Friday 20 December 2019

Chili X-mas Bazaart 2019: Τίνα Μάσχα

Δεκάδες εικαστικοί δημιουργοί σας προσκαλούν σε ένα εντυπωσιακό bazaar με γνήσια έργα τέχνης που θα λάβει χώρα στην Chili Art Gallery  (Δημοφώντος 13-15 Θησείο 11851, Αθήνα) και θα εγκαινιαστεί την  Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 19.00 - 23.00  με την παρουσία όλων των καλλιτεχνών.

Ανάμεσα τους συγκαταλέγεται και η Τίνα Μάσχα, η οποία γεννήθηκε στην Χίο Σπούδασε Ζωγραφική & Αγιογραφία με ειδικότητα στην Τεχνική της Εγκαυστικής στο εργαστήρι του ΑΝΤΩΝΗ ΠΟΛΙΤΑΚΗ. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης στην ΑΣΚΤ. Εικαστική ανάλυση στη Σχολή Βελουδάκη και συνέχισε με σπουδές στην Σκηνογραφία - Ενδυματολογία στα Εργαστήρια του Covent Garden στο Λονδίνο.  Ταυτόχρονα με τις σπουδές της δραστηριοποιείτε με: Την διδασκαλία της τέχνης των εικαστικών  σε παιδιά στα προγράμματα του Υπουργείου Πολιτισμού & των Δήμων. Αργότερα ξεκινά την αγιογράφηση Ναών στην Ελλάδα και το Εξωτερικό καθώς και φορητών εικόνων. .Έχει αγιογραφήσει  μεταξύ άλλων τον Καθεδρικό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Άκρα της Γκάνα. καθώς επίσης και μέρος του Ιερού Ναού Κωνσταντίνου & Ελένης  στο Λαγονήσι. Τον Ιερό Ναό της Παναγίας της Φανερωμένης στα Καλύβια Θορικού ,το παρεκκλήσι του Αγίου Χριστοφόρου στη Σαρωνίδα κ.λ.π.  Υπήρξε παραγωγός της Ραδιοφωνικής Εικαστικής εκπομπής << Ο Ήχος των Χρωμάτων>>   Είχε συνεργασία με τον έντυπο τύπο σε σχέση με την εικαστική τέχνη. Έχει παρουσιάσει το έργο της σε περισσότερες από 25 ατομικές. Κάποιες  εξ αυτών τα τελευταία χρόνια ήταν στην gallery Kourd  στην Chili art,στην Πινακοθήκη της Κερκύρας, στο Maison de la Grece  στο Παρίσι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού  & Τουρισμού  στην Πινακοθήκη-Μουσείο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο της Κρήτης. στο Ίδρυμα Μαρίας Τσάκου στην Χίο, στην Λευκωσία της Κύπρου <<Πύλη της Αμμοχώστου>> υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Ταμασσού & Ορεινής. κ.λ.π. Έχει συμμετάσχει  σε πολλές Ομαδικές. Μεταξύ αυτών οι τρείς τελευταίες εκθέσεις. Το 2018 <<Μεσόγειος>> στην Πινακοθήκη του Δήμου Πειραιά διοργάνωση Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και της Γλυπτικής που διοργάνωσε επίσης το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών 2018 & 2019 Έργα της βρίσκονται σε Δημόσιους χώρους & ιδιωτικές συλλογές εντός και εκτός της Ελλάδος.

Σε δήλωση της με αφορμή το έργο της σημειώνει: "Ως καλλιτέχνης, είχα μία ευρεία θεματογραφία να επιλέξω στην αναζήτησή μου για προσωπική γραφή και έκφραση μέσα από αυτήν. Στάθηκα όμως ενσυνείδητα, στην θεματογραφία της αγιογραφίας και δη της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής.. Έτσι, προσέγγισα εικαστικά εικόνες γνωστές ή λιγότερο γνωστές, με παραστάσεις που με συγκινούσαν ως θέμα. Ο Λόγος που με οδήγησενα αφιερώσω τα χρόνια, της έως τώρα πορείας μου εκεί, ήταν η έλξη που ένοιωθα στο γεγονός, ότι είχα να πραγματευθώ μ’ ένα θέμα, που από μόνο του εμπεριείχε τον πνευματικό κόσμο .Τα Άγια πρόσωπα εξύψωναν το ίδιο το έργο, δεν εξυψωνόταν μέσω της τέχνης, ως πνευματικό έργο η θεματογραφία. Με αυτήν την σκέψη αφέθηκα στην τεχνική της τέχνης μου κι άρχισα να ανοίγω τον Νου μου.Διευρύνοντας τους πνευματικούς μου ορίζοντες, βγήκα έξω από τις κλίμακες (εικαστικών &αγιογραφίας) αναζητώντας Το Φως. Το πνευματικό Φως που με την Παγκοσμιότητά του αγκαλιάζει όλες τις ψυχές που θέλουν να φωτίσουν τον δρόμο τους. Μορφές οικίες στο μεγαλύτερο μέρος τουλάχιστον του πλανήτη μέσα από τους κώδικες της λύτρωσης, εμπνέουν, ηρεμούν και απελευθερώνουν.Με ικανοποιούσε και με ικανοποιεί το γεγονός ότι το έργο μου δεν είναι απλά διακοσμητικό ή συλλεκτικό αλλά <<ζωντανός οργανισμός>> που δίνει ενέργεια στον χώρο που θα πάει και σε εκείνον που θα την αναζητήσει.Παράλληλα σαν Ελληνίδα υπάρχει μέσα μου η διατήρηση των στοιχείων του παρελθόντος αλλά με την διάθεση να δω την παράδοση μέσα από την εικαστική ματιά του 21ου αιώνα. Αυτή η προσέγγιση, μου έδωσε την δυνατότητα να προχωρήσω, ενώ παράλληλα έδωσε την  ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να βιώσουν τις Άγιες μορφές, μέσα από την γλυκύτητα και την ηρεμία των παραστάσεων, που τόσο έχουν ανάγκη στην κενότητα και την ασχήμια των ημερών.Ταυτόχρονα ,δίνω την ευχέρεια σε εκείνον που θέλει να  αποκτήσει το έργο μουνα το τοποθετήσει  σε όποιο χώρο του θέλει μαζί με άλλα έργα τέχνης.".

Στην πρωτότυπη έκθεση συμμετέχουν με έργα Ζωγραφικής, Χαρακτικής, Φωτογραφία, Κόσμημα, Εικαστικό Αντικείμενο, Κατασκευές, κ.α., οι εικαστικοί καλλιτέχνες: Στέλλα Βαρδάκη, Αλέξανδρος Βαρελίδης, Φρόσω Βυζοβίτου, Άννα Γκιώτη, Ελένη Γιούργου, Αριάδνη Ευαγγελίου Ραχιώτη, Μαρία Ελένη Θαλασσινού, Γιώτα Καλαφάτη, Μίνα Κουζούνη, Βαλεντίνη Μαυροδόγλου, Κατερίνα Μαχαίρα, Ιωάννης Μονογυιός, Λήδα Νικολαΐδη, Μαρία Ντάρλα, Χριστίνα Παναγιωτίδου, Ηλίας Παπαστεργίου, Νίκος Πολυχρονόπουλος, Έλενα Ρουμάνη, Θανάσης Τασιάς, Σοφία Τασχουνίδου, Πέλη Χατζηβασιλείου.

Την επιμέλεια και τον συντονισμό υπογράφει η Εικαστικός Βαλεντίνη Μαυροδόγλου, ενώ την διοργάνωση και την σύλληψη του project ο Επιμελητής Πάρης Καπράλος.

“Το πρωτότυπο project βασίζεται στην ιδέα ότι τα ιδανικότερα δώρα είναι έργα και αντικείμενα τέχνης, καθώς εκφράζουν τα συναισθήματα μας με ιδανικό τρόπο, ενώ αποτελούν ένα δώρο με διάρκεια ζωής και τη δυνατότητα να επηρεάσουν θετικά τις ζωές των προσώπων στα οποία θα δωρηθούν”, επισήμανε σε δήλωση του ο κ. Καπράλος

Ώρες /Μέρες: Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 19.00 - 23.00, Σάββατο 28 & Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 11.00 - 19.00 με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ για το κοινό.

Σχετικά με την  Chili Art Gallery
Η Chili Art Gallery ιδρύθηκε το 2010 και βρίσκεται στο Θησείο δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», μια ανάσα από το πιο ζωντανό σημείο της πόλης μας, το Γκάζι.Αποτελεί έναν πολιτιστικό χώρο, όπου οι φιλότεχνοι και το κοινό γενικότερα μπορούν να έρχονται σε επαφή με όλες τις μορφές της Σύγχρονης Τέχνης. Βασικός στόχος της Chili Art Gallery είναι η υποστήριξη ανερχόμενων αλλά και καταξιωμένων Ελλήνων και Ξένων Καλλιτεχνών. Ανακαλύψτε περισσότερα: chiliart.gr

Χορηγοί Επικοινωνίας:
Arts & Antiques CCR | www.artsantiquesccr.gr
Polis Magazino | www.polismagazino.gr

Χορηγός Φωτογράφισης:
Studio Kotsireas | www.studiokotsireas.gr

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa An Athenian Outsider Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Awards Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Ciné qua non Cinema Collage Collectives Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art DJs Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina Fundraising Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos LGBTQI+ Lifestyle London Calling Loutraki Multimedia & Installations Art Museums Myconos Naxos News Opera Party Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri Sikinos StreetArt Symposiums Syros Tattoo Teri Paschos textileArt Thessaloniki US Venue Virtual Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αγρίνιο Αίγινα Αίγιο Αλεξανδρούπολη ΑΝΑΦΗ ΑνδριανήΤζίμα Άνδρος ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος Απόψεις ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές Δελφοί ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Έβρος Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζάκυνθος Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιδρύματα Ιεράπετρα Ιστορία Ιστορίες για γάτες ΙΩΑΝΝΙΝΑ Καβάλα Καλαμαριά Καλαμάτα Καλλιγραφία Καστελλόριζο Καστοριά Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κρήτη Κως Λάρισα Λέσβος Λευκάδα Λήμνος Λόγος Λύκειον Ελληνίδων Μεσολόγγι Μουσική Ναύπακτος Ναύπλιο Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Ολυμπία Ορεστειάδα Παιδαγωγικά Παιδιά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτμος Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σκιάθος Σπέτσες Στήλη Άλατος Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ Τρίκαλα Τρίπολη ΥΔΡΑ Υποτροφίες Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χαλκίδα Χανιά Χειροτεχνίες Χίος Χορηγίες Χορός Ψηφιδωτό Ψυχολογία Ψυχολογία στην καθημερινότητα