Friday, 8 May 2020

Χρώμα σε Νερό 3 – Θάλασσα & Πόλη: Κώστας Μίσσιος

Την Πέμπτη 25 Ιουνίου θα εγκαινιαστεί στην Αθήνα η 3η έκθεση της σειράς εκθέσεων σύγχρονης υδατογραφίας του Εικαστικού Επιμελητή Πάρη Καπράλου, σε συνεργασία με 15 ζωγράφους που επικεντρώνονται σε αυτό το είδος τέχνης. Η έκθεση έχει τίτλο "Χρώμα σε Νερό ΙΙΙ: Θάλασσα και Πόλη" και θέμα της είναι η  αποτύπωση θαλασσινού τοπίου, αστικής τοπιογραφίας, ή/και την σχέση / αντίθεση πόλης και θάλασσας. Στόχος του διαρκούς project του Εικαστικού Επιμελητή, με διακριτικό τίτλο "Χρώμα σε Νερό" είναι να προβάλλει τη νέα γενιά Ελλήνων εικαστικών που αξιοποιεί και έχει ανανεώσει με ενδιαφέροντα τρόπο την ακουαρέλα.

Οι ακριβείς ώρες και η διαδικασία των εγκαινίων θα ανακοινωθούν προσεχώς, συμφώνως και με τις οδηγίες των ειδικών και τις αποφάσεις της Πολιτείας.

Στην έκθεση συμμετέχει με έργα του και o ζωγράφος Κώστας Μίσσιος γεννήθηκε στην Κόνιτσα της Ηπείρου και είναι αυτοδίδακτος ζωγράφος. Η σχέση του με τη ζωγραφική είναι σχέση ζωής που ξεκίνησε από την παιδική του ηλικία και εξελίχτηκε μέσα από μια βαθιά ανάγκη για έκφραση και δημιουργία. Έχοντας ως “όπλο” την αγάπη για το χρώμα και την εικόνα, μελέτησε τα μέσα και τα υλικά σε μια διαδικασία ανακάλυψης της δικής του ξεχωριστής ταυτότητας. Η ουσιαστική ενασχόληση του με τη ζωγραφική ξεκίνησε με λάδια, επεκτάθηκε για ένα σύντομο διάστημα στο digital painting και τα ακρυλικά χρώματα για να καταλήξει τελικά στην ακουαρέλα.  Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Καλλιτεχνική δήλωση (statement)
Αφετηρία του έρωτά μου με την ακουαρέλα ήταν οι δυνατότητες-ιδιοτροπίες αυτού του μέσου. Η κίνηση του χρώματος και του νερού πάνω στο χαρτί, η διαφάνεια των χρωμάτων και η “οργανικότητα” που εκπέμπει η ακουαρέλα, είναι κατά τη γνώμη μου ασύγκριτες σε σχέση με άλλα μέσα ζωγραφικής. Το ίδιο και η σχέση της με το φως. Μιας και βασικός άξονας στα έργα μου είναι το φως και ο τρόπος που αυτό μεταλλάσσει το περιβάλλον αλλά και προβάλει τους δεσμούς του ανθρώπου με αυτό, για μένα η ακουαρέλα είναι το ιδανικό εργαλείο για να αναπτύξω τα θέματά μου, παρόλη τη δυσκολία στο χειρισμό της. Και αυτή η σχέση του ανθρώπου με το αστικό ή το φυσικό περιβάλλονμέσα από την αφήγηση του φωτός είναι που απασχολεί τα έργα που παρουσιάζω, στην προκειμένη περίπτωση τη σχέση του με την πόλη και τη θάλασσα.Είναι ο άνθρωπος που ζει από και μέσα από ένα τεχνητό περιβάλλον, ο άνθρωπος που προσπαθεί να αποδράσει από το ασφυκτικό και ταυτόχρονα οικείο τοίχος του αστικού τοπίου, ο άνθρωπος που ζει σε άρρηκτη σχέση με τη θάλασσα και αποτελεί κομμάτι της ή το αντίστροφο.

Ανακαλύψτε περισσότερα για την έκθεση ΕΔΩ.

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Awards Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Cinema Collage Collectives Columnist: An Athenian Outsider Columnist: Aperture Columnist: Ciné qua non Columnist: Ιστορίες για γάτες Columnist: Στήλη Άλατος Columnists: London Calling Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina Fundraising Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos Lifestyle Multimedia & Installations Art Museums Myconos News Opera Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri StreetArt Symposiums Syros Tattoo Thessaloniki Venue Virtual Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αγρίνιο Αίγινα ΑΝΑΦΗ ΑνδριανήΤζίμα ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιεράπετρα Ιστορία ΙΩΑΝΝΙΝΑ Καβάλα Καλαμάτα Καστελλόριζο Καστοριά Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κρήτη Λάρισα Λήμνος Λόγος Μεσολόγγι Μουσική Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Παιδαγωγικά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σπέτσες Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ Τρίπολη ΥΔΡΑ Υποτροφίες Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χανιά Χειροτεχνίες Χορηγίες Χορός Ψηφιδωτό Ψυχολογία στην καθημερινότητα