O Εικαστικός Επιμελητής Πάρης Καπράλος παρουσιάζει μία εβδομάδα συνάντησης τεχνών με εφαλτήριο την ποίηση του Γιώργου Αλισάνογλου και έχει την τιμή και την χαρά να σας προσκαλέσει στην έκθεση και τις εκδηλώσεις σύνδεσης εικαστικών δράσεων με τον ποιητικό και τον θεατρικό λόγο. Μεταξύ των εικαστικών καλλιτεχνών που εκθέτουν έργα τους συγκαταλέγεται και η Μαρία Νενάδη η οποία είναι αυτοδίδακτη ζωγράφος παρακολουθώντας για αρκετά χρόνια ιδιωτικά μαθήματα ζωγραφικής. Έχει δείξει δουλειά της σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις. Έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Εγκαίνια έκθεσης με θεατρικές εκπλήξεις από την εταιρεία θεάτρου "theatraction": Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 στις 20:00 (οκτώ το βράδυ).
Αισθήματα χωρίς τόπους / διαστημικές Οδύσσειες. Μια ώρα με τους ποιητές Γιώργο Αλισάνογλου - Γεωργία Τρούλη: Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στις 19:00.
Guest: η ποιήτρια Δώρα Κασκάλη και η εικαστική-ποιήτρια Πηνελόπη Βολτέρρα
Με αφετηρία μία εικαστική έκθεση και επίκεντρο το ομώνυμο με τον τίτλο του project ποίημα του Γιώργου Αλισάνογλου, ο γνωστός εικαστικός επιμελητής συνεργάζεται με τον ποιητή, ανθρώπους του Λόγου και του Θεάτρου, παρουσιάζοντας μία εβδομάδας δράσεων και αναζήτησης των στοιχείων που ενώνουν κάθε προσέγγιση της σύγχρονης εικαστικής έκφρασης. "Ο στόχος δεν είναι να κάνουμε μία ακόμα έκθεση αλλά να αναδείξουμε με σαφή τρόπο προς το φιλότεχνο κοινό την σύνδεση μεταξύ των τεχνών, με βάση και ενωτικό σημείο τους τον εικαστικό χώρο", επισημαίνει ο κ. Καπράλος.
Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι εικαστικοί καλλιτέχνες: Μαρία Σφηνιαδάκη, Κωστής Ατσαλής, Μαριλένα Μπιτζάνη, Κώστας Μεννής, Ειρήνη Βαζούκου, Μαρία Γενιτσάριου, Ζωή Αρβανίτη, Κώστας Σνίππερινγκ, Μαρία Νενάδη, Σπύρος Μεγαλογένης, Ιουλία Μακρή, Πηνελόπη Βολτέρρα, Φιλίππα Φλώρακα, Νίκος Πανταζής, Παυλος Μιχαηλίδης, Ολυμπία Ζήση, Μαρία Σταμάτη, Καληάνθη Βογδοπούλου, Γιώργος Ηλιάδης.
Στις θεατρικές δράσεις συμμετέχουν οι ηθοποιοί Μάρι Χεκιμιάν και Γιάννης Τσιακμάκης.
Συνεχής ενημερώσεις για τις εξελίξεις στην διοργάνωση μπορείτε να αναζητήσετε στο Facebook Event με τίτλο “Αισθήματα χωρίς τόπους SKG”.
Η έκθεση διαρκεί 3-7 Δεκεμβρίου 2019 και η Myrό Gallery στην διάρκεια της θα είναι ανοικτή με ελεύθερη είσοδο για το κοινό Τρίτη 20.00 – 23.00, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 17.00 – 21.00 και Σάββατο 11.00 – 14.00.
Σχετικά με την theatraction
Η εταιρεία θεάτρου “theatraction”, ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2015 στη Θεσσαλονίκη από τους Σαρόγλου Δέσποινα, ηθοποιό-σκηνοθέτη, Γιάννη Τσιακμάκη, ηθοποιό – σκηνοθέτη, Μάρι Χεκιμιάν, ηθοποιό – συγγραφέα και Ανέστη Ατακτίδη, φωτιστή -ηχολήπτη, που θέλησαν να συμπορευτούν στον καλλιτεχνικό χώρο, υπερασπιζόμενοι το κοινό τους όραμα: την διάδοση της ιδέας της τέχνης. Μέσα απ” την τέχνη του θεάτρου, την δημιουργικότητα, την συνεργασία και την γνώση επιζητούν να δημιουργήσουν παραστάσεις με σκοπό την ανάπτυξη και προβολή της Τέχνης και του Πολιτισμού αναζητώντας συνεχώς νέους τρόπους έκφρασης και δημιουργίας. Πρόκειται για μια εκτός των τειχών ομάδα, που έχει σκοπό με παραστάσεις σε θεατρικούς ή εναλλακτικούς χώρους, με δράσεις, σεμινάρια, performance και εργαστήρια, να ανοίξει στους θεατές ένα παράθυρο στον κόσμο διαφορετικό από εκείνα της τηλεόρασης ή του υπολογιστή. Πιστεύοντας πως αν γίνει εφικτή η ευαισθητοποίηση του σύγχρονου ανθρώπου μέσα από τη θεατρική εμπειρία, αν ερεθιστεί ο ψυχισμός και το πνεύμα του, τότε θα διαμορφωθούν άτομα που θα αναζητήσουν μια διαφορετική κοινωνία, πολιτική και νοοτροπία για τον κόσμο. Μια κοινωνία που θα χει επίκεντρο τον άνθρωπο. Η ομάδα αριθμεί αξιόλογους συνεργάτες (ηθοποιούς, μουσικούς, χορευτές, τεχνικούς θεάτρου και κινηματογράφου, φωτογράφους, σκηνογράφους, εικαστικούς) που με τη συμβολή τους καθιστούν τους προορισμούς της και τα θεατρικά ταξίδια της σπουδαίες εμπειρίες για όλους τους συμμετέχοντες σε αυτά.
Ο Γιώργος Αλισάνογλου (Καβάλα το 1975) είναι ποιητής, μεταφραστής και εκδότης. Σπούδασε κοινωνιολογία και πολιτικές επιστήμες και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις διεθνείς σχέσεις και στην κοινωνική πολιτική. Ζει στη Θεσσαλονίκη. Τον Νοέμβριο του 2005 ίδρυσε και από τότε διευθύνει τις εκδόσεις και το βιβλιοπωλείο Σαιξπηρικόν. Ποίησή του έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, συμπεριλαμβάνεται σε ανθολογίες, ενώ έχει λάβει μέρος σε διάφορα φεστιβάλ και συμπόσια ποίησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Ο Πάρης Καπράλος (Αθήνα 1975) είναι εικαστικός επιμελητής, εκπρόσωπος του IWS (International Watercolor Society) στην Ελλάδα, και ιδρυτής της συλλογικότητας εικαστικών καλλιτεχνών ARC -Art Revisited Collective. Σπούδασε Οικονομικά στην Αθήνα και Τυπογραφία στο Staffordshire Univercity (Αγγλία). Ζει στην Φλώρινα. Έχει διατελέσει Διευθυντής της Myro Gallery (2011 - 2017). Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά των Αθηνών, ενώ επί σειρά ετών έχει διοργανώσει ημερίδες και Business Conferences.
Σχετικά με την Myrό Gallery
Η MYRÓ Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του στον χώρο του Πολιτισμού και των εικαστικών τεχνών ( Myrό Antiques House, Greek Marble Initiative, κ.α.) τον Σεπτέμβριο του 2011, και από το 2018 την κεντρική επιμέλεια έχει η εικαστικός, κα. Εύη Κυρμακίδου. Τρεις διακριτοί χώροι συναποτελούν την MYRÓ Gallery, με κοινή κεντρική είσοδο στην διεύθυνση: Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, Κέντρο Θεσσαλονίκης. Αυτόνομα ο καθένας φιλοξενεί εκθέσεις σε μηνιαία βάση, με κοινές ημερομηνίες εγκαινίων. Ο χώρος δίνει σε νέους ανερχόμενους Έλληνες δημιουργούς, ευνοεί συνεργατικά σχήματα μεταξύ καλλιτεχνών, παρουσιάζει πολλά projects και concept εκθέσεις, και παρουσιάζει συχνά εκθέσεις σύγχρονης γλυπτικής και σε συνεργασία με την Greek Marble Initiative. Περισσότερες πληροφορίες: www.myro.gr