Ανάμεσα τους συγκαταλέγεται και η Μαρία Σαουλίδου. Η Μαρία Σαουλίδου γεννήθηκε το 1988 στη Δράμα και είναι απόφοιτη του τμήματος Ει- καστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ιστορίας της τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και συμμετείχε σε καλλιτεχνικά εργαστήρια με έμφαση στην αφηρημένη τέχνη, στο Πανεπι- στήμιο Τεχνών (UAL) και στην Βασιλική Ακαδημία Τεχνών (RA) του Λονδίνου. Από το 2014 είναι εικαστικός στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και έχει επιμεληθεί 3 παιδικές εκθέσεις. Τον Αύγουστο του 2015 συμμετείχε σε εργαστήριο κατασκευής και εμ- ψύχωσης μαριονέτας στην Πράγα. Έχει πραγματοποιήσει μια ατομική έκθεση στην Κε- φαλλονιά και εχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα..
Σε δήλωση της σχετικά με το έργο της επισημαίνει: "Ο άνθρωπος βρίσκεται σε μια συνεχή ενσυνείδητη και ασυνείδητη αλληλεπίδραση με τα στοιχεία που τον περιβάλλουν και τον ίδιο του τον εαυτό. Ζει και εξελίσσεται σε ένα διαφορετικό πλαίσιο κοινωνικών και πολιτικών συνθηκών, όντας παράλληλα κομμάτι του φυσικού περιβάλλοντος. Στο σύνολο του έργου μου ερμηνεύω αυτήν την αλληλεπίδραση, μέσω της απεικόνισης βιολογικών στοιχείων που συναντώνται στη φύση και τον άνθρωπο, αλλά και μέσω σχημάτων που έρχονται να λειτουργήσουν ως δομικά στοιχεία του έργου. Στοιχεία τα οποία μέσα από τη διαδικασία δόμησης και αποδόμησης της ζωγραφικής επιφάνειας, δημιουργούν καινούργια ίχνη προς διερεύνηση, ενεργοποιώντας έτσι ένα νέο διάλογο ανάμεσα σε μένα, το έργο και τη ζωγραφικη πράξη αυτή καθ’ αυτή."
Στην πρωτότυπη έκθεση συμμετέχουν με έργα Ζωγραφικής, Χαρακτικής, Φωτογραφία, Κόσμημα, Εικαστικό Αντικείμενο, Κατασκευές, και ενδυματολογικές δημιουργίες οι εικαστικοί καλλιτέχνες: Αντιγόνη Βαλέρη, Αλέξανδρος Βαρελίδης, Νίκος Βουτσελάς, Αναστασία Γιοβάνογλου, Μαρία Ελένη Θαλασσινού, Ευίνα Κατ, Ζωή Κόντου, Μίνα Κουζούνη, Σωτήρης Κωστάκης, Βαλεντίνη Μαυροδόγλου, Σοφία Ελένη Μυράτ, Λήδα Νικολαΐδη, Μαρία Ντάρλα, Αλέξανδρος Παπαλέξης, Κωνσταντίνος Παπανικολάου, Νίκος Πολυχρονόπουλος, Έλενα Δήμητρα Ρουμάνη, Μαρία Σαουλίδου, Βιβή Σκλιά, Θανάσης Τασιάς, Σοφία Τσχουνίδου, Γιώργος Τρικκαλιώτης, Φίλιππα Φλώρακα, Marta Biagini.
Την επιμέλεια και τον συντονισμό υπογράφει η Εικαστικός Βαλεντίνη Μαυροδόγλου, ενώ την διοργάνωση και την σύλληψη του project ο Επιμελητής Πάρης Καπράλος.
"Το 2019 με το Chili Bazaart ξεκινάμε μια προσπάθεια για να δείξουμε ότι έργα τέχνης με μεγάλη αξία δεν έχουν απαραίτητα μεγάλο κόστος, ενώ αξίζουν, όχι μονάχα σαν ένα αγαθό για λίγους, αλλά σαν μια καθημερινότητα για όλους. Σε πείσμα της κρίσης, μαζί με νέους εικαστικούς δημιουργούς -στην πλειοψηφία τους ανερχόμενους καλλιτέχνες- καλούμε το φιλότεχνο κοινό αυτές τις γιορτές να χαρίσει έργα τέχνης που αφήσουν το στίγμα τους στις ζωές των αγαπημένων μας, αντί για απλά διακοσμητικά αντικείμενα και χρηστικά δώρα που θα ξεχαστούν γρηγορα και είναι λιγότερο επιδραστικά", επισημανε ο κ. Πάρης Καπράλος.
Ώρες /Μέρες: Παρασκευή 19 Απριλίου 17.00 - 23.00, Σάββατο 20 Απριλίου & Κυριακή 21 Απριλίου 11.00 - 15.00 με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ για το κοινό.
Σχετικά με την Chili Art Gallery
Η Chili Art Gallery ιδρύθηκε το 2010 και βρίσκεται στο Θησείο δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», μια ανάσα από το πιο ζωντανό σημείο της πόλης μας, το Γκάζι.Αποτελεί έναν πολιτιστικό χώρο, όπου οι φιλότεχνοι και το κοινό γενικότερα μπορούν να έρχονται σε επαφή με όλες τις μορφές της Σύγχρονης Τέχνης. Βασικός στόχος της Chili Art Gallery είναι η υποστήριξη ανερχόμενων αλλά και καταξιωμένων Ελλήνων και Ξένων Καλλιτεχνών. Πληροφορίες: chiliart.gr
Χορηγός Επικοινωνίας: Arts & Antiques CCR
Χορηγός Φωτογράφισης: Studio Kotsireas