Sunday, 3 March 2019

Γκαλερί MYRO: Αντώνη Καρακωνσταντάκη “…Ψίθυροι της Πέτρας”


Η Γκαλερί MYRO έχει την χαρά να φιλοξενήσει στον χώρο του “Showroom”την Πέμπτη 7 Μαρτίου του 2019 και ώρα 8:00 μμ τον Αντώνη Καρακωνσταντάκη, έναν ιδιαίτερο ψηφιδογράφο από την Λάρισα. Έχει παρουσιάσει την δουλειά του σε 27 ατομικές εκθέσεις και σε πολλές ομαδικές.
Ο Αντώνης επέλεξε να δουλεύει πάνω σε ένα ξεχωριστό και γήινο υλικό, την πέτρα, βρίσκοντας την ισορροπία ανάμεσα στα θέλω του και τις αντιστάσεις του υλικού του. 

Η επιμελήτρια της έκθεσης σημειώνει για το έργο του:
Ο κάθε καλλιτέχνης στην εικαστική του πορεία χειρίζεται μια πληθώρα μέσων και υλικών για να έρθει εκείνη στιγμή που θα αποφασίσει πιο υλικό είναι αυτό που ταιριάζει καλύτερα στην ιδιοσυγκρασία του και που του δίνει τη δυνατότητα να εκφράσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ζητούμενο του.

Ο Αντώνης Καρακωσταντάκης χρησιμοποιεί την πέτρα ένα δύσκολο, σκληρό και άκαμπτο από τη φύση της υλικό και της δίνει μία υπόσταση πέρα από την χρηστική της λειτουργία.
Μετατρέπει την επιφάνεια της σε εικαστικό έργο αφού πρωτίστως την έχει επεξεργαστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να του δοθεί μία επίπεδη και λεία στρώση – ένας διαφορετικός καμβάς από τους συμβατικούς.
Με άκρως μινιμαλιστική συμπεριφορά επιλέγει εκείνα τα σημεία που θα επέμβει για να τροποποιήσει, αλλά και να χρησιμοποιήσει τα ήδη υπάρχοντα στοιχεία που η φύση έχει αποτυπώσει στην πέτρα με την πάροδο του χρόνου, ώστε να ενσωματώνονται  μετά την καλλιτεχνική του επέμβαση με αρμονικό τρόπο στο συνολικό αποτέλεσμα.Μιλώντας για τροποποίηση εννοούμε την εις βάθος απομάκρυνση τμήματος της επιφάνειας της πέτρας και της αντικατάστασής της από μικρές περίτεχνες ψηφίδες άλλης πέτρας επιλεγμένης  χρωματικής γκάμας. Μια ιδιαίτερη διαδικασία εξαιρετικής και σπάνιας τεχνικής. 
Ο Αντώνης Καρακωσταντάκης δεν είναι απλά ένας εικαστικός καλλιτέχνης.
Τα έργα του είναι λυρικές δημιουργίες αφού η ποίηση αποτελεί αφόρμιση στη δουλειά του.
Τα περισσότερα από τα έργα του έχουν άμεση σχέση με ολόκληρα ποιήματα, στίχους ποιημάτων, κειμένων, ενώ πολλές φορές είναι και αυτός ο ίδιος που δίνει λόγο στο έργο του γράφοντας τους στίχους που συνοδεύουν το έργο.
Στην συγκεκριμένη εικαστική έκθεση με τίτλο “…Ψίθυροι της Πέτρας”, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την ανάλαφρη μινιμαλιστική αποτύπωση της φύσης, αναγεννημένη από μικρές πολύχρωμες πέτρινες ψηφίδες ενσωματωμένες σε ένα από τα πιο δύσκολα υλικά- την ίδια την πέτρα.


Επιμέλεια: Εύη Κυρμακίδου- εικαστικός

MYROGALLERY
Εγκαίνια: Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019 στις 20:00
Διάρκεια: 7/3 έως 30/3/2019
Διεύθυνση: Νικηφόρου Φωκά 8 (περιοχή Λευκού Πύργου)
Ώρες Λειτουργίας: Πέμπτη & Παρασκευή 17:00-21:00
                                   Σάββατο 11:00-15:00

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Awards Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Cinema Collage Collectives Columnist: An Athenian Outsider Columnist: Aperture Columnist: Ciné qua non Columnist: Ιστορίες για γάτες Columnist: Στήλη Άλατος Columnists: London Calling Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina Fundraising Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos Lifestyle Multimedia & Installations Art Museums Myconos News Opera Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri StreetArt Symposiums Syros Tattoo Thessaloniki Venue Virtual Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αγρίνιο Αίγινα ΑΝΑΦΗ ΑνδριανήΤζίμα ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιεράπετρα Ιστορία ΙΩΑΝΝΙΝΑ Καβάλα Καλαμάτα Καστελλόριζο Καστοριά Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κρήτη Λάρισα Λήμνος Λόγος Μεσολόγγι Μουσική Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Παιδαγωγικά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σπέτσες Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ Τρίπολη ΥΔΡΑ Υποτροφίες Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χανιά Χειροτεχνίες Χορηγίες Χορός Ψηφιδωτό Ψυχολογία στην καθημερινότητα