Monday, 20 May 2019

Φιλανθρωπική Δημοπρασία Ελλάδα – Αρμενία “ArtKallista–AuctionforPink”

Ο οίκος δημοπρασιών MYRÓ Antiques House, σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Άλμα Ζωής Νομού Θεσσαλονίκης», την Αρμένικη Κοινότητα, τη διεθνούς φήμης καλλιτέχνη, KallistaIvanova, τη Ρωσική εταιρία σκαφών με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, VikYachts και το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδοςδιοργάνωσε για ακόμη μία χρονιά μία καλλιτεχνική εκδήλωση με στόχο να στηρίξει τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού. Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 στις 8 μ.μ. το φιλότεχνο κοινό της Θεσσαλονίκης είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει και να συμμετέχει στη φιλανθρωπική δημοπρασία φωτογραφίας που έλαβε χώρα στη MYRÓ Gallery, στην οδό Νικηφόρου Φωκά 8. Έλληνες και Αρμένιοι καλλιτέχνες εξέθεσαν τις φωτογραφίες τους σε ένα πλαίσιο καλλιτεχνικής και πολιτιστικής συνεργασίας.

Οι φωτογραφίες που διατέθηκανπρος δημοπράτηση ήταν σε διαστάσεις Α3 και τυπωμένες σε αλουμίνιο.Η τιμή εκκίνησης για όλες ήταν στα 10€, λόγω του φιλανθρωπικού σκοπού, χωρίς αυτή να αντικατοπτρίζει την πραγματική τους αξία. Με το «χτύπημα» κάθε έργου αποδόθηκε και στον αγοραστή και το αντίστοιχο πιστοποιητικό γνησιότητας του. Το 50% των χρημάτων διατέθηκε για τον φιλανθρωπικό σκοπό του Άλματος Ζωής Νομού Θεσσαλονίκης, παράλληλα με την ύπαρξη προαιρετικού εισιτηρίου εισόδου των 5€, ποσό το οποίο θα δόθηκε εξ’ ολοκλήρου στον οργανισμό. Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση θα βρείτε στο www.myroauctions.gr.Τα ονόματα των Ελλήνων καλλιτεχνών/ φωτογράφων που συμμετείχαν είναι:
1. Ευφροσύνη Βασίλαρου
2. Ελεονώρα Μπεκτασιάδου
3. Δανάη Τσουφλίδου
4. Σοφία Καμπλιώνη και Χρήστος Αθανασίου
5. Σωτήρης Κοντόπουλος
6. Θοδωρής Δημοσχάκης
7. Αγγελική Πετρίδου
8. Γιώργος Μοσχοβίτης
9. Ευθύμιος Κουρτίδης
10. Ευαγγελία Γιάνναρου
11. Παναγιώτης Τσιναρίδης
12. Κώστας Κωνσταντινίδης
13. Γιάννης Παρίσης
14. Μαρία Γαβρά
15. Ιωάννης Κυφωνίδης
16. Γιάννης Φιλιππουπολίτης
17. Κώστας Καραθανάσης
18. Εύη Δαλλίδου
19. Γιώργος Μαντάς
20. AntoineMoussa
21. Αφροδίτη Νικολάου
22. Κωνσταντίνος Πιτυκάκης
23. Παναγιώτα Κοκκίνου
24. Βασίλης Σκούντζος


Τα ονόματα των Αρμενίων καλλιτεχνών/ φωτογράφων συμμετεχόντων είναι:
1. RozaNerkararian
2. VardanGalstyan
3. Anna Givargizyan
4. Mariam Terzian
5. RuzannaHaovhannisyan
6. Ara Shahumyan
7. Liana Ghukasyan
8. SetrakAbbassian
9. Luiza&ZinaDzavaryan
10. Mari Mansurian
11. Ruben Falandian
12. SelestaBaghdasaryan
13. Gohar Movseyan
14. Armen Hovsepyan
15. Armine Νoniadou
16. ShantSevag
17. Anna Manian
18. Karapet Sahakyan
19. Sarin Aventisian
20. VaheSaribekyan
21. HayastanVarteresyan
22. IriniRoubenian
23. MaikTsiligirian
24. Krikor Tsiligirian
25. RobertAnesyan
26. ManvelMatevosyan

Την ίδια ημέρα το Αρμένικο Πολιτιστικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης συμμετείχε στην εκδήλωση, παρουσιάζοντας στο κοινό παραδοσιακά Αρμένικα χορευτικά, ενώ παράλληλα με τη φιλανθρωπική δράση και στον κεντρικό χώρο της γκαλερί (MainRoom) υπήρχε στημένη η ατομική εικαστική έκθεση της μεγάλης ευεργέτιδας του σκοπού, KallistaIvanova.

Χορηγοί της Εκδήλωσης
Τίποτα από τα παραπάνω δεν θα είχε υλοποιηθεί χωρίς τη συμβολή της μεγάλης ευεργέτιδας της εκδήλωσης, τη διεθνή καλλιτέχνηKallistaIvanova, που στήριξε την προσπάθεια μας αυτήν, όχι μόνο από άποψη οικονομικής φύσεως, αλλά και παράλληλα, κοσμώντας τον χώρο της με τα ιδιαίτερα έργα τέχνης της, καθώς και τον σύζυγο αυτής και την εταιρία σκαφών του, VikYachts.

Σε δεύτερο βαθμό, αλλά εξίσου σημαντική ήταν η συμβολή του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος και του καθηγητή, κ. Αθανάσιου Καΐση στη διοργάνωση και εκπόνηση της φιλανθρωπικής αυτής εκδήλωσης.

Επιχειρηματική Πρωτοβουλία από το Δικηγορικό Γραφείο “GaripisLegalSolutions” και τον δικηγόρο κ. Στέλιο Γκαρίπη
Το δικηγορικό γραφείο Garipis Legal Solutions και ο δικηγόρος κ. ΣτέλιοςΓκαρίπης αυτοπροσώπως ενίσχυσαν έμπρακτα τον φιλανθρωπικό σκοπό του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού, Άλμα Ζωής Νομού Θεσσαλονίκης, «χτυπώντας» όλες τις φωτογραφίες της δημοπρασίας, στη MYRÓGallery, στην τιμή των 20€, διπλασιάζοντας έτσι την τιμή εκκίνησης και παροτρύνοντας το κοινό να πράξει το ίδιο και να συνεισφέρει στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού. Παρακάτω παρατίθεται αυτούσιο το μήνυμα του γνωστού δικηγόρου της Θεσσαλονίκης προς τον ιδρυτή και ιδιοκτήτη του MYRÓ Group of Culture κύριο Σταύρο Μυρωνίδη:

«Αξιότιμε κύριε Μυρωνίδη. Κατ´αρχάς σας συγχαίρω για τη σημερινή σας φιλανθρωπική δημοπρασία. Θα ήθελα να δεχθείτε από το δικηγορικό μου γραφείο μία προσφορά 20€ για κάθε μία από τις 50 υπέροχες φωτογραφίες Αρμένιων και Ελλήνων δημιουργών. Με τιμή, Στέλιος Γκαρίπης.».


Σχετικά με το Άλμα Ζωής Νομού Θεσσαλονίκης
O Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής, Nομού Θεσσαλονίκης» είναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο του οποίου τα μέλη, οι εθελόντριες και το Διοικητικό Συμβούλιο είναι γυναίκες με εμπειρία καρκίνου του μαστού. Στόχος του είναι η στήριξη των γυναικών που νοσούν και των οικογενειών τους, όπως επίσης η ενημέρωση του πληθυσμού για πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση. Το επιστημονικό έργο καθώς και τα προγράμματα σχεδιάζονται και υλοποιούνται από τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας του Συλλόγου (κοινωνική λειτουργός και ψυχολόγος) και εγκρίνεται από Επιστημονική Επιτροπή. Τα γραφεία του Συλλόγου βρίσκονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά 38, και οι ώρες λειτουργίας είναι καθημερινά 9 π.μ. – 5 μ.μ. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το: www.almazois.gr.

Σχετικά με την Kallista Ivanova
Η Ivanova Kallista Samvelovna είναι καλλιτέχνης από τη Ρωσία, με αρμενικές ρίζες. είναι συγγραφέας νέων τάσεων στον κόσμο της τέχνης. Η Kallista δημιουργεί ασυνήθιστους διακοσμητικούς πίνακες χρησιμοποιώντας την τεχνική του συγγραφέα και είναι επίσης ο δημιουργός μοντέρνων σχεδίων εκτυπώσεων για ρούχα, πιάτα και αξεσουάρ. Η Ivanova Kallista είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Είναι απόφοιτη τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και εργάζεται στον τομέα της σύγχρονης τέχνης, δημιουργώντας αποκλειστικές διακοσμητικές ζωγραφιές. Συμμετείχε σε ατομικές και διεθνείς εκθέσεις τέχνης. Η Kallista χρησιμοποιεί την τεχνική του συγγραφέα για τη δημιουργία διακοσμητικών έργων ζωγραφικής και έργα σε ένα εντελώς νέο στυλ τέχνης. Είναι ο πρόγονος μιας νέας τάσης της τέχνης. Πολλοί αρμόδιοι εμπειρογνώμονες είναι ομόφωνοι στο ότι το έργο της Kallista Ivanova είναι ένα κομμάτι, μια εικόνα τέχνης, ομορφιάς και στυλ. Ο προπάππος της Kallista ήταν διακοσμητής. Δημιούργησε μεμβράνες διακόσμησης, ζωγραφισμένους τοίχους, σχεδιασμένα σκίτσα για χαλιά και πολλά άλλα.

Για την VikYachts μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.vik-yachts.com.

Περισσότερα για το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος θα βρείτε στο www.ihu.edu.gr.

Σχετικά με το MYRÓ Antiques House
Ο Οίκος Δημοπρασιών MYRÓ  Antiques House προσπαθεί μέσα από τις δημοπρασίες και τις εκδηλώσεις που οργανώνει, να εδραιώσει και στην Βόρεια Ελλάδα τον θεσμό της Δημοπρασίας, όπως αυτή εννοείται και πραγματοποιείται σε χώρες του εξωτερικού, αλλά και ως απάντηση στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Η εταιρεία ηγείται ενός συνόλου δραστηριοτήτων ανάπτυξης, παραγωγής και προβολής ποιοτικής σύγχρονης τέχνης  (μέσω της MYRÓ Gallery, της πλατφόρμας γλυπτικής Greek MarbleInitiative και Διεθνών Συμποσίων που φιλοξενεί και διοργανώνει) και να αναδείξει την Ελλάδα διεθνώς μέσω δραστηριοτήτων Real Estate που περιλαμβάνουν την τη δημιουργία ειδικής πλατφόρμας για την διάθεση διακεκριμένων ακινήτων και νησιών από ιδιώτες. Ο Οίκος βρίσκεται στο 2ο χιλιόμετρο του δρόμου Σουρωτής – Αγίου Αντωνίου, στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το: www.myroauctions.gr.

Επιμέλεια Έκθεσης: Ειρήνη Σκούντζου

Κεντρική Επιμέλεια MYRÓ Gallery: Εύη Κυρμακίδου

www.myroauctions.gr

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Cinema Collage Collectives Columnist: An Athenian Outsider Columnist: Aperture Columnist: Ciné qua non Columnist: Ιστορίες για γάτες Columnist: Στήλη Άλατος Columnists: London Calling Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos Lifestyle Multimedia & Installations Art Museums Myconos News Opera Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri StreetArt Symposiums Syros Tattoo Thessaloniki Venue Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αίγινα ΑΝΑΦΗ ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιεράπετρα Ιστορία Καβάλα Καλαμάτα Καστελλόριζο Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη Κρήτη Λάρισα Λήμνος Λόγος Μουσική Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Παιδαγωγικά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σπέτσες Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ ΥΔΡΑ Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χανιά Χειροτεχνίες Χορός Ψηφιδωτό