Monday 30 March 2020

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Παράταση προθεσμίας υποβολής για Χορηγίες

Παράταση μέχρι τις 26 Απριλίου 2020 δίνει για την υποβολή ενδιαφέροντος συμμετοχής στο 3ο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις Εικαστικές τέχνες, Κινούμενη εικόνα, Χορός και Επιμέλεια εικαστικών εκθέσεων.




Η ARTWORKS έχει υποστηρίξει μέχρι σήμερα 135 καλλιτέχνες και 5 επιμελητές, με στόχο να συνεχίσουν να δημιουργούν και να θέτουν καίρια ερωτήματα μέσα από το έργο τους και την πρακτική τους.  Φέτος προσκαλεί και πάλι νέους καλλιτέχνες και επιμελητές να υποβάλουν αίτηση στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και να διεκδικήσουν χρηματικά βραβεία, ως επιβράβευση για τη μέχρι τώρα πορεία τους και ως ενθάρρυνση και ενίσχυση της επαγγελματικής τους εξέλιξης.  Στον 3ο κύκλο του Προγράμματος θα δοθούν 80 βραβεία στο σύνολο. Συγκεκριμένα, θα βραβευθούν 75 καλλιτέχνες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στα πεδία των Εικαστικών τεχνών (Ζωγραφική, Γλυπτική, Χαρακτική, Φωτογραφία, Εγκαταστάσεις, Περφόρμανς, Εικαστικό βίντεο, Πολλαπλά και Νέα Μέσα, Ψηφιακές μορφές τέχνης), της Κινούμενης εικόνας (Μυθοπλασία, Ντοκιμαντέρ,Animation) ως σκηνοθέτες, παραγωγοί, σεναριογράφοι, καθώς και του Χορού ως ερμηνευτές, χορογράφοι. Θα απονεμηθούν επίσης, 5 βραβεία σε άτομα που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της Επιμέλειας εικαστικών εκθέσεων, αναγνωρίζοντας την αμφίδρομη σχέση μεταξύ επιμέλειας και καλλιτεχνικής πρακτικής, καθώς και τη συμβολή της επιμέλειας στην ανάδειξη των καλλιτεχνών και του έργου τους.  Οι συμμετέχοντες θα λάβουν το ποσό των 8.000 ευρώ ο καθένας, για το χρονικό διάστημα Σεπτέμβριος 2020 – Μάιος 2021. Κατά τη διάρκεια του Προγράμματος, η ARTWORKS θα διοργανώσει σεμινάρια, εργαστήρια, διαλέξεις, συναντήσεις με επαγγελματίες από το χώρο του πολιτισμού και εκδηλώσεις δικτύωσης για τους συμμετέχοντες. Στόχος είναι όσοι βραβευθούν, να συμμετέχουν ενεργά σε αυτές τις δράσεις δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα ωφέλιμο πλαίσιο αλληλοϋποστήριξης και διαλόγου.  Μετά το πέρας της συμμετοχής τους στο Πρόγραμμα και μέσα από το δίκτυο συνεργασιών που ενεργοποιήσει η ARTWORKS, ορισμένοι από  τους Fellows θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε τρίμηνα προγράμματα φιλοξενίας καλλιτεχνών International Studio & Curatorial Program (ISCP) στη Νέα Υόρκη και Delfina Foundation στο Λονδίνο. Η ένταξή τους σε αυτά τα προγράμματα, στόχο έχει, να τους προσφέρει ερεθίσματα και εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν να εξελίξουν την έρευνά τους, να προχωρήσουν σε νέα παραγωγή έργων, καθώς επίσης να διευρύνουν τον κύκλο των επαφών τους με σημαντικούς καλλιτέχνες και θεωρητικούς από τη διεθνή κοινότητα.

Δικαίωμα συμμετοχής στο 3ο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχουν υποψήφιοι που δραστηριοποιούνται στα προαναφερθέντα πεδία (Εικαστικές τέχνες, Κινούμενη εικόνα, Χορός και Επιμέλεια εικαστικών εκθέσεων).

Οι συμμετέχοντες (Fellows) που έχουν βραβευθεί σε προηγούμενους κύκλους του Προγράμματος δεν έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν εκ νέου αίτηση συμμετοχής.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω τυπικές προϋποθέσεις, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης:

– Να έχουν γεννηθεί στο διάστημα μεταξύ 1979 και 1994(*).

– Να έχουν ελληνική ιθαγένεια ή να έχουν ολοκληρώσει είτε 9 έτη πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (6 έτη δημοτικό και 3 έτη γυμνάσιο) είτε 6 έτη φοίτησης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (3 έτη γυμνάσιο και 3 έτη λύκειο) σε ελληνικό σχολείο στην Ελλάδα.

– Το  συνολικό φορολογητέο εισόδημά τους για το έτος 2018 να μην ξεπέρασε τα 12.000 ευρώ.

– Να έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους. Οι υποψήφιοι δεν θα πρέπει να έχουν τη φοιτητική ιδιότητα, σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο. Εξαίρεση αποτελούν οι υποψήφιοι διδάκτορες που διαμένουν στην Ελλάδα.

– Να έχουν αποδεδειγμένη επαγγελματική δραστηριότητα συναφή με το αντικείμενό τους, όπως συμμετοχές σε εκθέσεις ή φεστιβάλ, διακρίσεις, υποτροφίες, δημοσιεύσεις, εκδόσεις και άλλα.

(*) Η κατανομή των βραβείων στον 3ο κύκλο του Προγράμματος θα γίνει ως εξής:

Στις Εικαστικές τέχνες θα δοθούν τριάντα πέντε (35) βραβεία σε υποψηφίους που έχουν γεννηθεί από το έτος 1984 έως και το έτος 1994 και δέκα (10) βραβεία σε υποψηφίους που έχουν γεννηθεί από το έτος 1979 έως και το έτος 1983. Στην Κινούμενη εικόνα θα δοθούν δεκαπέντε (15) βραβεία σε υποψηφίους που έχουν γεννηθεί από το έτος 1984 έως και το έτος 1994 και πέντε (5) βραβεία σε υποψηφίους που έχουν γεννηθεί από το έτος 1979 έως και το έτος 1983. Τέλος, στο Χορό θα δοθούν δέκα (10) βραβεία και στην Επιμέλεια εικαστικών εκθέσεων πέντε (5) βραβεία σε υποψηφίους που έχουν γεννηθεί από το έτος 1984 έως και το έτος 1994.

Η υποβολή των αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί στον ιστότοπο της ARTWORKS από τις 11/03/2020 έως τις 26/04/2020 (μέχρι τις 23:59). Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει αίτηση μόνο σε ένα πεδίο του Προγράμματος (είτε στις Εικαστικές τέχνες είτε στην Κινούμενη εικόνα είτε στο Χορό είτε στην Επιμέλεια εικαστικών εκθέσεων).

Κατά την υποβολή της αίτησης, οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμπληρώσουν διάφορα πεδία, να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικές  με το Πρόγραμμα και να καταθέσουν ορισμένα έγγραφα που θα τους ζητηθούν ανάλογα με τον τομέα ενδιαφέροντός τους, όπως αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα, προσωπικό σημείωμα, δείγμα δουλειάς  και άλλα.

Αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες για την αίτηση παρέχονται στο κείμενο της Προκήρυξης.

Προσοχή, η αρχική καταληκτική προθεσμία για την υποβολή της αίτησης ήταν η 06/04/2020, ωστόσο δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών (πανδημία), δίνεται παράταση στην υποβολή αίτησης με τελική προθεσμία την 26/04/2020.

Ανακαλύψτε περισσότερα και καταθέστε την αίτηση σας ΕΔΩ.

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa An Athenian Outsider Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Awards Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Ciné qua non Cinema Collage Collectives Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art DJs Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina Fundraising Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos LGBTQI+ Lifestyle London Calling Loutraki Multimedia & Installations Art Museums Myconos Naxos News Opera Party Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri Sikinos StreetArt Symposiums Syros Tattoo Teri Paschos textileArt Thessaloniki US Venue Virtual Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αγρίνιο Αίγινα Αίγιο Αλεξανδρούπολη ΑΝΑΦΗ ΑνδριανήΤζίμα Άνδρος ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος Απόψεις ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές Δελφοί ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Έβρος Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζάκυνθος Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιδρύματα Ιεράπετρα Ιστορία Ιστορίες για γάτες ΙΩΑΝΝΙΝΑ Καβάλα Καλαμαριά Καλαμάτα Καλλιγραφία Καστελλόριζο Καστοριά Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κρήτη Κως Λάρισα Λέσβος Λευκάδα Λήμνος Λόγος Λύκειον Ελληνίδων Μεσολόγγι Μουσική Ναύπακτος Ναύπλιο Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Ολυμπία Ορεστειάδα Παιδαγωγικά Παιδιά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτμος Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σκιάθος Σπέτσες Στήλη Άλατος Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ Τρίκαλα Τρίπολη ΥΔΡΑ Υποτροφίες Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χαλκίδα Χανιά Χειροτεχνίες Χίος Χορηγίες Χορός Ψηφιδωτό Ψυχολογία Ψυχολογία στην καθημερινότητα