Friday 13 July 2018

ARC: Πρόσκληση ενδιαφέροντος καλλιτεχνικής ομάδας για συνεργασίες

Δεκαπέντε εικαστικοί καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Αλβανία και την Κύπρο ένωσαν τις δυνάμεις τους για να προωθήσουν την δουλειά τους και να δημιουργήσουν δράσεις που θα συμβάλλουν στην προαγωγή της Τέχνης στην Ελλάδα, και της Ελληνικής τέχνης από νέους δημιουργούς στο εξωτερικό. Η καλλιτεχνική ομάδα ονομάζεται ARC, ένα αρκτικόλεξο που προέρχεται από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων “Art Revisited Collective”, μία φράση που θα μπορούσε να μεταφραστεί ελεύθερα ως “Συλλογικότητα για την αναθεώρηση της Τέχνης”.

Η ομάδα αποτελείται από ζωγράφους, χαράκτες, γλύπτες και φωτογράφους, ωστόσο όλοι οι εικαστικοί καλλιτέχνες που την αποτελούν υλοποιούν έργα της ελεύθερης έμπνευσης τους σε διάφορα μέσα, που δεν περιορίζονται αναγκαστικά από μία ετικέτα ως προς το είδος της Τέχνης που υπηρετούν. Τα Ιδρυτικά Μέλη της ομάδας είναι νέοι αλλά και αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες. Πρόκειται για τους (σε αλφαβητική σειρά επωνύμου): Σταύρος Αποστόλου, Καληάνθη Βογδοπούλου, Αντωνία Γκαμπούρα, Άννα Γκιώτη, Ορέστης Διαμάντης, Χριστίνα Ζυγούρη, Στυλιάνα Κατσιάρη, Φώτης Κλογέρης, Αγγελική Κουρμουλάκη, Χρύσα Μπαρζόκα, Γιάννης Πατραμάνης, Γιάννης Ρουμπάνης, Κατερίνα Χρήστου και το εικαστικό ζεύγος ADDmyview (αποτελούμενο από τους Χριστίνα Μαυροπαίδη και Γιώργο Σουλεκίδη). Πλήρη βιογραφικά, δείγματα γραφής και πολλές άλλες πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις και τις ανακκοινώσεις της ομάδας μπορείνα δει κάθε ενδιαφερόμενος στο blog της στο διαδίκτυο που βρίσκεται ΕΔΩ.

Με την ανακοίνωση της δημιουργίας της ομάδας τα Ιδρυτικά Μέλη της απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για συνεργασία σε άλλους καλλιτέχνες, καθώς επίσης σε ενδιαφερόμενους να στηρίξουν την προσπάθεια τους Θεωρητικούς και Ιστορικούς της Τέχνης.


Η ομάδα ενθαρρύνει καλλιτέχνες να στείλουν portofolios προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο να συνεργαστεί μαζί τους σε αριθμό projects που θα προγραμματιστούν από το Φθινόπωρο σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, με έμφαση στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Οι καλλιτέχνες θα πρέπει να αποστείλουν στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου arcgreece@gmail.com δείγματα δουλειάς, σύντομο βιογραφικό και στοιχεία επικοινωνίας.

Ως προς τους Θεωρητικούς ή/και Ιστορικούς της Τέχνης η ομάδα αναζητά νέους επιστήμονες αυτών των ειδικοτήτων που θα έβλεπαν θετικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με την ομάδα για την θεωρητική τεκμηρίωση δράσεων, εκθέσεων και έργων, ή και μέσω της γνωριμίας τους με αυτή και τις δραστηριότητές της, θα ήθελαν να προτείνουν την ανάληψη και υποστήριξη δράσεων, υλοποιώντας τις ιδέες τους. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν το βιογραφικό τους και δείγματα της δουλειάς τους στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου arcgreece@gmail.com.

Και οι δύο προσκλήσεις ενδιαφέροντος έχουν προθεσμία κατάθεσης των προτάσεων και των portofolios μέχρι τις 20 Αυγούστου 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να ανατρέξουν στο blog της ομάδας στο διαδίκτυο που βρίσκεται στην διεύθυνση https://arcgreece.blogspot.com.

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa An Athenian Outsider Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Awards Books&Manuscripts Bulgaria Call for entries & Competitions Ciné qua non Cinema Collage Collectives Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art DJs Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina France Fundraising Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos LGBTQI+ Lifestyle London Calling Loutraki Multimedia & Installations Art Museums Myconos Naxos News Opera Party Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri Sikinos StreetArt Symposiums Syros Tattoo Teri Paschos textileArt Thessaloniki US Venue Virtual Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αγρίνιο Αίγινα Αίγιο Αλεξανδρούπολη ΑΝΑΦΗ ΑνδριανήΤζίμα Άνδρος ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος Απόψεις ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές Δελφοί ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Έβρος Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζάκυνθος Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιδρύματα Ιεράπετρα Ιστορία Ιστορίες για γάτες ΙΩΑΝΝΙΝΑ Καβάλα Καλαμαριά Καλαμάτα Καλλιγραφία Καστελλόριζο Καστοριά Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κρήτη Κως Λάρισα Λέσβος Λευκάδα Λήμνος Λόγος Λύκειον Ελληνίδων Μεσολόγγι Μουσική Ναύπακτος Ναύπλιο Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Ολυμπία Ορεστειάδα Παιδαγωγικά Παιδιά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτμος Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σκιάθος Σπέτσες Στήλη Άλατος Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ Τρίκαλα Τρίπολη ΥΔΡΑ Υποτροφίες Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χαλκίδα Χανιά Χειροτεχνίες Χίος Χορηγίες Χορός Ψηφιδωτό Ψυχολογία Ψυχολογία στην καθημερινότητα