Wednesday 10 April 2019

Ελένη Δήμητρα Ρουμάνη | Τυπωμένες αναμνήσεις ενάντια στην φθορά του Χρόνου

Εικοσιτέσσερις εικαστικοί δημιουργοί σας προσκαλούν σε ένα εντυπωσιακό bazaar με γνήσια έργα τέχνης που θα λάβει χώρα στην Chili Art Gallery  (Δημοφώντος 13-15 Θησείο 11851, Αθήνα) και θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 19 Απριλίου στις 20.00 (8 το βράδυ) με την παρουσία όλων των καλλιτεχνών.

Ανάμεσα τους συγκαταλέγεται και η Ελένη Δήμητρα Ρουμάνη, η οποία γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη της Σχολής Καλών Τεχνών και τελειόφοιτη του μεταπτυχιακού Δημιουργικής Γραφής του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Φλώρινα. Φοίτησε στο εργαστήριο Γλυπτικής με τον Έκτορα Παπαδάκη και στο εργαστήριο της Χαρακτικής και Έντυπης Τέχνης με τη Δήμητρα Σιατερλή, ενώ παράλληλα παρακολούθησε και διετή μαθήματα φωτογραφίας με την ομάδα ΡΟΕΣ της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας. Δραστηριοποιείται στον εικαστικό χώρο με ποικίλους δημιουργικούς τρόπους, έχοντας λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και δρώμενα, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το 2009 συμμετείχε στην ομαδική έκθεση του Τμήματος Εικαστικών Και Εφαρμοσμένων Τεχνών η οποία πραγματοποιήθηκε στη παλιά αγορά της Κυψέλης στην Αθήνα, ενώ το 2010 έλαβε μέρος στην 6η Μπιενάλε  φοιτητών των σχολών Καλών Τεχνών. Το 2012 συμμετείχε σαν φωτογράφος στο festival ηλεκτρονικής μουσικής PLUG (European Electronic Connection) στο Βερολίνο και στο festival ηλεκτρονικής μουσικής, WAHA festival (Music & Dance, Arts & Spectacles, Alternative living) στη Ρουμανία. Το 2013 έλαβε μέρος σε ομαδική έκθεση  φωτογραφίας με τίτλο «Επιρροές» στα Πλαίσια των Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Φλώρινας  με την ομάδα ΡΟΕΣ της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας, ενώ το Μάιο του 2014 συμμετείχε και στην ART-ATHINA με την ομάδα ΕΝ ΦΛΩ με τίτλο  ''499 Rhino'' στο γήπεδο Τaekwondo της Αθήνας. Επίσης το 2014 κάλυψε φωτογραφικά δυο festivals ηλεκτρονικής μουσικής, το PLUR festival στη Νότια Εύβοια και το SELI MOUNTAIN GATHERING festival στο Σέλι. Το ίδιο έτος επίσης συμμετείχε στην έκθεση φωτογραφίας της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας με ποίηση του Πέτρου Σκυθιώτη και τίτλο «Παράσταση Δυο Διαστάσεων» στη Φλώρινα. Το 2015 έλαβε συμμετοχή στην έκθεση “Ένα ποίημα, μία εικόνα” με το εργαστήριο Χαρακτικής του Τ.Ε.Ε.Τ το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου στο Δήμος Ζωγράφου στην Αθήνα όπως επίσης και στην έκθεση της ART-ATHINA με την ομάδα ΕΝ ΦΛΩ και τίτλο “Μικροϊστορίες”. Το 2015 έλαβε μέρος στον 21ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φωτογραφίας όπου και διακρίθηκε στη μεμονωμένη φωτογραφία.

Σε δήλωση της σχετικά με το έργο της επισημαίνει: "Το κύριο θέμα των έργων μου είναι η μνήμη-ανάμνηση και η φθορά αυτής στο πέρασμα του χρόνου. Ο σκοπός μου είναι η καταγραφή εικόνων, οι οποίες με επηρέασαν συναισθηματικά και αυτές συνδέθηκαν άμεσα με εικόνες του παρελθόντος. Εικόνες που με ώθησαν να τις αποτυπώσω και να τις επεξεργαστώ.  Μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, ίσον χίλια συναισθήματα. Άφησε την λοιπόν να σε αγγίξει και να σε ταξιδέψει. Τότε θα είναι και δική σου, ανάμνηση. "





Στην πρωτότυπη έκθεση συμμετέχουν με έργα Ζωγραφικής, Χαρακτικής, Φωτογραφία, Κόσμημα, Εικαστικό Αντικείμενο, Κατασκευές, και ενδυματολογικές δημιουργίες οι εικαστικοί καλλιτέχνες: Αντιγόνη Βαλέρη, Αλέξανδρος Βαρελίδης, Νίκος Βουτσελάς, Αναστασία Γιοβάνογλου, Μαρία Ελένη Θαλασσινού, Ευίνα Κατ, Ζωή Κόντου, Μίνα Κουζούνη, Σωτήρης Κωστάκης, Βαλεντίνη Μαυροδόγλου, Σοφία Ελένη Μυράτ, Λήδα Νικολαΐδη, Μαρία Ντάρλα, Αλέξανδρος Παπαλέξης, Κωνσταντίνος Παπανικολάου, Νίκος Πολυχρονόπουλος, Έλενα Δήμητρα Ρουμάνη, Μαρία Σαουλίδου, Βιβή Σκλιά, Θανάσης Τασιάς, Σοφία Τσχουνίδου, Γιώργος Τρικαλιώτης, Φίλιππα Φλώρακα, Marta Biagini.

Την επιμέλεια και τον συντονισμό υπογράφει η Εικαστικός Βαλεντίνη Μαυροδόγλου, ενώ την διοργάνωση και την σύλληψη του project ο Επιμελητής Πάρης Καπράλος.

"Το 2019 με το Chili Bazaart ξεκινάμε μια προσπάθεια για να δείξουμε ότι έργα τέχνης με μεγάλη αξία δεν έχουν απαραίτητα μεγάλο κόστος, ενώ αξίζουν, όχι μονάχα σαν ένα αγαθό για λίγους, αλλά σαν μια καθημερινότητα για όλους. Σε πείσμα της κρίσης, μαζί με νέους εικαστικούς δημιουργούς -στην πλειοψηφία τους ανερχόμενους καλλιτέχνες- καλούμε το φιλότεχνο κοινό  αυτές τις γιορτές να χαρίσει έργα τέχνης που αφήσουν το στίγμα τους στις ζωές των αγαπημένων μας, αντί για απλά διακοσμητικά αντικείμενα και χρηστικά δώρα που θα ξεχαστούν γρηγορα και είναι λιγότερο επιδραστικά", επισημανε ο κ. Πάρης Καπράλος.

Ώρες /Μέρες: Παρασκευή 19 Απριλίου 17.00 - 23.00, Σάββατο 20 Απριλίου & Κυριακή 21 Απριλίου 11.00 - 15.00 με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ για το κοινό.



Σχετικά με την  Chili Art Gallery
Η Chili Art Gallery ιδρύθηκε το 2010 και βρίσκεται στο Θησείο δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», μια ανάσα από το πιο ζωντανό σημείο της πόλης μας, το Γκάζι.Αποτελεί έναν πολιτιστικό χώρο, όπου οι φιλότεχνοι και το κοινό γενικότερα μπορούν να έρχονται σε επαφή με όλες τις μορφές της Σύγχρονης Τέχνης. Βασικός στόχος της Chili Art Gallery είναι η υποστήριξη ανερχόμενων αλλά και καταξιωμένων Ελλήνων και Ξένων Καλλιτεχνών. Πληροφορίες: chiliart.gr

Χορηγός Επικοινωνίας:  Arts & Antiques CCR
Χορηγός Φωτογράφισης: Studio Kotsireas



Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa An Athenian Outsider Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Awards Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Ciné qua non Cinema Collage Collectives Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art DJs Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina Fundraising Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos LGBTQI+ Lifestyle London Calling Loutraki Multimedia & Installations Art Museums Myconos Naxos News Opera Party Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri Sikinos StreetArt Symposiums Syros Tattoo Teri Paschos textileArt Thessaloniki US Venue Virtual Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αγρίνιο Αίγινα Αίγιο Αλεξανδρούπολη ΑΝΑΦΗ ΑνδριανήΤζίμα Άνδρος ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος Απόψεις ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές Δελφοί ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Έβρος Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζάκυνθος Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιδρύματα Ιεράπετρα Ιστορία Ιστορίες για γάτες ΙΩΑΝΝΙΝΑ Καβάλα Καλαμαριά Καλαμάτα Καλλιγραφία Καστελλόριζο Καστοριά Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κρήτη Κως Λάρισα Λέσβος Λευκάδα Λήμνος Λόγος Λύκειον Ελληνίδων Μεσολόγγι Μουσική Ναύπακτος Ναύπλιο Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Ολυμπία Ορεστειάδα Παιδαγωγικά Παιδιά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτμος Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σκιάθος Σπέτσες Στήλη Άλατος Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ Τρίκαλα Τρίπολη ΥΔΡΑ Υποτροφίες Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χαλκίδα Χανιά Χειροτεχνίες Χίος Χορηγίες Χορός Ψηφιδωτό Ψυχολογία Ψυχολογία στην καθημερινότητα