

Σε statement για το έργο του σημειώνεται: "Η σειρά “Retired Boxer” εστιάζω την προσπάθεια μου να ερμηνέυσω τα πράγματα που με απασχολούν ( η πάροδος του χρόνου, το χασιμο της νιότης, η παρακμή, η βία και ο θάνατος)και να λύσω ζωγραφικά προβλήματα όπως η φόρμα , η αποδόμηση και η απλότητα, ανάτρεξα σε γνώριμες εικόνες της νιότης μου που ήταν οι πυγμαχία και οι πυγμάχοι, ως αντικείμενο αποτύπωσης αυτών των ερωτημάτων. Το σώμα εδώ χρησιμοποιείτε με έναν απλό τρόπο για να αποδώσει την κίνηση και την φθορά. Το υλικό είναι τα λαδοπαστέλ που δίνουν την αίσθηση του φθαρτού και του προσωρινού. Οι πυγμάχοι δεν μοιάζουν νικητές αλλά συνεχίζουν να αγωνίζονται. Ενας παραλληλισμός με την ζωή κι ένα κοινό τέλος ή ήττα και το σκοτάδι. Οι φιγούρες παρουσιαζοναι πάντα ως μία για να δηλωθεί η εσωτερική πάλη της μονάδας.".
Ο Επιμελητής της έκθεσης Πάρης Καπράλος σημειώνει μεταξύ άλλων στο κείμενο της επιμέλειας της έκθεσης της ARC στον χώρο Τέχνης MyArtBox: “Ο συμβολισμός στις εικαστικές τέχνες δεν περιορίζεται στο σχετικό, ονομαστικά, κίνημα, που έκανε το σύμβολο κύριο ζήτημα επεξεργασίας. Κάθε έργο τέχνης είναι σύμβολο, καθώς αναδεικνύει κατ επιλογήν ένα συγκεκριιμένο εννοιολογικό περιεχόμενο εντός ενός δεδομένου εννοιολογικού πλαισίου το οποίο επεξεργάζεται με μια αναγνωρίσιμη ή και καινοφανή μορφή (ανεικονική /μη απεικονιστική τέχνη) μεταφέροντας μηνύματα και εκκινώντας προβληματισμούς κυρίως κατά την διαδικασία αποσυμβόλευσης που επιχειρεί ο θεατής. Η λειτουργία της αποσυμβόλευσης από τον Άνθρωπο - αποδέκτη, δηλαδή της ερμηνείας του συμβόλου, είναι αμφίδρομη μεταξύ του δημιουργού του και του θεατή του συμβόλου, και εμπεριέχει σαφή ανατροφοδότηση (feedback) και προς τις δύο πλευρές, καθώς συχνά ένα σύμβολο θα παρεκκλίνει κατά την ερμηνεία του από το αρχικό εννοιολογικό περιεχόμενο ερμηνευόμενο υπό το πρίσμα ενός άλλου προσωπικού ή κοινωνικού μύθου, κάθε εποχής και κάθε τόπου”.
Στην έκθεση παρουσιάζουν τα έργα τους ζωγραφικής, χαρακτικής, γλυπτικής, φωτογραφίας και εικαστικού αντικειμένου οι καλλιτέχνες της συλλογικότητας Σταύρος Αποστόλου, Καληάνθη Βογδοπούλου, Άννα Γκιώτη, Μαρίσσια Δεληγιώργη, Ορέστης Διαμάντης, Χριστίνα Ζυγούρη, Φώτης Κλογέρης, Αγγελική Κουρμουλάκη, Κώστας Μεννής, Μαρία Μιντιούρη, Γιάννης Ρουμπάνης Αλέξανδρος Τσαντίδης, και οι επιλεγμένοι να συμβάλλουν με τα έργα τους φίλοι της ομάδας καλλιτέχνες ως guest artists: Γιάννης Αδαμαντίδης, Γαβριήλ Ανδρονικίδης, Σωτήρης Γιολδάσης, Βασίλης Καρκατσέλης, Φωτεινή Μπουχάρα, Άγγελος Σοφιανίδης.
Η ARC (Art Revisited Collective) είναι μία ομάδα Ελλήνων εικαστικών καλλιτεχνών οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για να προωθήσουν την τέχνη τους, αλλά και να δημιουργήσουν ένα όχημα στήριξης του οράματος τους και της συνεργασίας τους ικανό να στηρίξει δράσεις, προβάλλοντας μία ολοκληρωμένη άποψη για την σύγχρονη τέχνη σήμερα. Την ομάδα συντονίζει και διαχειρίζεται ο εικαστικός επιμελητής Πάρης Καπράλος. Περισσότερες πληροφορίες: arcgreece.blogspot.com.
Χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης είναι το Arts & Antiques CCR.
Εγκαίνια Έκθεσης: Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019, 20:00 – 22:30
Διάρκεια Έκθεσης: Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου έως και το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019
Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11:00 – 14:30 & 17:30 – 20:30
Τετάρτη, Σάββατο: 11:00 – 16:00
Κυριακή, Δευτέρα: Ανοικτά κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού
Αίθουσα τέχνης My Art Box by Technohoros
Λεμπέση 12 & Μακρυγιάννη, Αθήνα | metro Ακρόπολη
Τηλέφωνο 211 1823818