Sunday 23 December 2018

Οι Slapshot επιστρέφουν στην Θεσσαλονίκη με νέο δίσκο

Οι Slapshot είναι μια μπάντα που περιβάλλεται από ιστορικά γεγονότα, φήμες και αστικούς μύθους. Η -διάρκειας άνω των 30 ετών- ύπαρξή τους έχει καταφέρει εξίσου να διχάσει και να ενώσει την hardcore κοινότητα και τους υποστηρικτές της. Πολύ λίγες μπάντες έχουν αφήσει τόσο εμφανή σημάδια σε τόσες γενιές hardcore οπαδών, με τα παιδιά καθεμίας εξ αυτών να νιώθουν την ανάγκη να τους ανακαλύψουν και να διεισδύσουν στο υλικό τους, ώστε να πάρουν τις βάσεις για την ανάπτυξη και εξέλιξή τους ως ακροατές. Σε μία σκηνή που τόσο συχνά διαφοροποιεί τις υποκατηγορίες του old-school hardcore ήχου σε youth crew και tough guy, οι Slashot ξεκάθαρα καταφέρνουν να μην ανήκουν σε καμία από τις δύο, αλλά και να έχουν στοιχεία από αμφότερες την ίδια στιγμή. Είναι straight edge και είναι σκληροί ηχητικά, αλλά δεν έχουν τόσες ομοιότητες ούτε με τους Youth of Today, ούτε με τους Madball, ώστε να μπορέσεις ξεκάθαρα να τους κατηγοριοποιήσεις σε μία από τις προαναφερθείσες υποκατηγορίες. Κάτω από όλη την πλούσια ιστορία και τα όσα έχουν ακουστεί για αυτούς και για το πέρασμά τους από την σκηνή, το πιο σημαντικό συστατικό της ύπαρξης των Slapshot παραμένει η μουσική τους. Με ένα αμετανόητα ευθύβολο, ταχύ και τραχύ hardcore, που δεν θα δώσει ποτέ αρκετές αφορμές για να το αποκαλέσεις metal, και που θα αφήσει το punk παρελθόν του να κείτεται σε ένα σκονισμένο ράφι, οι Slapshot παραμένουν ασυμβίβαστοι και ανένταχτοι, παραδίδοντας την πιο αγνή έκδοση hardcore ήχου που θα συναντήσεις εκεί έξω.




Η straight edge φύση τους είναι συμπαγής και επίμονη και τους καθορίζει, από την αρχή τους μέχρι και σήμερα. Την στιγμή που τα πρώην μέλη Ian Mackaye και Ray Cappo έχουν αποστασιοποιηθεί πλήρως από το κίνημα, ο Jack "Choke Kelly (φωνή) και μέρος του team πίσω από αυτόν παραμένουν σκληροπυρηνικοί στις αρχές του.  "Undeniably edge" όπως λένε και οι ίδιοι. Εν έτει 2018, το θρυλικό hardcore σχήμα από την Βοστόνη, επιστρέφει με το αριστουργηματικό νέο full length album "Make America Hate Again". Αποτελώντας ορόσημο για τον hardcore punk ήχο από το 1985, μέχρι και σήμερα, οι Slapshot εξακολουθούν να γράφουν μουσική που είναι καυστική και επίκαιρη όσο ποτέ, και αυτό το πακέτο συμπυκνωμένου δυναμίτη, το αποδεικνύει μέσα στα 11 μόλις τραγούδια που περιέχει. Ηχογραφημένο στο Wild Arctic στο Portsmooth, NH, υπό την καθοδήγηση του σπουδαίου Dean Baltulonis (Madball, American Nightmare, No Warning), πάνω από 30 χρόνια μετά από τότε που ως έκρηξη έκαναν την εμφάνισή τους στην σκηνή, το νέο αυτό πόνημα των Slapshot ηχεί τσατισμένο και εκφράζει την ίδια ακριβώς οργή που έδωσε στην μπάντα την σπουδαία φήμη που έχει μέχρι και σήμερα. Σε μία ακόμη ιστορική συγκυρία για την hardcore σκηνή της πόλης, οι Slapshot, στα πλαίσια της προώθησης του τελευταίου δισκογραφικού τους πονήματος, επισκέπτονται το Eightball Club, την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου υποσχόμενοι τόνους ιδρώτα, άπειρο συναυλιακό τσαμπουκά και αδυσώπητα moshing pits.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
• 16€ (περιορισμένη προπώληση – μόνο μέσω The Vision)
• 20€ (υπόλοιπη προπώληση και ταμείο)
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
• The Nephilim Metal Music Store (Πατριάρχου Ιωακείμ 17, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 694 53 66 526,
www.nephilimstore.gr )
• Stereodisc (Αριστοτέλους 4, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 231 026 2912)
• Rover Bar (Σαλαμίνος 6, Λαδάδικα, τηλ.: 2310 544304)
• Velona Records (Μητροπόλεως 125, τηλ.: 2313090695)
• Eightball Club (Πίνδου 1, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 6937176490)
• The Vision (Γρ. Λαμπράκη 101, Άνω Τούμπα, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310953432)

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa An Athenian Outsider Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Awards Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Ciné qua non Cinema Collage Collectives Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art DJs Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina Fundraising Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos LGBTQI+ Lifestyle London Calling Loutraki Multimedia & Installations Art Museums Myconos Naxos News Opera Party Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri Sikinos StreetArt Symposiums Syros Tattoo Teri Paschos textileArt Thessaloniki US Venue Virtual Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αγρίνιο Αίγινα Αίγιο Αλεξανδρούπολη ΑΝΑΦΗ ΑνδριανήΤζίμα Άνδρος ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος Απόψεις ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές Δελφοί ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Έβρος Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζάκυνθος Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιδρύματα Ιεράπετρα Ιστορία Ιστορίες για γάτες ΙΩΑΝΝΙΝΑ Καβάλα Καλαμαριά Καλαμάτα Καλλιγραφία Καστελλόριζο Καστοριά Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κρήτη Κως Λάρισα Λέσβος Λευκάδα Λήμνος Λόγος Λύκειον Ελληνίδων Μεσολόγγι Μουσική Ναύπακτος Ναύπλιο Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Ολυμπία Ορεστειάδα Παιδαγωγικά Παιδιά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτμος Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σκιάθος Σπέτσες Στήλη Άλατος Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ Τρίκαλα Τρίπολη ΥΔΡΑ Υποτροφίες Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χαλκίδα Χανιά Χειροτεχνίες Χίος Χορηγίες Χορός Ψηφιδωτό Ψυχολογία Ψυχολογία στην καθημερινότητα