Monday, 4 May 2020

Χρώμα σε Νερό 3 – Θάλασσα & Πόλη: Βαγγέλης Τσαπρούνης

Την Πέμπτη 25 Ιουνίου θα εγκαινιαστεί στην Αθήνα η 3η έκθεση της σειράς εκθέσεων σύγχρονης υδατογραφίας του Εικαστικού Επιμελητή Πάρη Καπράλου, σε συνεργασία με 15 ζωγράφους που επικεντρώνονται σε αυτό το είδος τέχνης. Η έκθεση έχει τίτλο "Χρώμα σε Νερό ΙΙΙ: Θάλασσα και Πόλη" και θέμα της είναι η  αποτύπωση θαλασσινού τοπίου, αστικής τοπιογραφίας, ή/και την σχέση / αντίθεση πόλης και θάλασσας. Στόχος του διαρκούς project του Εικαστικού Επιμελητή, με διακριτικό τίτλο "Χρώμα σε Νερό" είναι να προβάλλει τη νέα γενιά Ελλήνων εικαστικών που αξιοποιεί και έχει ανανεώσει με ενδιαφέροντα τρόπο την ακουαρέλα.

Οι ακριβείς ώρες και η διαδικασία των εγκαινίων θα ανακοινωθούν προσεχώς, συμφώνως και με τις οδηγίες των ειδικών και τις αποφάσεις της Πολιτείας.

Στην έκθεση συμμετέχει με έργα της και o ζωγράφος Βαγγέλης Τσαπρούνης, o οποίος γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα, σπούδασε τέχνη μέχρι το 1992, στα εργαστήρια των γνωστών ζωγράφων Γ. Μπουρναζάκη, Τ. Ρήγα και Γ. Χοχλιδάκη, για μια περίοδο 10 ετών. Έκτοτε, συνέχισε την πορεία του στις εικαστικές τέχνες. Μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος από το 2004, ασχολείται επαγγελματικά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες με τη ζωγραφική φορητών εικόνων και εκκλησιών.Έχει εικονογραφήσει παιδικά βιβλία και συμμετείχε σε διάφορες παραστάσεις ως performer. Από το 2011 ζει και εργάζεται στα Βασιλικά Εύβοιας. Έχει παρουσιάσει έργα του σε ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και την Γαλλία και έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε εκκλησίες αλλά και στο Βυζαντινό Μουσείο Χαλκίδας. Τοιχογραφίες του υπάρχουν σε αρκετές εκκλησίες της Ελλάδας.

Καλλιτεχνική δήλωση (statement)
"Το κύριο θέμα της ζωγραφικής μου είναι η φύση σε διάλογο με τον άνθρωπο . Ο ορίζοντας ,η θάλασσα , μοναχικά τοπία με διάθεση ενδοσκόπησης , μικρές ιστορίες . Ζωγραφίζω με ακουαρέλες και λάδια με αυτοσχεδιαστική διάθεση σαν να ανακαλύπτω τις εικόνες μου σ'ένα ορυχείο .Στο ορυχείο των εικόνων . Κάποιες απ' αυτές είναι φρεσκοτυπωμένες στην αντίληψή μου σαν ένα ολοκληρωμένο μετείκασμα , άλλες προκύπτουν μέσα από μακροχρόνια επεξεργασία  από μια αρχική ιδέα ή αίσθηση . Ο ουρανός , το υγρό στοιχείο , η καταιγίδα , η μοναξιά μας απέναντι σε ό,τι μας γοητεύει βαθιά και σε ό,τι μας φοβίζει.,είναι το βαθύ μου κίνητρο για να ζωγραφίζω . Στην έκθεση αυτή δύο ακουαρέλες με θέμα το λιμάνι . Το λιμάνι είναι είναι το τέλος της ακτής και η αρχή του ταξιδιού . Το σύνορο του πολιτισμού με το αχανές υγρό στοιχείο και ταυτόχρονα η υπόσχεση μιας άλλης ακτής . Αυτό το ταξίδι πρέπει να το κάνει κανείς μόνος..."


Ανακαλύψτε περισσότερα για την έκθεση ΕΔΩ.

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Awards Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Cinema Collage Collectives Columnist: An Athenian Outsider Columnist: Aperture Columnist: Ciné qua non Columnist: Ιστορίες για γάτες Columnist: Στήλη Άλατος Columnists: London Calling Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina Fundraising Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos Lifestyle Multimedia & Installations Art Museums Myconos News Opera Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri StreetArt Symposiums Syros Tattoo Thessaloniki Venue Virtual Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αγρίνιο Αίγινα ΑΝΑΦΗ ΑνδριανήΤζίμα ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιεράπετρα Ιστορία ΙΩΑΝΝΙΝΑ Καβάλα Καλαμάτα Καστελλόριζο Καστοριά Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κρήτη Λάρισα Λήμνος Λόγος Μεσολόγγι Μουσική Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Παιδαγωγικά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σπέτσες Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ Τρίπολη ΥΔΡΑ Υποτροφίες Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χανιά Χειροτεχνίες Χορηγίες Χορός Ψηφιδωτό Ψυχολογία στην καθημερινότητα