν αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή́ στο πρόγραμμα.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών.
Ημερομηνίες εργαστηρίων: 21/5, 4/6, 18/6, 2/7 
Ώρες εργαστηρίων: 11.00-13.00 
Σύνολο συμμετεχόντων: 20
Τοποθεσία: Μπούρτζι Σκιάθου

Τα παιδιά που ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στους Διευθυντές των Σχολείων τους.
Τραγουδώντας Κύμα
Βιωματικό εργαστήριο μουσικής και τραγουδιού για εφήβους
Σχεδιασμός, υλοποίηση: Κερασία Κασαρτζή, Νίκος Αδράσκελας

Το εργαστήριο «Τραγουδώντας Κύμα» απευθύνεται σε όσους αγαπούν το τραγούδι και την καλλιτεχνική δημιουργία με στόχο τη βιωματική εμπειρία της μουσικής και του ρυθμού μέσα από την ενεργοποίηση της φωνής και του σώματος. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν τις φωνητικές τους δεξιότητες και να αναπτύξουν τον ρυθμό χρησιμοποιώντας ως εργαλεία τους παραδοσιακά τραγούδια της Ελλάδας και άλλων χωρών που αντλούν την έμπνευσή τους από τη θάλασσα. Με τις μεθόδους του αυτοσχεδιασμού, των βιωματικών ασκήσεων και ρυθμικών παιχνιδιών με κρουστά όργανα (μαράκες, ξυλάκια, τύμπανα, πιατίνια, ντέφια, ξύστρες), τα μέλη της ομάδας του εργαστηρίου θα εξοικειωθούν με το πολυφωνικό τραγούδι μέσα από την ομαδική εκτέλεση ρυθμικών και μελωδικών μοτίβων αναπτύσσοντας παράλληλα τη ρυθμική τους αντίληψη. Στο τέλος του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν στο κοινό μια μοναδική συναυλία.

Η προηγούμενη ενασχόληση με τη μουσική́ δεν αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή́ στο πρόγραμμα.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε εφήβους.
Ημερομηνίες εργαστηρίων: 21/5, 4/6, 18/6, 2/7 
Ώρες εργαστηρίων: 13.00-15.00 
Σύνολο συμμετεχόντων: 20
Τοποθεσία: Μπούρτζι Σκιάθου

Οι έφηβοι που ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στους Διευθυντές των Σχολείων τους.

Χορεύοντας με τον Δον Κιχώτη 
Εργαστήριο χορού για παιδιά ηλικίας 8 έως 15 ετών
Σχεδιασμός, υλοποίηση: Αθηνά Βρούβα, Νίκος Μοσχής, Αρετή Νότη, Αντώνης Κορούτης

Το εργαστήριο «Χορεύοντας με τον Δον Κιχώτη» προσκαλεί παιδιά ηλικίας 8 έως 15 ετών σε μια διασκεδαστική γνωριμία με τον κλασικό χορό που θα τους μείνει αξέχαστη. Οι χορευτές της ΕΛΣ ταξιδεύουν στη Σκιάθο για να μυήσουν τους μικρούς μας φίλους στον παραμυθένιο κόσμο του μπαλέτου. Αντλώντας έμπνευση από τον Δον Κιχώτη του Λούντβιχ Μίνκους, ενός από τα δημοφιλέστερα έργα του κλασικού ρεπερτορίου του μπαλέτου, τα παιδιά θα διδαχτούν τη βασική ορολογία του κλασικού χορού και θα νιώσουν τη χαρά της δημιουργίας και της αυθόρμητης καλλιτεχνικής έκφρασης με εργαλεία τους τη μουσική και τον χορό. Στο τέλος του εργαστηρίου τα παιδιά θα παρουσιάσουν στο κοινό μια μοναδική παράσταση.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 έως 15 ετών.

Ημερομηνίες εργαστηρίων: 21/5, 28/5, 4/6, 11/6, 18/6, 25/6 και 2/7 
Ώρες εργαστηρίων: 
• Ομάδα Α΄ (8 έως 12 ετών): 16.00-17.45 
• Ομάδα Β΄ (13 έως 15 ετών): 18.00-19.45
Τελική παρουσίαση: 9/7 ή 10/7
Τοποθεσία: Μπούρτζι Σκιάθου

Τα παιδιά που ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στους Διευθυντές των Σχολείων τους.

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa An Athenian Outsider Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Awards Books&Manuscripts Bulgaria Call for entries & Competitions Ciné qua non Cinema Collage Collectives Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art DJs Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina France Fundraising Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos LGBTQI+ Lifestyle London Calling Loutraki Multimedia & Installations Art Museums Myconos Naxos News Opera Party Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri Sikinos StreetArt Symposiums Syros Tattoo Teri Paschos textileArt Thessaloniki US Venue Virtual Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αγρίνιο Αίγινα Αίγιο Αλεξανδρούπολη ΑΝΑΦΗ ΑνδριανήΤζίμα Άνδρος ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος Απόψεις ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές Δελφοί ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Έβρος Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζάκυνθος Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιδρύματα Ιεράπετρα Ιστορία Ιστορίες για γάτες ΙΩΑΝΝΙΝΑ Καβάλα Καλαμαριά Καλαμάτα Καλλιγραφία Καστελλόριζο Καστοριά Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κρήτη Κως Λάρισα Λέσβος Λευκάδα Λήμνος Λόγος Λύκειον Ελληνίδων Μεσολόγγι Μουσική Ναύπακτος Ναύπλιο Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Ολυμπία Ορεστειάδα Παιδαγωγικά Παιδιά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτμος Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σκιάθος Σπέτσες Στήλη Άλατος Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ Τρίκαλα Τρίπολη ΥΔΡΑ Υποτροφίες Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χαλκίδα Χανιά Χειροτεχνίες Χίος Χορηγίες Χορός Ψηφιδωτό Ψυχολογία Ψυχολογία στην καθημερινότητα