Sunday 22 December 2019

Tο νέο Μουσείο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή γιορτάζει τα πρώτα Χριστούγεννα


Γιορτινή συναυλία με χριστουγεννιάτικες μελωδίες, μία πρωτότυπη θεατρική παράσταση και ένα δημιουργικό ChristmasCamp για παιδιά θα κάνουν την εμπειρία των Χριστουγέννων πραγματικά ξεχωριστή για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες. Ελάτε να φτιάξουμε μαζί αξέχαστες αναμνήσεις γιορτάζοντας τα πρώτα Χριστούγεννα στο Μουσείο!


Συναισθησία: KaterineDuskaREDiscoverXmas
Παρασκευή 27/12
20.30
Αμφιθέατρο, Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή
Την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου η σειρά συναυλιών Συναισθησία του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή παρουσιάζει τη δυναμική ερμηνεύτρια KaterineDuska, σε μία γιορτινή μουσική παράσταση γεμάτη χριστουγεννιάτικη λάμψη.
Με όχημα την ιδιαίτερη χροιά της και γιορτινή διάθεση, η KaterineDuska ερμηνεύει γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ρυθμικά jazzstandards, δύο ημέρες μετά τα Χριστούγεννα και λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος. Αγαπημένες εορταστικές μελωδίες θα γεμίσουν το Αμφιθέατρο, στο πλαίσιο μίας ξεχωριστής μουσικής παράστασης που θα αποτελέσει το ιδανικό soundtrack για τις ημέρες ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
Ετοιμάζοντας το νέο της album και έχοντας μόλις κυκλοφορήσει το single «Άνεμος» που μοιράζεται με τον LeonofAthens, η KaterineDuska πλημμυρίζει με Betterlove την εορταστική ατμόσφαιρα των πρώτων Χριστουγέννων στο Μουσείο.


Γενικό εισιτήριο: 15€
Εισιτήριο για
B&EMembers: 12€

Πληροφορίες και εισιτήρια στο
goulandris.gr

ChristmasCamp
Για παιδιά 6-10 ετών
24, 27 & 31/12, 02 & 03/01

Έως 20 συμμετοχές
Για πέντε ημέρες, τα παιδιά αναλαμβάνουν ρόλο σκηνογράφου, γλύπτη και ζωγράφου στο ChristmasCamp του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή! Εργαστήριο δημιουργικής έκφρασης, χειροτεχνίες, αφήγηση παραμυθιού, θεατρική παράσταση για παιδιά και Χριστουγεννιάτικη χορωδία συνθέτουν τις πιο γιορτινές ημέρες στο Μουσείο.
Εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης:
Με αφετηρία τα έργα της συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, αντλούμε έμπνευση, παρατηρούμε, αυτοσχεδιάζουμε, δημιουργούμε ευφάνταστες κατασκευές και επιμελούμαστε τα σκηνικά ενός φαντασιακού Χριστουγεννιάτικου χώρου. Μεταμορφώνουμε την αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων σε ένα ζεστό σκηνικό με γιορτινή ατμόσφαιρα, γεμάτο χρώματα και υφές, με χειροτεχνικές κατασκευές εμπνευσμένες από τα έργα των Miró, Hundertwasser, Dubuffet, Lichtenstein, Matisse και άλλων καλλιτεχνών της συλλογής.
Ιπτάμενες καρέκλες από αφρώδες υλικό, εμπνευσμένες από τους Dubuffet, Hundertwasser και Miró, τοποθετούνται πλάι σε ένα τζάκι από χαρτόνι εμπνευσμένο από τα κοπτικά του Matisse. Λίγο παραδίπλα, η μικρή χορεύτρια του Degas κλέβει την παράσταση, καθώς το τρισδιάστατο είδωλό της ξεπηδά από έναν μαγικό ζωγραφικό καθρέφτη. Τριγύρω της, πορτρέτα εμπνευσμένα από τον Picasso και τον Lichtenstein, όλα αυτοπροσωπογραφίες των μικρών δημιουργών. Χειροποίητα στολίδια και ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο εμπνευσμένο από το έργο του Pollock συμπληρώνουν το μαγικό σκηνικό!
Αφήγηση παραμυθιού Ο ΑγίοςΤερατοσίλης και τα Χαμένα Γράμματα από την Κατερίνα Μαρκαδάκη
Ποιος έκλεψε τα γράμματα των Τερατουγέννων; Θα παραδώσει ο Άγιος Τερατοσίλης τα σωστά δώρα στα σωστά τερατάκια; Άραγε θα καταφέρει να σώσει τα Τερατούγεννα παρέα με τα τερατάκια ή θα μπλέξουν σε νέες περιπέτειες;
Η Κατερίνα Μαρκαδάκη αφηγείται μία χριστουγεννιάτικη ιστορία με πολύ χιούμορ και ζεστασιά για τη σημασία του να προσφέρεις, να βοηθάς και να μοιράζεσαι.
Χριστουγεννιάτικη παιδική χορωδία
Από τα Χριστούγεννα δεν θα μπορούσε να λείπει η μουσική! Αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τα πιο ζεστά γιορτινά τραγούδια σε ένα τριήμερο πρόγραμμα παιδικής χορωδίας με τη συνοδεία πιάνου.
Lunch Box
Νόστιμες και υγιεινές συνταγές συνδυάζονται με γιορτινές γεύσεις σε ένα ευφάνταστο
lunchbox που θα προσφέρεται καθημερινά στα παιδιά, από το Εστιατόριο-Café του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή και την ομάδα του OhhBoyAthens.


Την τελευταία ημέρα του
ChristmasCamp υποδεχόμαστε τους γονείς στο γιορτινό τοπίο που δημιουργήσαμε, παρουσιάζουμε τις κατασκευές μας και τραγουδάμε κάλαντα και παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Αναλυτικά το πρόγραμμα και εγγραφές ηλεκτρονικά στο goulandris.gr

Μία Μικρή Ιστορία για Έναν Μεγάλο Ζωγράφο: Θεατρική παράσταση για παιδιά

Για παιδιά ηλικίας 5+
Αμφιθέατρο, Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Κάθε Κυριακή στις 11.00
και επιπλέον παραστάσεις στις 24, 27, 28 & 29/12 και 02, 03 & 04/01
Η πρωτότυπη θεατρική παράσταση για παιδιά με τίτλο Μία Μικρή Ιστορία για Έναν Μεγάλο Ζωγράφο και θέμα την ζωή του Πάμπλο Πικάσο συνεχίζεται και έτσι οι γιορτές γίνονται ακόμα πιο μαγικές!
Πώς ξετυλίγεται η ιστορία της ζωής ενός καλλιτέχνη όταν την αφηγούνται οι πίνακες που ο ίδιος ζωγράφισε;
Φιγούρες και έργα του Πάμπλο Πικάσο ζωντανεύουν στη σκηνή του Αμφιθέατρου του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή για να μας παρασύρουν σε ένα ταξίδι από μία μικρή πλατεία της Μάλαγας έως τους φωτεινούς δρόμους του Παρισιού! Η ιστορία της ζωής του μεγάλου ζωγράφου ξετυλίγεται σε μία θεατρική παράσταση για παιδιά, από την seveneleven ομάδα θεάτρου.
Βασισμένη στη ζωή του διάσημου καλλιτέχνη, η παράσταση επιχειρεί να ενδυναμώσει τη σχέση των παιδιών με τις εικαστικές τέχνες, ενθαρρύνοντας την αναζήτηση του δημιουργικού έργου του Πικάσο, αλλά και του καλλιτεχνικού κινήματος της μοντέρνας τέχνης, μέσα από τα έργα της συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή.
Λίγα λόγια για την υπόθεση:
Μία ξαφνική νεροποντή οδηγεί ένα μικρό κορίτσι σε ένα κλειστό καφέ του Παρισιού. Εκεί, δύο μυστήριες φιγούρες θα την οδηγήσουν σε ένα μαγικό ταξίδι από μία μικρή πλατεία της Μάλαγας έως τους μεγάλους δρόμους του Παρισιού. Ένα ταξίδι στη ζωή του Πάμπλο Πικάσο. Οι απορίες του μικρού κοριτσιού για τον μεγάλο Ισπανό ζωγράφο και τον κόσμο της τέχνης, θα αλλάξουν για πάντα τη ζωή του.
Γενικό εισιτήριο: 12€
Εισιτήριο για
B&EMembers και ομαδικές κρατήσεις: 9€

Περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια
goulandris.gr


ToShop του Μουσείου

Το
Shop του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή φόρεσε τα γιορτινά του και γέμισε χριστουγεννιάτικες μπάλες και ιδιαίτερα στολίδια από papier-mâché, πρωτότυπα διακοσμητικά αντικείμενα, ημερολόγια, αρωματικά κεριά και χρηστικά είδη με εικαστικές αναφορές από τα έργα της συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή.
Το Γούρι του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή για το 2020 από την Ελληνίδα σχεδιάστρια Έλενα Βότση
Το γούρι του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή για το 2020 είναι εμπνευσμένο από ένα τυχαία σκισμένο χαρτί από το μπλοκ ενός ζωγράφου.

Επάνω του αποτυπώνονται σύμβολα καλής τύχης που εμφανίζονται σε έργα από τη συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή. Το μάτι αποτελεί αναφορά σε έργα των Picasso και Hundertwasser, ενώ το σπίτι είναι εμπνευσμένο από εικαστικά έργα των PaulCézanne και AndréDerain.
Το γούρι συνοδεύεται από χειρόγραφες ευχές της σχεδιάστριας και τοποθετείται μέσα σε έναν φάκελο αποστολής, ως συσκευασία δώρου. Σαν να αποστέλλει μία εορταστική κάρτα, ο αγοραστής γράφει ο ίδιος στο εξωτερικό του φακέλου το όνομα του αποστολέα και παραλήπτη, ενώ ο φάκελος σφραγίζεται με το λογότυπο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, σαν παλιά σφραγίδα ταχυδρομείου.
Το ίδιο σχέδιο είναι διαθέσιμο σε κρεμαστό και επιτραπέζιο γούρι.

Κάντε Δώρο μία συνδρομή στο Πρόγραμμα Μελών του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή!
Η συνδρομή στο Πρόγραμμα Μελών του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή είναι ένα μοναδικό δώρο που κρατάει ολόκληρο το έτος!
Κάντε δώρo μία συνδρομή στους αγαπημένους σας και δώστε τους τη δυνατότητα να απολαύσουν μία σειρά από αποκλειστικά προνόμια: δωρεάν είσοδο στις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις των Μουσείων σε Αθήνα και Άνδρο, ειδικό ωράριο Μελών, εκπτώσεις στο Café-Εστιατόριο και στο Shop του Μουσείου, έκπτωση στα εισιτήρια των εκδηλώσεων και στα εκπαιδευτικά προγράμματα και πολλά ακόμη!
Το Πρόγραμμα Μελών περιλαμβάνει επτά ειδικά σχεδιασμένες κατηγορίες. Με κάθε συνδρομή σας υποστηρίζετε τη δραστηριότητά του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή και ενισχύετε τα προγράμματά του.
Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφέςστο Πρόγραμμα Μελώνστο goulandris.gr/members ή στην υποδοχή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή.

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa An Athenian Outsider Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Awards Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Ciné qua non Cinema Collage Collectives Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art DJs Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina Fundraising Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos LGBTQI+ Lifestyle London Calling Loutraki Multimedia & Installations Art Museums Myconos Naxos News Opera Party Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri Sikinos StreetArt Symposiums Syros Tattoo Teri Paschos textileArt Thessaloniki US Venue Virtual Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αγρίνιο Αίγινα Αίγιο Αλεξανδρούπολη ΑΝΑΦΗ ΑνδριανήΤζίμα Άνδρος ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος Απόψεις ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές Δελφοί ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Έβρος Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζάκυνθος Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιδρύματα Ιεράπετρα Ιστορία Ιστορίες για γάτες ΙΩΑΝΝΙΝΑ Καβάλα Καλαμαριά Καλαμάτα Καλλιγραφία Καστελλόριζο Καστοριά Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κρήτη Κως Λάρισα Λέσβος Λευκάδα Λήμνος Λόγος Λύκειον Ελληνίδων Μεσολόγγι Μουσική Ναύπακτος Ναύπλιο Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Ολυμπία Ορεστειάδα Παιδαγωγικά Παιδιά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτμος Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σκιάθος Σπέτσες Στήλη Άλατος Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ Τρίκαλα Τρίπολη ΥΔΡΑ Υποτροφίες Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χαλκίδα Χανιά Χειροτεχνίες Χίος Χορηγίες Χορός Ψηφιδωτό Ψυχολογία Ψυχολογία στην καθημερινότητα