Ανάμεσα στους εικαστικούς καλλιτέχνες που συμμετέχουν με έργα τους συγκαταλέγεται η Η Κατερίνα Σαράντη γεννήθηκε το 1984 στο Ρόδο . Είναι απόφοιτος του τομέα φωτογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ .Η ενασχόληση τις με τη φωτογραφία ξεκίνησε το 2011 στο Ηράκλειο τις Κρήτης μέσα από φωτογραφική ομάδα του πανεπιστημίου & το καλλιτεχνικό σεμινάριο με εισηγητή το Λουκά Βασιλικό . ¨Έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις όπως : εκθέσεις τις ΦΟΠΚ( “'Εργα παντού “2010,” 'Έργα παντού” Νο2 2011, “Δίπτυχο” 2012) , συμμετοχή στην έκθεση φωτογραφίας του καλλιτεχνικού φεστιβάλ του οργανισμό συνύπαρξη με θέμα "Ομορφιά και Εσωτερικός Ψυχισμός ( 2013) ,συμμετοχή στην ομαδική έκθεση φωτογραφίας του καλλιτεχνικού διημέρου “Ποιητικές Συναρτήσεις”( 2016), συμμετοχή στις ομαδικές εκθέσεις του ΙΕΚ ΑΚΜΗ ( 2016,2017) , 'όπως και φωτογραφίες τις έχουναναρτηθεί στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο του Στρασβούργου, στο μουσείο Maxim ,στον ημιμαραθώνιο τις Ρώμης και στο UN Headquarters τις Νέα Υόρκης. Συμμετείχε σε προγράμματα σχετικά με τη φωτογραφία , όπως το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Zoom into the world”(2011-2012) και στο πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων "Νύκτα Μέρα". Καθώς, έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις με κυριότερη αυτών, τη 1η θέση στονευρωπαϊκό διαγωνισμό “Run for Art” το 2016.
Σε δήλωση που συνοδεύει την συμμετοχή του στην έκθεση αναφέρει χαρακτηριστικά: "Η ενότητα των φωτογραφιών αυτών , αφορά την ανθρώπινη παρουσία, μέσα από τη φυσική απουσία και τα κατά λάθος ίχνη αυτών στο αστικό περιβάλλον ".
Ο Επιμελητής σημειώνει ως προς το ενννοιολογικό περιεχόμενο της έκθεσης: “Η αμφισημία της λέξης “ίχνος”, καθόσον αυτό σημαίνει συγχρόνως το αποτύπωμα , την πατημασιά ή το αχνάρι του ανθρώπου στο έδαφος, αλλά συνάμα μπορεί να σημαίνει και το ελάχιστο, το μηδαμινό δείγμα, συμπλέκεται στα έργα τέχνης, αφού αυτά, αφενός θα αποτυπώνουν το πέρασμα στον υλικό κόσμο μιας ή περισσότερων ιδεών, αφετέρου δε, παραμένουν το ελάχιστο δείγμα του δημιουργού τους μαρτυρώντας την ύπαρξη και την διάνοια του. Αλήθεια, ποιόν δεν έχουν συγκινήσει οι πατημασιές στην άμμο, ή ποιόν δεν έχουν συνεπάρει οι βραχογραφίες με τα χιλιάδες χέρια βουτηγμένα σε πρωτόγονες χρωστικές που έχουν βρεθεί ανά τον κόσμο σε προϊστορικές σπηλιές, ή τα σημάδια της φθοράς σε ένα ερείπιο; Μια θεώρηση του Σπινόζα θα μπορούσε να μας προστρέξει για να αντιληφθούμε τον λόγο. Κατά τον φιλόσοφο, το πρώτο πράγμα που συγκροτεί το ανθρώπινο πνεύμα είναι η ιδέα ενός εν ενεργεία υπάρχοντος ενικού πράγματος, το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο παρά το εν ενεργεία σώμα του, που αποτελεί το αντικείμενο του πνεύματος. Το σώμα μας επηρεάζει και επηρεάζεται διαρκώς από εξωτερικά σώματα. Αυτές οι επιρροές στον Σπινόζα ονομάζονται “εικόνες” και γεννούν αντιστοίχως ιδέες στο πνεύμα μας, όπως και οι εικόνες που προκαλεί το δικό μας σώμα στα άλλα εξωτερικά σώματα. Όταν, όμως, αποκτούμε μία ιδέα στο πνεύμα μας λόγω της επιρροής που ασκεί πάνω του ένα εξωτερικό σώμα, δεν έχουμε παρά μια μερική και επιφανειακή γνώση του εξωτερικού πράγματος, όπως ακριβώς συμβαίνει με ένα έργο τέχνης που απεικονίζει τη ανθρώπινη παρουσία ή υπογραμμίζει τη έλλειψη της. Η επιφανειακότητα αυτή ακριβώς είναι που προκαλεί το θυμικο και την φαντασία που καλείται να συμπληρώσει τα κενά, ώστε να κατανοήσει ένα “όλον” από μια αποσπασματική “μερική” αντίληψη, την δυνητική “εικασία” των εικαστικών τεχνών..”,σημειώνεται στο κείμενο της επιμέλειας.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 15 Ιουνίου 2019. Η Chili Art Gallery θα είναι ανοικτή στην διάρκεια της έκθεσης Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10.30 - 18.00, Σάββατο 11-15.00 με Ελεύθερη Είσοδο για το κοινό.
Η Chili Art Gallery ιδρύθηκε το 2010 και βρίσκεται στο Θησείο δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», μια ανάσα από το πιο ζωντανό σημείο της πόλης μας, το Γκάζι.Αποτελεί έναν πολιτιστικό χώρο, όπου οι φιλότεχνοι και το κοινό γενικότερα μπορούν να έρχονται σε επαφή με όλες τις μορφές της Σύγχρονης Τέχνης. Βασικός στόχος της Chili Art Gallery είναι η υποστήριξη ανερχόμενων αλλά και καταξιωμένων Ελλήνων και Ξένων Καλλιτεχνών. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ΕΔΩ.
Χορηγός Επικοινωνίας: Arts & Antiques CCR | artsantiquesccr.gr
Χορηγός Φωτογράφισης: Studio Kotsireas | www.studiokotsireas.gr