Thursday 16 September 2021

IWS Greece | Πρόσκληση ενδιαφέροντος συμμετοχής σε έκθεσεις υδατογραφίας στην Αθήνα & τη Πρίστινα

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μικρή παράταση της προθεμίας υποβολής μέχρι και τη Πέμπτη 30/9. 

Το Ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Υδατογραφίας IWS Greece σε συνεργασία με τη IWS Kosovo προσκαλούν εικαστικούς καλλιτέχνες με κύριο μέσο έκφρασης την υδατογραφία (ακουαρέλλα και συναφή υδατοδιαλυτά μέσα σε χαρτί) να υποβάλλουν έργα ζωγραφικής με τα οποία θα ήθελαν να συμμετέχουν στη διεθνή έκθεση που θα λάβει χώρα σε δύο μέρη -στην Αθήνα & στη Πρίστινα (Κόσοβο), σε φυσική μορφή σε γνωστούς χώρους τέχνης των δύο πόλεων, και παράλληλα διαδικτυακά στη πλατφόρμα ARTgrID. Την έκθεση στην Αθήνα θα επιμεληθεί ο Εικαστικός Επιμελητής Πάρης Καπράλος, και στη Πρίστινα ο Γενικός Διευθυντής της IWS Globe Besnik Xhemaili (ο οποίος θα παρευρίσκεται και στην έκθεση στην Αθήνα). Τον γενικό συντονισμό της διοργάνωσης έχει ο IWS Greece Leader κ. Φωτης Κλογέρης. 

Εννοιολογικό πλαίσιο. Λέγεται συχνά ότι δεν καταλαβαίνουμε την αξία ενός πράγματος μέχρι να το χάσουμε. Στη διάρκεια της πανδημίας χάσαμε ή κινδυνεύαμε να χάσουμε πολλά: αγαπημένους ανθρώπους, υγεία, αλλά πάνω από όλα όμως την ανθρώπινη επαφή, τη δυνατότητα να ταξιδέψουμε, να μοιραστούμε πράματα καθημερινά και σημαντικά. Από αυτή τη μίζερη περίοδο βγαίνουμε σοφότεροι. Ας θυμηθούμε όλα αυτά που μας ενώνουν. Κι ας χτίσουμε νέες γέφυρες ανάμεσα μας. 

Θεματική και είδος έργων. Στην έκθεση θα γίνουν δεκτά έργα ζωγραφικής με υδατοδιαλυτά μέσα σε χαρτί (watermedia, μελανια, ακουαρέλες, μολύβια νερού, σκόνες, φυσικές υδατοδιαλυτές χρωστικές, καθώς επίσης εναλλακτικά μέσα -π.χ. τσάι, καφές, κ.α.). Το έργα μπορουν να εστιάσουν σε πράγματα, καταστάσεις, δραστηριότητες, αστικό τοπίο, ή σημεία αναφοράς των πραγμάτων που μας έλειψαν περισσότερο τη περίοδο της πανδημίας. 


Διαστάσεις έργων. Σε αυτή την έκθεση γίνονται δεκτά μόνο κορνιζωμένα έργα σε χαρτί. Η μεγαλύτερη πλευρά της κορνίζας κάθε έργου δεν θα πρέπει να ξεπερνα τα 70 εκατοστά. Ως κορνίζα νοείται ένα πλαίσιο αποτελούμενο από πηχάκια ξύλου, ή συνθετικού υλικού, ποιότητας της επιλογής σας, κατά προτίμηση ουδέτερου χρώματος. Προσοχή: ευρεσιτεχνίες όπως έργα κολλημένα σε βάση απο χαρτόνι, "σάντουιτς" σε φύλλα πλέξιγκλας, και άλλες ανάλογες κατασκευές δεν γίνονται δεκτές. 

Επιλογή έργων. Τα έργα θα επιλεγούν με βάση τη ποιότητα αποτύπωσης του θέματος τους ανάλογα με το είδος και το ύφος καθενός καλλιτέχνη, τη πρωτοτυπία και αρτιότητα της εικαστικής επεξεργασίας του θέματος που ελεύθερα επέλεξε ο δημιουργός τους, σε κάθε ύφος και "γραφή". Στην έκθεση θα επιλεγούν έργα και όχι καλλιτέχνες: έτσι, είναι πιθανό να υποβάλετε 3 έργα και να επιλεγούν ένα ή δύο ή και όλα για έκθεση. 

Φυσικές εκθέσεις στην Αθήνα & το Κόσοβο. Στην έκθεση της Αθήνας θα εκτεθούν όλα τα έργα των καλλιτεχνών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα που θα επιλέξει η κριτική επιτροπή, και μικρός αριθμός επιλεγμένων έργων Κοσοβάρων καλλιτεχνών. Μετά το τέλος της έκθεσης, ένα έργο από κάθε καλλιτέχνη θα σταλεί το Κόσοβο για να εκτεθεί στην δεύτερη έκθεση της διοργάνωσης που θα λάβει χώρα εντός του πρώτου τριμήνου του 2022. Όλα τα έργα και στις 2 εκθέσεις θα είναι προς πώληση. Κατόπιν της έκθεσης στο Κόσοβο, τα έργα που δεν θα έχουν πωληθεί θα επιστρέψουν σε σημεία συγκέντρωσης στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, απ' όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να τα παραλάβουν. 

Διαδικτυακές εκθέσεις παράλληλα με τις διοργανώσεις σε Αθήνα & Κόσοβο. Στη διάρκεια της φυσικής έκθεσης τοσο της Αθηνας όσο και του Κοσόβου θα λάβει χώρα παράλληλη διαδικτυακή έκθεση στη  πλατφόρμα ARTgrID. 

Ποιός μπορεί να υποβάλλει. Μπορούν να υποβάλλουν όλοι οι εικαστικοί καλλιτέχνες που έχουν συμπληρώσει το 18ο ετος της ηλικίας τους και κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως εθνικότητας. Κριτήριο επιλογής είναι η ποιότητα, η πρωτοτυπία και η εικαστική σύλληψη των έργων, όχι η ηλικία ή το βιογραφικό. 

Τι πρέπει να υποβαλλετε. Θα πρέπει να αποστείλετε με email στο iwsgreeceleader@gmail.com με θέμα “Όλα αυτά που μας ενώνουν” τα ακόλουθα:

  • Φωτογραφίες 1-3 εργων, σε ξεχωριστό αρχείο φωτογραφίας το κάθε έργο, μορφής .jpg ή .pdf μεγάλου μεγέθους καλής ευκρίνειας και υψηλής ανάλυσης. Προσοχή: τα έργα δεν είναι ενδεικτικά. Εάν επιλεγείτε μπορείτε να εκθέσετε αποκλειστικά τα έργα που υποβάλλατε, αλλιώς η συμμετοχή σας ακυρώνεται.
  • Στοιχεία των έργων, με σημείο αναφοράς για το καθένα την ονομασία του αρχείου (π.χ. DSC9888.JPG) που θα πρέπει να γράφουν με αυτή τη σειρά χωρισμένα με κόμματα, Ονοματεπώνυμο καλλιτέχνη, Τίτλο έργου, Υλικά αποτύπωσης και τεχνική, Διαστάσεις (σε εκατοστά, Υψος Χ Πλάτος), Χρονολογία ολοκλήρωσης.
  • Προαιρετικά, την υποβολή σας μπορεί να συνοδεύει καλλιτεχνική δήλωση (statement) και σύντομο βιογραφικό σε μια παράγραφο που να μη ξεπερνά τις 150 λέξεις.

Σημαντικές σημειώσεις. Διευκρινίσεις, απορίες και ερωτήσεις αυστηρά και μόνο για τη διαδικασία της υποβολής στέλνετε γραπτώς με email στη διεύθυνση iwsgreeceleader@gmail.com και θα απαντώνται εντός 24 ωρών. Πληροφορίες για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης και τη πρόταση που θα σας γίνει αν και εφόσον επιλεγείτε θα δοθούν μόνο στους επιλεγέντες καλλιτέχνες, κατόπιν της υποβολής και της επιλογής τους -όχι πριν. Υποβολές που δεν θα περιλαμβάνουν όλα όσα ζητάμε, ή δεν ακολουθούν τον ενδεδειγμένο τρόπο διατύπωσης και αποστολής των ζητούμενων θα αγνοούνται. Εφόσον επιλεγείτε θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα με απαντητικό email που θα περιλαμβάνει πλήρη ενημέρωση για τις διαδικασίες της συμμετοχής σας. Η προθεσμία υποβολής δεν δίδεται για να δημιουργήσετε έργα, αλλά για να επιλέξετε εργα που έχετε φτιάξει τη περίοδο 2020 -’21, και θεωρείτε ότι σας αντιπροσωπεύουν.


ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ (εκ παρατάσεως -ΔΕΝ θα παραταθεί περεταίρω): Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021 στις 23:59′.

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa An Athenian Outsider Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Awards Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Ciné qua non Cinema Collage Collectives Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art DJs Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina Fundraising Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos LGBTQI+ Lifestyle London Calling Loutraki Multimedia & Installations Art Museums Myconos Naxos News Opera Party Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri Sikinos StreetArt Symposiums Syros Tattoo Teri Paschos textileArt Thessaloniki US Venue Virtual Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αγρίνιο Αίγινα Αίγιο Αλεξανδρούπολη ΑΝΑΦΗ ΑνδριανήΤζίμα Άνδρος ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος Απόψεις ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές Δελφοί ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Έβρος Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζάκυνθος Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιδρύματα Ιεράπετρα Ιστορία Ιστορίες για γάτες ΙΩΑΝΝΙΝΑ Καβάλα Καλαμαριά Καλαμάτα Καλλιγραφία Καστελλόριζο Καστοριά Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κρήτη Κως Λάρισα Λέσβος Λευκάδα Λήμνος Λόγος Λύκειον Ελληνίδων Μεσολόγγι Μουσική Ναύπακτος Ναύπλιο Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Ολυμπία Ορεστειάδα Παιδαγωγικά Παιδιά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτμος Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σκιάθος Σπέτσες Στήλη Άλατος Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ Τρίκαλα Τρίπολη ΥΔΡΑ Υποτροφίες Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χαλκίδα Χανιά Χειροτεχνίες Χίος Χορηγίες Χορός Ψηφιδωτό Ψυχολογία Ψυχολογία στην καθημερινότητα