Saturday 7 November 2020

Μελάνι σε χαρτί | Ιορδάνης Ναυρούζογλου: Αποζητώ την αρμονία στη Τέχνη


"Η ισορροπία και η αισθητική είναι έννοιες που με γοητεύουν και αποτελούν συστατικά στοιχεία  της εικαστικής μου αναζήτησης. Στα έργα μου αποζητώ την αρμονία. Αισθάνομαι  και παρατηρώ την φύση, ενώ καταγράφω εικαστικά τις σκέψεις μου. Οι μυρωδιές, οι υφές και ο ήχος, το ίχνος με τις γραφές  και το μελάνι με εμπνέουν  να συνθέσω τις "νότες" που θα δημιουργήσουν τη ‘’μελωδία’’. Με συνεχή επικοινωνία του εγώ στο έργο και το αντίστροφο, ευδοκιμούν όλα τα στοιχεία και συγκεράζουν το αποτέλεσμα. Γεννιέται έτσι το μέσο επικοινωνίας και ταύτισης του θεατή με το έργο και τον δημιουργό."


Ο Ιορδάνης Ναυρούζογλου γεννήθηκε στις 7 Μαΐου 1980 στην Αθήνα. Το 2004 έκανε τα πρώτα μαθήματα σχεδίου και το 2008 φοίτησε στην σχολή Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας και εργάστηκε στο εργαστήρι Αγιογραφίας του Δημητρίου Μουρλά  με δασκάλους τον ίδιο και την Σπυριδούλα Δεγαϊτη.  Το 2018 παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου και χρώματος στο φροντιστήριο του ζωγράφου Παναγιώτη Μπελντέκου, και εισήχθη στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την οποία παρακολουθεί μέχρι σήμερα και βρίσκεται στο Εργαστήριο Χαρακτικής με δάσκαλο τον Ξενοφώντα Σαχίνη.  Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ως ακροατής στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας με δάσκαλο τον χαράκτη- ζωγράφο Ιωάννη Γουρζή. Συμμετέχει εθελοντικά στο Εργαστήριο Χαρακτικής του δήμου Αιγάλεω ως βοηθός του χαράκτη-γλύπτη  Χαράλαμπου Λαλέ.  Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.

Ο Εικαστικός Επιμελητής Πάρης Καπράλος σε συνεργασία με 17 εικαστικούς καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα παρουσιάζουν την έκθεση  Χαρακτικής και Ζωγραφικής “Μελάνι σε Χαρτί” και σας προσκαλούν να την επισκεφτείτε στην διάρκεια της. στην Chili Art Gallery (Δημοφώντος 13-15, Θησείο, κέντρο Αθήνας).   Τη πρώτη μέρα της έκθεσης, τη Τρίτη 18 Μαΐου, αν και δεν θα γίνουν επίσημα εγκαίνια με στόχο την αποφυγή συνωστισμού, θα παρευρίσκεται στον χώρο της  ο Επιμελητής και κάποιοι από τους καλλιτέχνες, ενώ η Chili Art Gallery θα παραμείνει ανοικτή 15:00 – 21:30. Στη διάρκεια της έκθεσης θα παρευρίσκονται σε συγκεκριμένες μέρες και ώρες μεμονωμένοι καλλιτέχνες εκ των συμμετεχόντων για να συνομιλούν με το κοινό. Το σχετικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί μέσω του Facebook Event “Έκθεση Μελάνι σε χαρτί”, αλλά και της σελίδας του project στο Facebook “Μελάνι σε χαρτί”.   Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα τηρούνται ευλαβικά οι οδηγίες της Πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19 και την ασφάλεια όλων. 

Αναλυτικές πληροφορίες για την έκθεση ΕΔΩ

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa An Athenian Outsider Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Awards Books&Manuscripts Bulgaria Call for entries & Competitions Ciné qua non Cinema Collage Collectives Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art DJs Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina France Fundraising Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos LGBTQI+ Lifestyle London Calling Loutraki Multimedia & Installations Art Museums Myconos Naxos News Opera Party Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri Sikinos StreetArt Symposiums Syros Tattoo Teri Paschos textileArt Thessaloniki US Venue Virtual Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αγρίνιο Αίγινα Αίγιο Αλεξανδρούπολη ΑΝΑΦΗ ΑνδριανήΤζίμα Άνδρος ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος Απόψεις ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές Δελφοί ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Έβρος Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζάκυνθος Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιδρύματα Ιεράπετρα Ιστορία Ιστορίες για γάτες ΙΩΑΝΝΙΝΑ Καβάλα Καλαμαριά Καλαμάτα Καλλιγραφία Καστελλόριζο Καστοριά Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κρήτη Κως Λάρισα Λέσβος Λευκάδα Λήμνος Λόγος Λύκειον Ελληνίδων Μεσολόγγι Μουσική Ναύπακτος Ναύπλιο Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Ολυμπία Ορεστειάδα Παιδαγωγικά Παιδιά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτμος Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σκιάθος Σπέτσες Στήλη Άλατος Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ Τρίκαλα Τρίπολη ΥΔΡΑ Υποτροφίες Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χαλκίδα Χανιά Χειροτεχνίες Χίος Χορηγίες Χορός Ψηφιδωτό Ψυχολογία Ψυχολογία στην καθημερινότητα