Thursday 3 October 2019

Χρώμα σε νερό ΙΙ -Βόρειες Αποχρώσεις: Όλυ Αναστασίου

Η  Όλυ Αναστασίου γεννήθηκε στη Δράμα.  Ζει  και εργάζεται  στην Θεσσαλονίκη.  Απόφοιτος του Οικονομικού της Νομικής του ΑΠΘ.  Σπούδασε Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων και Ελεύθερο Σχέδιο στην Σχολή Δημητρέλη όπου και διακρίθηκε.  Παράλληλα με τις σπουδές της από  το 1984-2003 μαθαίνει την κεραμική τέχνη, δημιουργώντας  αντικείμενα και επίτοιχα διαφόρων διαστάσεων και εφαρμογών (διακοσμήσεις τοίχων, επιφάνειες τραπεζιών, κλπ). Έργα αυτής της περιόδου βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό . Είναι έργα του γνωστού εργαστηρίου κεραμικών ΚΙΧΛΗ που συν δημιούργησε με τον σύζυγό της Νίκο Ανέστη. Το γαλλικό περιοδικό ''Objects d' arts '' αφιερώνει πολυσέλιδο άρθρο για τα κεραμικά ΚΙΧΛΗ και την ίδια.  Τα τελευταία 15 χρόνια ζωγραφίζει κυρίως ακουαρέλες, λάδια, καθώς και διάφορες εικαστικές εφαρμογές,όπως φωτιστικά, καθρέφτες , διακοσμητικά αντικείμενα κλπ.  Επί 10 χρόνια από το 2002 μέχρι και το 2012 διατηρεί  την Gallery B19 ,χώρο τέχνης -κατάστημα-ατελιέ στην οδό Δ. Γούναρη 5 στην Θεσσαλονίκη.  Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις  και έχει πραγματοποιήσει δέκα ατομικές .  Σήμερα,τα μικρά έργα της πωλούνται στα καταστήματα Ιανός  Επίσης σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα ,την Ευρώπη,την Αμερική και το Ισραήλ.

Η  Όλυ Αναστασίου συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 22 επιλεγμένους καλλιτέχνες η δουλειά των οποίων θα παρουσιαστεί  σε έκθεση στην Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο, στο πλαίσιο του προσωπικού project  / σειράς εκθέσεων για την ανάδειξη της Ελληνικής σκηνής της σύγχρονης Ελληνικής Υδατογραφίας του Εικαστικού Επιμελητή Πάρη Καπράλου "Χρώμα σε νερό ΙΙ -Βόρειες Αποχρώσεις", η οποία θα φιλοξενηθεί στην Myrό Gallery, και θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου. Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση και τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες ΕΔΩ.

Σε καλλιτεχνική δήλωση που εξέδοσε ειδικά για την συμμετοχή της στην έκθεση η εικαστική δημιουργός επισήμανε:

"Με συγκινούν εικόνες της καθημερινότητας ,η καταγραφή τόπων που έχω επισκεφτεί ή έχω ζήσει ,άλλων που θα ήθελα να δω,η θάλασσα, οι ουρανοί, το φως και οι ορίζοντες ,οι άνθρωποι μέσα στο τοπίο . Κάθε φορά θέλω να φτιάξω με χρώματα μια ιστορία,ένα αφήγημα που δεν μιμείται την πραγματικότητα ,αλλά προσπαθεί να δημιουργήσει μια καινούργια,συχνά επινοώντας στοιχεία ,που κάποτε είναι λίγο φανταστικά ,έναν όμορφο κόσμο όπου κατοικεί και μια δόση θλίψης , όπως στη ζωή. Πάντα ξεκινώ από ένα καλά δομημένο σχέδιο-βάση και ύστερα αφήνω το χρώμα και το συναίσθημα να με οδηγήσουν. Μου αρέσει σαν μέσο η ακουαρέλα για την αμεσότητα και τον αυθορμητισμό που ζητά και χαρίζει στον ζωγράφο.".

Χορηγός Επικοινωνίας: Arts & Antiques CCR