Monday, 18 May 2020

Χρώμα σε Νερό 3 – Θάλασσα & Πόλη: Μαρία Αθανασοπούλου


Την Πέμπτη 25 Ιουνίου θα εγκαινιαστεί στην Αθήνα η 3η έκθεση της σειράς εκθέσεων σύγχρονης υδατογραφίας του Εικαστικού Επιμελητή Πάρη Καπράλου, σε συνεργασία με 15 ζωγράφους που επικεντρώνονται σε αυτό το είδος τέχνης. Η έκθεση έχει τίτλο "Χρώμα σε Νερό ΙΙΙ: Θάλασσα και Πόλη" και θέμα της είναι η  αποτύπωση θαλασσινού τοπίου, αστικής τοπιογραφίας, ή/και την σχέση / αντίθεση πόλης και θάλασσας. Στόχος του διαρκούς project του Εικαστικού Επιμελητή, με διακριτικό τίτλο "Χρώμα σε Νερό" είναι να προβάλλει τη νέα γενιά Ελλήνων εικαστικών που αξιοποιεί και έχει ανανεώσει με ενδιαφέροντα τρόπο την ακουαρέλα.

Οι ακριβείς ώρες και η διαδικασία των εγκαινίων θα ανακοινωθούν προσεχώς, συμφώνως και με τις οδηγίες των ειδικών και τις αποφάσεις της Πολιτείας.

Στην έκθεση συμμετέχει με έργα της και η ζωγράφος Μαρία Αθανασοπούλου  που γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται μόνιμα. Παλιότερα χρησιμοποιούσε την ελαιογραφία ως μέσο έκφρασης αλλά τα τελευταία 4 χρόνια ασχολείται συστηματικά με την υδατογραφία, την οποία λατρεύει λόγω των διαφανειών της. Έχει λάβει μέρος επανειλλημένα στις δράσεις "Χρώμα σε Νερό".Καλλιτεχνική δήλωση (statement)
Η ζωγραφική για μένα είναι ελευθερία στην έκφραση των σκέψεων και συναισθημάτων ενός καλλιτέχνη, καθημερινή ενασχόληση για την βελτίωση της τεχνικής και συχνός πειραματισμός. Η υδατογραφία είναι το αγαπημένο μου μέσο. Είναι αρκετά υποτιμημένο, παρόλο που θεωρείται από αρκετούς πιο δύσκολη από τη ζωγραφική με λάδια. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από το να προσπαθείς αγωνιωδώς να προβλέψεις τη συμπεριφορά του νερού στην ακουαρέλα και στο τέλος να σε ανταμείβει με τις εκπλήξεις του. Εμπνέομαι από τοπία, καθημερινά αντικείμενα και ανθρώπους και μου αρέσει να πειραματίζομαι με διάφορες τεχνικές, υλικά και χρώματα νερού.  Σε αυτήν την έκθεση προσπάθησα να εκφράσω με ακουαρέλα το πως αντιλαμβάνομαι και βιώνω τη θάλασσα.  Χρησιμοποίησα επίσης διαφορετικές τεχνικές, π.χ. κάρβουνο και ακουαρέλα, αλάτι σε μελάνια νερού, ανάγλυφο ή όχι χαρτί για να δείξω την ιδιοσυγκρασία και εκφραστικότητα του μέσου.

Ανακαλύψτε περισσότερα για την έκθεση ΕΔΩ.

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Awards Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Cinema Collage Collectives Columnist: An Athenian Outsider Columnist: Aperture Columnist: Ciné qua non Columnist: Ιστορίες για γάτες Columnist: Στήλη Άλατος Columnists: London Calling Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina Fundraising Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos Lifestyle Multimedia & Installations Art Museums Myconos News Opera Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri StreetArt Symposiums Syros Tattoo Thessaloniki Venue Virtual Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αγρίνιο Αίγινα ΑΝΑΦΗ ΑνδριανήΤζίμα ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιεράπετρα Ιστορία ΙΩΑΝΝΙΝΑ Καβάλα Καλαμάτα Καστελλόριζο Καστοριά Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κρήτη Λάρισα Λήμνος Λόγος Μεσολόγγι Μουσική Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Παιδαγωγικά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σπέτσες Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ Τρίπολη ΥΔΡΑ Υποτροφίες Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χανιά Χειροτεχνίες Χορηγίες Χορός Ψηφιδωτό Ψυχολογία στην καθημερινότητα