Friday, 13 July 2018

ARC: Πρόσκληση ενδιαφέροντος καλλιτεχνικής ομάδας για συνεργασίες

Δεκαπέντε εικαστικοί καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Αλβανία και την Κύπρο ένωσαν τις δυνάμεις τους για να προωθήσουν την δουλειά τους και να δημιουργήσουν δράσεις που θα συμβάλλουν στην προαγωγή της Τέχνης στην Ελλάδα, και της Ελληνικής τέχνης από νέους δημιουργούς στο εξωτερικό. Η καλλιτεχνική ομάδα ονομάζεται ARC, ένα αρκτικόλεξο που προέρχεται από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων “Art Revisited Collective”, μία φράση που θα μπορούσε να μεταφραστεί ελεύθερα ως “Συλλογικότητα για την αναθεώρηση της Τέχνης”.

Η ομάδα αποτελείται από ζωγράφους, χαράκτες, γλύπτες και φωτογράφους, ωστόσο όλοι οι εικαστικοί καλλιτέχνες που την αποτελούν υλοποιούν έργα της ελεύθερης έμπνευσης τους σε διάφορα μέσα, που δεν περιορίζονται αναγκαστικά από μία ετικέτα ως προς το είδος της Τέχνης που υπηρετούν. Τα Ιδρυτικά Μέλη της ομάδας είναι νέοι αλλά και αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες. Πρόκειται για τους (σε αλφαβητική σειρά επωνύμου): Σταύρος Αποστόλου, Καληάνθη Βογδοπούλου, Αντωνία Γκαμπούρα, Άννα Γκιώτη, Ορέστης Διαμάντης, Χριστίνα Ζυγούρη, Στυλιάνα Κατσιάρη, Φώτης Κλογέρης, Αγγελική Κουρμουλάκη, Χρύσα Μπαρζόκα, Γιάννης Πατραμάνης, Γιάννης Ρουμπάνης, Κατερίνα Χρήστου και το εικαστικό ζεύγος ADDmyview (αποτελούμενο από τους Χριστίνα Μαυροπαίδη και Γιώργο Σουλεκίδη). Πλήρη βιογραφικά, δείγματα γραφής και πολλές άλλες πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις και τις ανακκοινώσεις της ομάδας μπορείνα δει κάθε ενδιαφερόμενος στο blog της στο διαδίκτυο που βρίσκεται ΕΔΩ.

Με την ανακοίνωση της δημιουργίας της ομάδας τα Ιδρυτικά Μέλη της απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για συνεργασία σε άλλους καλλιτέχνες, καθώς επίσης σε ενδιαφερόμενους να στηρίξουν την προσπάθεια τους Θεωρητικούς και Ιστορικούς της Τέχνης.


Η ομάδα ενθαρρύνει καλλιτέχνες να στείλουν portofolios προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο να συνεργαστεί μαζί τους σε αριθμό projects που θα προγραμματιστούν από το Φθινόπωρο σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, με έμφαση στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Οι καλλιτέχνες θα πρέπει να αποστείλουν στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου arcgreece@gmail.com δείγματα δουλειάς, σύντομο βιογραφικό και στοιχεία επικοινωνίας.

Ως προς τους Θεωρητικούς ή/και Ιστορικούς της Τέχνης η ομάδα αναζητά νέους επιστήμονες αυτών των ειδικοτήτων που θα έβλεπαν θετικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με την ομάδα για την θεωρητική τεκμηρίωση δράσεων, εκθέσεων και έργων, ή και μέσω της γνωριμίας τους με αυτή και τις δραστηριότητές της, θα ήθελαν να προτείνουν την ανάληψη και υποστήριξη δράσεων, υλοποιώντας τις ιδέες τους. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν το βιογραφικό τους και δείγματα της δουλειάς τους στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου arcgreece@gmail.com.

Και οι δύο προσκλήσεις ενδιαφέροντος έχουν προθεσμία κατάθεσης των προτάσεων και των portofolios μέχρι τις 20 Αυγούστου 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να ανατρέξουν στο blog της ομάδας στο διαδίκτυο που βρίσκεται στην διεύθυνση https://arcgreece.blogspot.com.

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Cinema Collage Collectives Columnist: An Athenian Outsider Columnist: Aperture Columnist: Ciné qua non Columnist: Ιστορίες για γάτες Columnist: Στήλη Άλατος Columnists: London Calling Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos Multimedia & Installations Art Museums Myconos News Opera Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri StreetArt Symposiums Syros Tattoo Thessaloniki Venue whoISwho Workshops & Masterclasses ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Γειτονιές Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Έρευνα Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιεράπετρα Ιστορία Καβάλα Καλαμάτα Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κοζάνη Λάρισα Λόγος Μουσική Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Παρουσιάσεις Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σπέτσες Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία ΤΗΝΟΣ ΥΔΡΑ Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χανιά Χορός Ψηφιδωτό