Monday 6 December 2021

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος | Επετειακή έκθεση για τα 10 χρόνια της Διεθνούς Ένωσης Υδατογραφίας


To Ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Υδατογραφίας (IWS) καλεί έλληνες ζωγράφους να υποβάλλουν έργα για να συμμετέχουν στην επετειακή έκθεση για τα 10 χρόνια λειτουργίας του διεθνούς δικτύου που θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού Besnik Xhemaili από τη Πέμπτη 20 έως το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022, ενώ τη Κυριακή 23 Ιανουαρίου που είναι η ημερομηνία ίδρυσης της Ενωσης θα λάβουν χώρα ξεναγήσεις, επιδείξεις και συζήτηση με την ενεργή εμπλοκή του κοινού. Η έκθεση και οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν σε χώρο τέχνης στο κέντρο της πόλης με την επιμέλεια της Chalkos Gallery. Στην έκθεση θα συμμετέχουν αυστηρά 20 καλλιτέχνες. 

Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες να συμμετεχουν θα πρέπει να υποβάλλουν μέχρι 3 έργα σας με τα κάτωθι χαρακτηριστικά:  

  • Τα έργα που θα υποβληθούν είναι αυτά που θα εκτεθούν εφοσον επιλεγείτε. Κάθε καλλιτέχνης μπορεί να συμμετέχει με 1-3 έργα, εκ των οποίων το ένα θα ζητηθεί να αποσταλεί  κορνιζωμένο και τα υπολοιπα ακορνιζωτα (θα συμπεριληφθούν σε ειδικό book που θα επιδεικνυεται στους επισκέπτες). 
  • Δεν υπάρχει περιορισμός ως προς το θέμα τους ή το ύφος (γίνονται δεκτά και παραστατικά και αφηρημένα, αλλά και κάθε είδος ύφος και θέματος έργα).
  • Τα εργα θα πρέπει κατά 90% να είναι φιλοτεχνημένα με χρώματα υδατογραφίας.
  • Όλα τα έργα που θα υποβληθούν θα πρέπει να έχουν ελάχιστη διάσταση όχι μικρότερη από 30 εκατοστά και μέγιστη διάσταση που να μη ξεπερνά τα 80 εκατοστά. 
  • Καμία κορνίζα δε πρέπει να ξεπερνά τα 100 εκατοστά μέγιστη διάσταση. 

Τα έργα που θα υποβληθούν θα πρέπει να έχουν φιλοτεχνηθεί τα δύο τελευταία χρόνια. 

Ποιος μπορεί να υποβάλει
Μπορούν να υποβάλλουν καλλιτέχνες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και κατοικούν στην Ελλάδα, ανεξαρτητως σπουδών, καλλιτεχνικής πορείας ή εθνικότητας. Η επιλογή θα γίνει με βάση την πρωτοτυπία και την ποιότητα των έργων και όχι με βάση το βιογραφικό.

Τι πρέπει να υποβάλλετε
Κάθε καλλιτέχνης πρέπει να υποβάλει τα έργα του σε φωτογραφίες (υψηλής ανάλυσης και ευκρίνειας και μεγάλου μεγέθους σε αρχείο της μορφής .jpg) με τα παρακάτω στοιχεία για κάθε έργο ξεχωριστά, με σημείο αναφοράς την ονομασία του αρχείου κάθε επισυναπτόμενης φωτογραφίας:

  1. Ονομασία φωτογραφίας που επισυνάπτεται
  2. Ονοματεπώνυμο
  3. Τίτλος έργου & περιγραφή (διαστάσεις, υλικά, χρονολογία). Στην περιγραφή του έργου σας λάβετε υπόψη ότι η πρώτη διάσταση που αναφέρεται είναι το ύψος του έργου και η δεύτερη διάσταση που αναφέρεται είναι το πλάτος του έργου απαρέγκλιτα.
  4. Διεύθυνση αλληλογραφίας με πλήρη στοιχεία (οδός αριθμός περιοχή ταχυδρομικός κώδικας πόλη)
  5. Στοιχεία Επικοινωνίας: Κινητό & Email

Την υποβολή σας στέλνετε στο e-mail: iwsgreeceleader@gmail.com. Υποβολές που δεν περιλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία δεν θα λαμβάνονται υπόψη. 

Σημαντικές Διευκρινίσεις
Απορίες και ερωτήσεις αυστηρά και μόνο για τη διαδικασία της υποβολής στέλνετε γραπτώς με email στη διεύθυνση iwsgreeceleader@gmail.com και θα απαντώνται εντός 24 ωρών. Πληροφορίες για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης και τη πρόταση που θα σας γίνει αν και εφόσον επιλεγείτε, θα δοθούν μόνο στους επιλεγέντες καλλιτέχνες, κατόπιν της υποβολής και της επιλογής τους -όχι πριν. Υποβολές που δεν θα περιλαμβάνουν όλα όσα ζητάμε, ή δεν ακολουθούν τον ενδεδειγμένο τρόπο διατύπωσης και αποστολής των ζητούμενων θα αγνοούνται. Εφόσον επιλεγείτε θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα με απαντητικό email που θα περιλαμβάνει μία ολοκληρωμένη πρόταση και πλήρη ενημέρωση για τις διαδικασίες της συμμετοχής σας. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η προθεσμία υποβολής δεν δίδεται για να δημιουργήσετε έργα, αλλά για να επιλέξετε έργα και να αποστείλετε όλα τα ζητούμενα εγκαίρως. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Προθεσμία υποβολής εκ παρατάσεως μέχρι και τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021 στις 23:59'.

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa An Athenian Outsider Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Awards Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Ciné qua non Cinema Collage Collectives Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art DJs Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina Fundraising Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos LGBTQI+ Lifestyle London Calling Loutraki Multimedia & Installations Art Museums Myconos Naxos News Opera Party Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri Sikinos StreetArt Symposiums Syros Tattoo Teri Paschos textileArt Thessaloniki US Venue Virtual Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αγρίνιο Αίγινα Αίγιο Αλεξανδρούπολη ΑΝΑΦΗ ΑνδριανήΤζίμα Άνδρος ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος Απόψεις ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές Δελφοί ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Έβρος Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζάκυνθος Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιδρύματα Ιεράπετρα Ιστορία Ιστορίες για γάτες ΙΩΑΝΝΙΝΑ Καβάλα Καλαμαριά Καλαμάτα Καλλιγραφία Καστελλόριζο Καστοριά Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κρήτη Κως Λάρισα Λέσβος Λευκάδα Λήμνος Λόγος Λύκειον Ελληνίδων Μεσολόγγι Μουσική Ναύπακτος Ναύπλιο Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Ολυμπία Ορεστειάδα Παιδαγωγικά Παιδιά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτμος Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σκιάθος Σπέτσες Στήλη Άλατος Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ Τρίκαλα Τρίπολη ΥΔΡΑ Υποτροφίες Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χαλκίδα Χανιά Χειροτεχνίες Χίος Χορηγίες Χορός Ψηφιδωτό Ψυχολογία Ψυχολογία στην καθημερινότητα