Friday 8 May 2020

Χρώμα σε Νερό 3 – Θάλασσα & Πόλη: Κώστας Μίσσιος

Την Πέμπτη 25 Ιουνίου θα εγκαινιαστεί στην Αθήνα η 3η έκθεση της σειράς εκθέσεων σύγχρονης υδατογραφίας του Εικαστικού Επιμελητή Πάρη Καπράλου, σε συνεργασία με 15 ζωγράφους που επικεντρώνονται σε αυτό το είδος τέχνης. Η έκθεση έχει τίτλο "Χρώμα σε Νερό ΙΙΙ: Θάλασσα και Πόλη" και θέμα της είναι η  αποτύπωση θαλασσινού τοπίου, αστικής τοπιογραφίας, ή/και την σχέση / αντίθεση πόλης και θάλασσας. Στόχος του διαρκούς project του Εικαστικού Επιμελητή, με διακριτικό τίτλο "Χρώμα σε Νερό" είναι να προβάλλει τη νέα γενιά Ελλήνων εικαστικών που αξιοποιεί και έχει ανανεώσει με ενδιαφέροντα τρόπο την ακουαρέλα.

Οι ακριβείς ώρες και η διαδικασία των εγκαινίων θα ανακοινωθούν προσεχώς, συμφώνως και με τις οδηγίες των ειδικών και τις αποφάσεις της Πολιτείας.

Στην έκθεση συμμετέχει με έργα του και o ζωγράφος Κώστας Μίσσιος γεννήθηκε στην Κόνιτσα της Ηπείρου και είναι αυτοδίδακτος ζωγράφος. Η σχέση του με τη ζωγραφική είναι σχέση ζωής που ξεκίνησε από την παιδική του ηλικία και εξελίχτηκε μέσα από μια βαθιά ανάγκη για έκφραση και δημιουργία. Έχοντας ως “όπλο” την αγάπη για το χρώμα και την εικόνα, μελέτησε τα μέσα και τα υλικά σε μια διαδικασία ανακάλυψης της δικής του ξεχωριστής ταυτότητας. Η ουσιαστική ενασχόληση του με τη ζωγραφική ξεκίνησε με λάδια, επεκτάθηκε για ένα σύντομο διάστημα στο digital painting και τα ακρυλικά χρώματα για να καταλήξει τελικά στην ακουαρέλα.  Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.




Καλλιτεχνική δήλωση (statement)
Αφετηρία του έρωτά μου με την ακουαρέλα ήταν οι δυνατότητες-ιδιοτροπίες αυτού του μέσου. Η κίνηση του χρώματος και του νερού πάνω στο χαρτί, η διαφάνεια των χρωμάτων και η “οργανικότητα” που εκπέμπει η ακουαρέλα, είναι κατά τη γνώμη μου ασύγκριτες σε σχέση με άλλα μέσα ζωγραφικής. Το ίδιο και η σχέση της με το φως. Μιας και βασικός άξονας στα έργα μου είναι το φως και ο τρόπος που αυτό μεταλλάσσει το περιβάλλον αλλά και προβάλει τους δεσμούς του ανθρώπου με αυτό, για μένα η ακουαρέλα είναι το ιδανικό εργαλείο για να αναπτύξω τα θέματά μου, παρόλη τη δυσκολία στο χειρισμό της. Και αυτή η σχέση του ανθρώπου με το αστικό ή το φυσικό περιβάλλονμέσα από την αφήγηση του φωτός είναι που απασχολεί τα έργα που παρουσιάζω, στην προκειμένη περίπτωση τη σχέση του με την πόλη και τη θάλασσα.Είναι ο άνθρωπος που ζει από και μέσα από ένα τεχνητό περιβάλλον, ο άνθρωπος που προσπαθεί να αποδράσει από το ασφυκτικό και ταυτόχρονα οικείο τοίχος του αστικού τοπίου, ο άνθρωπος που ζει σε άρρηκτη σχέση με τη θάλασσα και αποτελεί κομμάτι της ή το αντίστροφο.

Ανακαλύψτε περισσότερα για την έκθεση ΕΔΩ.

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa An Athenian Outsider Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Awards Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Ciné qua non Cinema Collage Collectives Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art DJs Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina Fundraising Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos LGBTQI+ Lifestyle London Calling Loutraki Multimedia & Installations Art Museums Myconos Naxos News Opera Party Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri Sikinos StreetArt Symposiums Syros Tattoo Teri Paschos textileArt Thessaloniki US Venue Virtual Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αγρίνιο Αίγινα Αίγιο Αλεξανδρούπολη ΑΝΑΦΗ ΑνδριανήΤζίμα Άνδρος ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος Απόψεις ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές Δελφοί ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Έβρος Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζάκυνθος Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιδρύματα Ιεράπετρα Ιστορία Ιστορίες για γάτες ΙΩΑΝΝΙΝΑ Καβάλα Καλαμαριά Καλαμάτα Καλλιγραφία Καστελλόριζο Καστοριά Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κρήτη Κως Λάρισα Λέσβος Λευκάδα Λήμνος Λόγος Λύκειον Ελληνίδων Μεσολόγγι Μουσική Ναύπακτος Ναύπλιο Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Ολυμπία Ορεστειάδα Παιδαγωγικά Παιδιά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτμος Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σκιάθος Σπέτσες Στήλη Άλατος Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ Τρίκαλα Τρίπολη ΥΔΡΑ Υποτροφίες Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χαλκίδα Χανιά Χειροτεχνίες Χίος Χορηγίες Χορός Ψηφιδωτό Ψυχολογία Ψυχολογία στην καθημερινότητα