Tuesday, 15 October 2019

Χρώμα σε νερό ΙΙ -Βόρειες Αποχρώσεις: Χριστίνα Καλομενίδου

Η Χριστίνα Καλομενίδου γεννήθηκε το 1997 στη Θεσσαλονίκη. Είναι προπτυχιακή φοιτήτρια  από το 2015 στο 3 ο εργαστήριο του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της  Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έχει δείξει τη  δουλειά της σε ομαδικές εκθέσεις.

Η Χριστίνα Καλομενίδου συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 22 επιλεγμένους καλλιτέχνες η δουλειά των οποίων θα παρουσιαστεί  σε έκθεση στην Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο, στο πλαίσιο του προσωπικού project  / σειράς εκθέσεων για την ανάδειξη της Ελληνικής σκηνής της σύγχρονης Ελληνικής Υδατογραφίας του Εικαστικού Επιμελητή Πάρη Καπράλου "Χρώμα σε νερό ΙΙ -Βόρειες Αποχρώσεις", η οποία θα φιλοξενηθεί στην Myrό Gallery, και θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου. Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση και τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες ΕΔΩ.

Σε καλλιτεχνική δήλωση που εξέδοσε ειδικά για την συμμετοχή της στην έκθεση η εικαστική δημιουργός επισήμανε:

"Η έννοια της ίδιας της ψευδαίσθησης, ο άνθρωπος χαμένος μέσα στη Λήθη να προσπαθεί να διασώσει το μοναδικό κομμάτι της πλασματικής του πραγματικότητας. Η όραση, η κυριότερη αίσθηση του ανθρώπου για να διαχωρίσει το πραγματικό από το πλαστό, για να δημιουργήσει αναμνήσεις, για να μπορεί να ζήσει, ξαφνικά ο άνθρωπος φτάνει στην αυτοχειρία του εσώτερου εαυτού του διασώζοντας το ψέμα του φαίνεστε, το ίδιο δηλαδή ψέμα που τον οδήγησε στην τωρινή του κατάσταση σαν ένας ατέρμονος και ατελέσφορος φαύλος κύκλος του “εγώ” που περνά στο “εμείς” για να χαθεί στο “κανένας”. Εκεί λοιπόν, όταν χαθεί η όραση, εκεί είναι που το νιώθεις, κρύο, με μια ανέλπιδη εκκωφαντική σιωπή να χάνεται με την ειλικρίνεια που θα μπορούσε να έχει απομείνει στον καθρέφτη της ανθρωπότητας. Η τελευταία ελπίδα για αλλαγή που απλά κατέληξε από πάτος σε αντανάκλαση για να αναγεννηθεί.".

Χορηγός Επικοινωνίας: Arts & Antiques CCR 

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Cinema Collage Collectives Columnist: An Athenian Outsider Columnist: Aperture Columnist: Ciné qua non Columnist: Ιστορίες για γάτες Columnist: Στήλη Άλατος Columnists: London Calling Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina Fundraising Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos Lifestyle Multimedia & Installations Art Museums Myconos News Opera Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri StreetArt Symposiums Syros Tattoo Thessaloniki Venue Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αγρίνιο Αίγινα ΑΝΑΦΗ ΑνδριανήΤζίμα ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιεράπετρα Ιστορία ΙΩΑΝΝΙΝΑ Καβάλα Καλαμάτα Καστελλόριζο Καστοριά Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κρήτη Λάρισα Λήμνος Λόγος Μεσολόγγι Μουσική Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Παιδαγωγικά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σπέτσες Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ Τρίπολη ΥΔΡΑ Υποτροφίες Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χανιά Χειροτεχνίες Χορηγίες Χορός Ψηφιδωτό