Tuesday 26 October 2021

Εικαστικοί από την Ελλάδα και το Κόσοβο ζωγραφίζουν "Όλα αυτά που μας ενώνουν"

Απόψε 16:00 - 21:00 εγκαινιάζεται στην Αθήνα η πρώτη από τις εκθέσεις του διεθνούς project υδατογραφίας "Όλα αυτά που μας ενώνουν". Το Ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Υδατογραφίας (IWS Greece), ο διευθυντής του Φώτης Κλογέρης, ο Γενικός Διευθυντής της IWS Besnik Xhemaili, και ο Επιμελητής της έκθεσης και Εκπρόσωπος της IWS Greece Πάρης Καπράλος προσκαλούν το αθηναϊκό φιλότεχνο κοινό να επισκεφθεί την διεθνή έκθεση "Όλα αυτά που μας ενώνουν" η οποία θα λάβει χώρα στην Chili Art Gallery (Δημοφώντος 13-15, Θησείο, κέντρο Αθήνας) 26 Οκτωβρίου - 6 Νοεμβρίου. 

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής  με υδατοδιαλυτά μέσα σε χαρτί (watermedia, μελανια, ακουαρέλες, μολύβια νερού, σκόνες, φυσικές υδατοδιαλυτές χρωστικές, ενω θεματολογικά εστιάζεται σε πράγματα, καταστάσεις, δραστηριότητες, ή σημεία αναφοράς που μας έλειψαν περισσότερο τη περίοδο της πανδημίας. 


Σημειώνει μεταξύ άλλων στο κείμενο τεκμηρίωσης της έκθεσης ο Επιμελητής της κ. Καπράλος: "Λέγεται συχνά ότι δεν καταλαβαίνουμε την αξία ενός πράγματος μέχρι να το χάσουμε. Στη διάρκεια της πανδημίας χάσαμε ή κινδυνεύαμε να χάσουμε πολλά: αγαπημένους ανθρώπους, υγεία, αλλά πάνω από όλα όμως την ανθρώπινη επαφή, τη δυνατότητα να ταξιδέψουμε, να μοιραστούμε πράματα καθημερινά και σημαντικά. Από αυτή τη μίζερη περίοδο βγαίνουμε σοφότεροι. Ας θυμηθούμε όλα αυτά που μας ενώνουν. Κι ας χτίσουμε νέες γέφυρες ανάμεσα μας". 

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι εικαστικοί καλλιτέχνες: Γιώργος Βούρος, Γιούλα Παπαδοπούλου, Κώστας Γαρύφαλλος, Μαρία Χαραλάμπους, Κώστας Βλαχόπουλος, Χρήστος Σπηλιώτης, Κώστας Μίσσιος, Σπυρίδων Μουρατίδης, Εμμέλεια Φιλιπποπούλου, Μίκα Συμβουλίδου, Σάμης Ταμπώχ, Κωνσταντίνος Χατζηπαπαθεοδωρίδης, Σπύρος Ρωμάνος, Μαρία Δικαίου, Besnik Xhemaili, Tomor Arifi, Arlinda Hajrullahu, Blerta Sylla, Zana Ramadani, Mjellma Goranci, Naim Spahiu, Foti Kllogjeri

"Μέσα από τους δρόμους της τέχνης, αυτής της ανέκφραστης αλλά ενοποιητικής επικοινωνίας των ανθρώπων μπορούμε να επιτύχουμε την ειρήνη και τη συνεργασία των λαών. Ελπίζουμε ότι το μήνυμα μας είναι πιο ηχηρό από ποτέ, τώρα που όλοι μας ζήσαμε για καιρό χωρίς να έχουμε ο ένας τον άλλο", δήλωσε ο Διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της IWS Φώτης Κλογέρης (Foti Kllogjeri). 


Μέτρα περιορισμού διάδοσης της Πανδημίας

Ο χώρος τέχνης θα τηρήσει όλα  τα μέτρα περιορισμού της διάδοσης της πανδημίας που επιβάλει η Πολιτεία. Η αίθουσα μπορεί να δεχτεί μέχρι 7 επισκέπτες συγχρόνως (πέραν των συντελεστών της). Οι επισκέπτες θα ξεναγούνται από τον επιμελητή, και κάποιους από τους καλλιτέχνες, οι οποίοι θα παρευρίσκονται διαφορετικές ώρες ο καθένας τη μέρα της εκκίνησής της. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021. 

Εκθέσεις σε Αθήνα και Πρίστινα
Η διεθνής έκθεση που θα λάβει χώρα σε δύο μέρη -στην Αθήνα & στη Πρίστινα (Κόσοβο), σε φυσική μορφή σε γνωστούς χώρους τέχνης των δύο πόλεων, θα είναι παράλληλα διαθέσιμη διαδικτυακά στη πλατφόρμα ARTgrID  από τη 2η ημέρα της και μέχρι το τέλος της 2ης έκθεσης στο Κόσοβο. Την έκθεση στην Αθήνα επιμελείται ο Εικαστικός Επιμελητής Πάρης Καπράλος, και στη Πρίστινα ο Γενικός Διευθυντής της IWS Globe Besnik Xhemaili (ο οποίος θα παρευρίσκεται και στα εγκαίνια της έκθεσης στην Αθήνα για να συνομιλήσει με το κοινό). Τον γενικό συντονισμό της διοργάνωσης έχει ο IWS Greece Leader κ. Φωτης Κλογέρης. Μετά τη λήξη της έκθεσης στην Αθήνα τα έργα των Ελλήνων θα ταξιδέψουν στο Κόσοβο όπου μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022 θα διοργανωθεί μεγάλη έκθεση σε εξειδικευμένο στην υδατογραφία χώρο τέχνης του IWS που φιλοξενεί αποκλειστικά διεθνείς εκθέσεις. Στην έκθεση του Κοσόβου, στα έργα των Ελλήνων καλλιτεχνών θα προστεθούν επιλεγμένα έργα διεθνούς φήμης καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο με την ευθυνη της IWS. Οι ημερομηνίες της έκθεσης στη Πρίστινα θα ανακοινωθούν προσεχώς. 


Σχετικά με τη Διεθνή Ένωση Υδατογραφίας (IWS Globe)

H Διεθνής Ένωση Υδατογραφίας (International Watercolor Society, ή, για συντομία IWS) η οποία δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο, είναι ένας διεθνής οργανισμός που έχει στόχο τη προαγωγή της ζωγραφικής με υδατοδιαλυτά μέσα στη διεθνή αγορά τέχνης, και τη προώθηση των καλλιτεχνών που υπηρετούν αυτό το είδος τέχνης. Όραμα της ένωσης είναι η αδελφοσύνη των λαών μέσα από τη Τέχνη. Η ένωση διοργανώνει διεθνείς εκθέσεις, μπιενάλε και φεστιβάλ, ενώ ενθαρρύνει τοπικές συνεργασίες μεταξύ των γραφείων αντιπροσώπευσης της σε διαφορετικές χώρες, τις ανταλλαγές καλλιτεχνών και τη τοπική κι υπερτοπική δραστηριότητα για την εξυπηρέτηση των στόχων και του οράματος της. Περισσότερες πληροφορίες:  https://iwsglobeart.net

Σχετικά με την  Chili Art Gallery
Η Chili Art Gallery ιδρύθηκε το 2010 και βρίσκεται στο Θησείο δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», μια ανάσα από το πιο ζωντανό σημείο της πόλης μας, το Γκάζι. Αποτελεί έναν πολιτιστικό χώρο, όπου οι φιλότεχνοι και το κοινό γενικότερα μπορούν να έρχονται σε επαφή με όλες τις μορφές της Σύγχρονης Τέχνης. Ζωγραφική, γλυπτική, κολάζ/συνθέσεις, εγκαταστάσεις/κατασκευές, χαρακτική, φωτογραφία μαζί με εφαρμογές σχεδιασμού και αισθητικής, που αφορούν σε λειτουργικά αντικείμενα και αντικείμενα καθημερινής χρήσης , όπως κεραμικά, ύφασμα, κόσμημα, γυαλί, έπιπλο, παρουσιάζονται σε μηνιαία βάση με ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και events. Ανακαλύψτε περισσότερα: https://chiliart.gr


Χορηγός Φωτογράφισης
Studio Kotsireas | www.studiokotsireas.gr

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa An Athenian Outsider Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Awards Books&Manuscripts Bulgaria Call for entries & Competitions Ciné qua non Cinema Collage Collectives Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art DJs Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina France Fundraising Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos LGBTQI+ Lifestyle London Calling Loutraki Milano Multimedia & Installations Art Museums Myconos Naxos News Opera Party Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Santorini Sculpture & Ceramics Shqipëri Sikinos StreetArt Symposiums Syros Tattoo Teri Paschos textileArt Thessaloniki US Venue Virtual Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αγρίνιο Αίγινα Αίγιο Αλεξανδρούπολη ΑΝΑΦΗ ΑνδριανήΤζίμα Άνδρος ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος Απόψεις ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές Δελφοί ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Έβρος Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζάκυνθος Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιδρύματα Ιεράπετρα Ιστορία Ιστορίες για γάτες ΙΩΑΝΝΙΝΑ Καβάλα Καλαμαριά Καλαμάτα Καλλιγραφία Καστελλόριζο Καστοριά Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κρήτη Κύθνος Κως Λάρισα Λέσβος Λευκάδα Λήμνος Λόγος Λύκειον Ελληνίδων Μεσολόγγι Μουσική Ναύπακτος Ναύπλιο Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Ολυμπία Ορεστειάδα Παιδαγωγικά Παιδιά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτμος Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σκιάθος Σπέτσες Στήλη Άλατος Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ Τρίκαλα Τρίπολη ΥΔΡΑ Υποτροφίες Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χαλκίδα Χανιά Χειροτεχνίες Χίος Χορηγίες Χορός Ψηφιδωτό Ψυχολογία Ψυχολογία στην καθημερινότητα