Sunday, 23 June 2019

Τουρκική Εβδομάδα Τέχνης (Turkish Art Week in Greece) στη MYRÓ Gallery

Η MYRÓ Gallery βρίσκεται στην ευχάριστη θέση, να παρουσιάσει για μία ακόμη φορά, μία διεθνή έκθεση τέχνης.   Αυτήν τη φορά ενώνουμε τη φαντασία μας με τη γείτονο χώρα, την Τουρκία.   Η Τουρκική Εβδομάδα Τέχνης θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις μας στη Νικηφόρου Φωκά 8 από 24 έως και 30 Ιουνίου του 2019 και ο κεντρικός στόχος της θα είναι η προώθηση των κοινών πολιτιστικών σημείων μας με την Τουρκία και τους καλλιτέχνες της, με την ημέρα των εγκαινίων να λαμβάνει χώρα την 28η Ιουνίου στις 19:00.   Η εκδήλωση αποτελείται από την κύρια έκθεση τέχνης των Τούρκων καλλιτεχνών, επιμελημένη από τον επίσης Τούρκο εικαστικό επιμελητή, Kani Kaya, καθώς και από άλλες δραστηριότητες και ανεξάρτητες εκθέσεις όπως εκθέσεις φωτογραφίας και άλλες εκθέσεις τέχνης από Έλληνες και Τούρκους καλλιτέχνες σε μια προσπάθεια ενοποίησης της φαντασίας και της δημιουργικότητας των παρόμοιων πολιτιστικών χαρακτηριστικών που μας δένουν.   Η γκαλερί μας έχει οργανώσει παρόμοιες εκδηλώσεις στο παρελθόν σε συνεργασία με άλλες χώρες και τις πρεσβείες τους, όπως η Ρωσία, η Αλβανία, η Αρμενία και η Γεωργία, με αρκετές ακόμη διεθνείς εκθέσεις να έπονται.   Η έκθεση θα είναι ανοιχτή προς το κοινό Τρίτη με Σάββατο, 17:00 - 21:00.Έκθεση Φωτογραφίας με Τίτλο «Photo Orient»
  Στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής εβδομάδας Turkish Art Week, 24-30 Ιουνίου, με την ημέρα των εγκαινίων να λαμβάνει χώρα την 28η Ιουνίου στις 19:00. διοργανώνεται ένα νέο project φωτογραφίας με θέμα την Ανατολή.   Θα συμμετέχουν καλλιτέχνες φωτογράφοι από  απ’ όλη την Ελλάδα, εκθέτοντας από 4 έως 5 έργα.  Η έκθεση, που θα λάβει χώρα σε 3 χώρους της Gallery MYRÓ, έχει τίτλο «Photo Orient».    Η έκθεση θα είναι ανοιχτή προς το κοινό Τρίτη με Σάββατο, 17:00 - 21:00.   Υπεύθυνη επιμελήτρια: Ειρήνη Σκούντζου

Έκθεση Φωτογραφίας με Τίτλο «Greece Unrevealed»
Στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής εβδομάδας Turkish Art Week, 24-30 Ιουνίου, με την ημέρα των εγκαινίων να λαμβάνει χώρα την 28η Ιουνίου στις 19:00, διοργανώνεται ένα νέο project φωτογραφίας με θέμα το ελληνικό τοπίο.   Με μεγάλη χαρά θα συνεργαστούμε με καλλιτέχνες φωτογράφους από  απ’ όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε αυτό το project εκθέτοντας  από 4 έως 5 έργα.  Η έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί σε χώρους της Gallery MYRÓ, θα έχει τίτλο «Greece Unrevealed». Σας καλούμε να ανακαλύψετε την Ελλάδα μέσα σας, δίπλα σας, γύρω σας με τη δική σας ματιά σε μια μοναδική έκθεση φωτογραφίας.   Η έκθεση θα είναι ανοιχτή προς το κοινό Τρίτη με Σάββατο, 17:00 - 21:00.   Υπεύθυνη επιμελήτρια: Ειρήνη Σκούντζου.

Έκθεση Φωτογραφίας με Τίτλο «Greece in Focus» και Έκθεση Γλυπτικής της Μαρίας Μανδάκη
Το Greece in Focus είναι μια έκθεση φωτογραφίας με Έλληνες φωτογράφους που μέσα απο τη ματιά τους μας δείχνουν τις ομορφιές της χώρας μας. Οι φωτογραφίες τους θα εκτεθούν στη MYRÓ Gallery, Νικηφόρου Φωκά 8, από τις 24 έως και τις 30 Ιουνίου, με την ημέρα των εγκαινίων να λαμβάνει χώρα την 28η Ιουνίου στις 19:00.   Η έκθεση αυτή είναι μια ευγενική χορηγία της εταιρείας Condito , η οποία θέλει να ενισχύσει την ανάπτυξη της φωτογραφίας στην Ελλάδα, ώστε να υπάρξει το υπόβαθρο για περισσότερες εκθέσεις.   Έχουμε τη χαρά η μια εκ των φωτογράφων μας που είναι και γλύπτρια, να μας τιμά με κάποια γλυπτά της στο χώρο. Η Μαρία Μανδάκη διδάχτηκε γλυπτική στη Φλωρεντία. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται κυρίως με μάρμαρο, σίδερο και γυαλί ενώ το 2017 ολοκληρώθηκε η συλλογή της με τίτλο Συναισθήματα.   Η έκθεση θα είναι ανοιχτή προς το κοινό Τρίτη με Σάββατο, 17:00 - 21:00.   Επιμελήτρια έκθεσης: Φωτεινή Τσανίδου   Οι συμμετέχοντες είναι: Έλλη Αγιαννίδη, Δέσποινα Αποστολίδου, Δήμος Μπαμπλής, Αλέξανδρος Μπουγάδης, Χρύσα Δείνα, Ελένη Δράκου, Έφη Ζερβούλη, Δημήτρης Γερεβακάνης, Πάνος Καραδούκας, Κώστας Λαζαρίδης, Michael Lorusso, Μαρία Μανδάκη, Τίνα Μελαχρινάκη, Δημήτρης Μεταξάς, Ευγενία Πανταζίδου, Παύλος Παπαδόπουλος, Βασσιλική Παπαρχρήστου, Παύλος Παυλίδης, Κωνσταντίνος Ρηγούλης, Γιώργος Σουμελίδης, Γιάννης Τριανταφυλλόπουλος, Φωτεινή Τσανίδου, Γιώργος Βεργάδος.

Εικαστική Έκθεση με Τίτλο «MYRÓ Progress»
Στα πλαίσια του Turkish Art Week που διοργανώνεται στη MYRÓ Gallery, παρουσιάζουμε και μια παράλληλη έκθεση που θα βρίσκεται στο χώρο. H έκθεση αυτή θα αποτελείται από πίνακες της κυρίας Μαριάνθης Σπυροπούλου και της κυρίας Άννας Φαχαντίδου, δυο εξαιρετικών ζωγράφων που έχουν φιλοξενηθεί ξανά στο χώρο μας. Το χώρο της έκθεσης αυτής θα κοσμούν και χειροποιήτα κοσμήματα της κυρίας Ευτυχίας Μπαλλή. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 24 έως και τις 30 Ιουνίου και τα εγκαίνια της θα είναι στις 28 του μηνός. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή προς το κοινό Τρίτη με Σάββατο, 17:00 - 21:00.

Έκθεση Γλυπτικής και Ζωγραφικής με Τίτλο «Positive Reflection»
Στα πλαίσια του Turkish Art Week, που θα λάβει χώρα στη MYRO Gallery , διοργανώνεται και η εκδήλωση POSITIVE REFLECTION. Θα συμμετάσχουν τρεις εξαιρετικοί καλλιτέχνες, ο Givi Michailidis και ο Μανικάτης Γιάννης που είναι δυο γλύπτες  και η Δέσποινα Νικολιδάκη με τους πίνακές της. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις μας στη Νικηφόρου Φωκά 8 από 24 έως και 30 Ιουνίου του 2019  με την ημέρα των εγκαινίων να λαμβάνει χώρα την 28η Ιουνίου στις 19:00. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή προς το κοινό Τρίτη με Σάββατο, 17:00 - 21:00.
Παρακάτω παρατίθενται δύο λόγια για τους καλλιτέχνες μας :

Ο Γκίβι Μιχαηλίδης γεννήθηκε στην Τιφλίδα της Γεωργίας το 1987,
έχει συμμετέχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα, έχει δείξει έργα του σε ατομική έκθεση στην Θεσσαλονίκη,
συμμετείχε στο 1ο Συμπόσιο Γλυπτικής σε Μάρμαρο Τρανοβάλτου Κοζάνης και από το 2015 είναι μέλος της Greek Marble Initiative .
Είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Φλώρινας, από το εργαστήριο Γλυπτικής του καθηγητή Έκτορα Παπαδάκη. Έχει πειραματιστεί με πολλά διαφορετικά υλικά, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στο μάρμαρο.
~
Ο Μανικάτης Γιάννης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1988 και αποφοίτησε απο την Καλών Τεχνών το 2011 απο το εργαστήριο γλυπτικής του Έκτωρα Παπαδάκη . Έχει συμμετάσχει σε διεθνή συμπόσια γλυπτικής και έχει παρουσιάσει τη δουλεία του σε ατομικές και ομαδίκες εκθέσης απο το 2004 μέχρι και σήμερα.
~
Αναφορικά με τη Δέσοινα Νικολιδάκη:
«Γεννήθηκα το 1971 στη Νέα Απολλωνία Θεσ/νικης
Μαθήτευσα δίπλα σε δασκάλους ζωγραφικής  απο Ρωσία Βαλέρια Κουσίδου Καλών Τεχνών πανεπιστημίου Μόσχας,απο Κύπρο Ηρώ Φαρμακά Παναγιώτη Δουκανάρη   Καλών Τεχνών ΑΠΘ και ελεύθερο σχέδιο με μολύβι κ κάρβουνο στο Τελλόγλειο ΄Ιδρυμα . Από τα παιδικά μου χρόνια πάντα μου έδινε ενέργεια το χρώμα, έψαχνα τρόπους να το αποτυπώνω πάνω σε χαρτί σε ξύλο αλλά και σε πέτρα! Μετά από μεγάλη αναζήτηση αποτύπωσα για πρώτη φορά πάνω στο καμβά μέσα από τη δική μου αισθητική  την ανθρώπινη ύπαρξη από διάφορους πολιτισμούς,αλλά και τη μαγεία της φύσης.! Με έντονα χρώματα στην αρχή, με τονικότητες στη συνέχεια. Δουλέυω κυρίως με λάδια, έχοντας χρησημοποιήσει διάφορα υλικά και τεχνικές οι οποίες αναδεικνύουν μεγάλη εκφραστικότητα στο θέμα και εμπλουτίζουν τη σύνθεση! Έχω παρακολουθήσει μαθήματα αγιογραφίας ενώ το 2012 και 2013 έχω λάβει μέρος δύο φορές με το νοσηλευτικό προσωπικό Νοσοκομείου Παπαγεωργίου σε ομαδική έκθεση, καθώς και σε ομαδική για φιλανθρωπικό σκοπό! Τα ερεθίσματα πολλά, η περιπέτεια της αναζήτησης συνεχίζεται!».

Σχετικά με τη MYRÓ Gallery
Η MYRÓ Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη τον Ιούνιο του 2011 και από τον Αύγουστο του 2018 την επιμελείται η εικαστικός, κα. Εύη Κυρμακίδου.    Ξεκίνησε την λειτουργία της τον Σεπτέμβριο του 2011 ως χώρος σύγχρονης τέχνης του MYRÓ Antiques House. Ο ίδιος χώρος επί πολλά χρόνια στέγασε μία από τις  αντικερί της οικογένειας στο κέντρο της πόλης. Κατά τον πρώτον χρόνο της  λειτουργίας της την MYRÓ Gallery διαχειριζόταν συμβουλευτική επιτροπή καλλιτεχνών σε συνεργασία  με τον ιδρυτή της. Μέλη της, μεταξύ άλλων, ο ζωγράφος Παναγιώτης  Μπερεδήμας, ο ζωγράφος Λάζαρος Πάντος, η ηθοποιός Αμίρα Φράνη, ο  καθηγητής Πολυμέσων της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του  Αριστελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης κ. Θανάσης Πάλλας. Το 2012 η  επιτροπή διαλύθηκε, και τη διεύθυνση της γκαλερί ανέλαβε και κράτησε ο Πάρης Καπράλος μέχρι τον Μάρτιο του 2015, οπότε την ανέλαβε η κα. Ιφιγένεια Τσίτσα.  Μετά από αποχώρηση της κας. Τσίτσα τον Οκτώβριο του 2016, τη διεύθυνση  του καλλιτεχνικού προγράμματος και την επιμέλεια των εκθέσεων ανέλαβε εκ  νέου ο κ. Πάρης Καπράλος. Τον Μάιο του 2017 την διεύθυνση της γκαλερί  ανέλαβε ο κ. Θάνος Λούδος. Έπειτα από την αποχώρηση του κ. Λούδου τον Αύγουστο του 2018 την επιμέλεια έχει αναλάβει εξ' ολοκλήρου η κα. Εύη Κυρμακίδου.

Στρατηγική 
Η  gallery δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αλληλοσεβασμό και το πνεύμα  συνεργασίας, και στοχεύει μέσω της πρωτοποριακής προσέγγισης του να  δράσει καταλυτικά στην ανάπτυξη και διαμόρφωση της νέας ελληνικής  καλλιτεχνικής ταυτότητας, πάντα με συνεργατικό πνεύμα, ενθαρρύνοντας την  πρωτότυπη δημιουργία και την καλλιτεχνική ελευθερία. Ο χώρος δεν  δεσμεύει καλλιτέχνες, παρά το γεγονός ότι έχει διαχειριστεί με επιτυχία  την δουλειά όσων την εμπιστεύτηκαν, επιτυγχάνοντας την ενεργή προώθηση  της σε συλλέκτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι συνεργασία με τους  καλλιτέχνες αναπτύσσεται μέσα από διαφανείς διαδικασίες. Καθείς μπορεί  να υποβάλλει portfolio για συνεργασία, πρόταση για κάποιο project ή να  συναντηθεί τόσο με τον διευθυντή όσο και με τον ιδρυτή της γκαλερί  προκειμένου να συζητήσεις τις προτάσεις του.   Ο  χώρος δίνει έμφαση σε παραστατικές μορφές τέχνης, και την γλυπτική στην  σύγχρονη τέχνη, ενώ δεν διστάζει να φιλοξενεί επιλεγμένες αναδρομικές  εκθέσεις εγκαθιδρυμένων Ελλήνων δημιουργών, ή/και συλλογές. Η MYRÓ Gallery επικεντρώνεται σε νέους έλληνες και ξένους δημιουργούς,  διαθέτει χώρους ειδικά για εγκαταστάσεις/δημιουργικά projects, φιλοξενεί  εκδηλώσεις που συνδιαλέγονται με τις εικαστικές μορφές τέχνης και  αναπτύσει συνέργιες με άλλες πρωτοβουλίες & άλλους τομείς του MYRÓ Group of Culture για την προώθηση του έργου των καλλιτεχνών της. Είναι η  μοναδική γκαλερί στην Ελλάδα που προβάλλει συστηματικά την σύγχρονη  γλυπτική σε μάρμαρο, και μία από τις λίγες στην Ευρώπη.   Την περίοδο 2011 - 2015 η MYRÓ Gallery έχει δείξει την δουλειά πλέον των 200 καλλιτεχνών, σε  περισσότερες από 100 ομαδικές και ατομικές εκθέσεις, projects, και  διοργανώσεις, μέχρι την στιγμή που γράφηκε αυτό το κείμενο.  Προβολή & Marketing  Η MYRÓ Gallery αξιοποιεί μία σειρά από σύγχρονα μέσα επικοινωνίας με το  φιλότεχνο και γενικότερο κοινό, τα οποία συχνά δεν εκμεταλλεύονται οι  χώροι τέχνης στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα ο χώρος να αντιμετωπίζεται από  πολλούς ως απευθυνόμενος σε λίγους. Η γκαλερί τυπώνει αφίσες και  προσκλήσεις για κάθε έκθεση ή/και project της ξεχωριστά, διατηρεί  εξατομικευμένη επικοινωνία με μερικές χιλιάδες φίλους και πελάτες  της  μέσω email, SMS Marketing, προβάλλεται συστηματικά μέσα από τα έντυπα  και ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, συμμετέχει σε festival,  οργανώνει δραστηριότητες εκτός των χώρων της, φιλοξενεί δράσεις,  διοργανώνει ξεναγήσεις, έχει παρουσία στα Social Media, κ.α.  Χώροι   Πέντε διακριτοί χώροι συναποτελούν την MYRÓ Gallery, με κοινή κεντρική είσοδο στην διεύθυνση Νικηφόρου Φωκά 8, σε ένα υπόγειο μεγαλύτερο από 200 τ.μ.

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Cinema Collage Collectives Columnist: An Athenian Outsider Columnist: Aperture Columnist: Ciné qua non Columnist: Ιστορίες για γάτες Columnist: Στήλη Άλατος Columnists: London Calling Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos Lifestyle Multimedia & Installations Art Museums Myconos News Opera Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri StreetArt Symposiums Syros Tattoo Thessaloniki Venue Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αίγινα ΑΝΑΦΗ ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιεράπετρα Ιστορία Καβάλα Καλαμάτα Καστελλόριζο Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη Κρήτη Λάρισα Λήμνος Λόγος Μουσική Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Πάρος Παρουσιάσεις Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σπέτσες Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ ΥΔΡΑ Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χανιά Χειροτεχνίες Χορός Ψηφιδωτό