Wednesday 29 November 2017

Myro Antiques House: Eορταστική δημοπρασία Φιλανθρωπίας & Τέχνης στο Hyatt Regency

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου στις 21.00 θα πέσει το σφυρί στην 58η Δημοπρασία Τέχνης, Αντικών, και Συλλεκτικών Αντικειμένων στο Hyatt Regency Thessaloniki η οποία παρουσιάζει μοναδικές ευκαιρίες για συλλέκτες αλλά ενδιαφέροντα αντικείμενα κατάλληλα για τα δώρα της περιόδου, σε συγκλονιστικά χαμηλές τιμές εκκίνησης. Στην ύλη της δημοπρασίας εντάσσεται Φιλανθρωπική Δράση υπέρ του εξοπλισμού του Ιατρείου Πόνου του Νοσοκομείου “Γ. Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης, οπότε 15 έργα Σύγχρονης Τέχνης από εγκαθιδρυμένους αλλά και νεότερους δημιουργούς, αξίας εκατοντάδων, και, σε ορισμένες περιπτώσεις χιλιάδων ευρώ, τα οποία θα δημοπρατηθούν σε κοινή τιμή εκκίνησης από 100 ευρώ το καθένα. Παράλληλα, σε ειδικό περίπτερο στον χώρο της δημοπρασίας ο γνωστός για τα ποιοτικά χειροποιήτα χαλιά Ανατολής που εισάγει απευθείας στην Ελλάδα Οίκος Φέσσα θα διαθέτει στους παρευρισκόμενους επιλεγμένα εκλεκτά χαλιά, ιδανικά και για Χριστουγεννιάτικα δώρα ποιότητας, σε μοναδικές τιμές. Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν στις 20.30 και το σφυρί θα πέσει στις 21.00. Δείτε όλα τα αντικείμενα ΕΔΩ.

Σύγχρονη και Κλασσική τέχνη
Εγκαθιδρυμένες υπογραφές της Ελληνική Σύγχρονης και Κλασσικής Τέχνης, με αυτές των Τσαρούχη, Κοντόπουλο, Δέρπαπα, Ισσαρη, Φασιανό, Παπαδοπεράκη, Γαΐτη, Τέτση, Μυταρά, Χατζηκυριάκο-Γκίκα, Πεντζίκη, να ξεχωρίζουν. Στους νέους και ανερχόμενους Έλληνες δημιουργούς, συναντάμε τους Φώτη Κλογέρη, Γιώργο Καραφωτιά, Στυλιάνα Κατσιάρη, Κ. Ηλιάκη, Βαλεντίνη Μαυροδόγλου, Δημητρα Ξενάκη, Κωνσταντίνου Αρώνη, Ιωάννη Αστερίου, Ορέστη Διαμάντη, Evi Kirma, Σωκράτη Γιοσμά, Κωνσταντίνου Μεννή, Γιώργου Σαλπιγγίδη, Φωτεινής Τσακιρούδη, Μιχάλη Τσίνογλου, Χρυσούλας Βογιατζή – Σαρίκου, οι οποίοι έχουν παραχωρήσει έργα τους για δημοπράτηση υπέρ της ένθετης Φιλανθρωπικής Δημοπρασίας για την αγορά εξοπλισμού από το Ιατρείο Πόνου του Νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου.15 εικαστικοί διαθέτουν έργα τους για την καταπολέμηση του Πόνου
Με την πολύτιμη συμβολή 15 εικαστικών καλλιτεχνών που διαθέτουν έργα τους σημαντικά πολλαπλάσιας αξίας και κόστους σε τιμή εκκίνησης που έχει οριστεί στα 100 ευρώ για το καθένα στην δημοπρασία της 6ης Δεκεμβρίου, ο Οίκος μας καλεί να συμμετέχουμε στην διαδικασία, και μας ενθαρρύνει να “χτυπήσουμε” μέχρι το ποσό που μπορούμε να διαθέσουμε για όποιο έργο τέχνης από αυτά που εντάσσονται στην δράση του υπέρ του Ιατρείου πόνου του ΠΓΝ «Γ.Παπανικολάου» επιθυμούμε, με το σκεπτικό, ότι, ακόμη κι αν δεν καταφέρουμε τελικά να κερδίσουμε το έργο, θα έχουμε συμβάλλει την άνοδο της αξίας της δωρεάς προς το  νοσοκομείο · αν το κερδίσουμε,  θα έχουμε κερδίσει και ένα εξαιρετικό έργο τέχνης σε πολύ χαμηλή τιμή.  Στο νοσοκομείο «Γ.Παπανικολάου» λειτουργεί ιατρείο πόνου το οποίο έχει σαν στόχο την ανακούφιση του καρκινικού , αλλά και του χρόνιου καλοήθους πόνου, η οποία αποτελεί βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Στοχεύει στην καλύτερη αξιοποίηση των λειτουργικών δραστηριοτήτων των ασθενών και την επανένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο. Με το ιατρείο συνεργάζονται και ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων για την βελτίωση της ποιότητας ζωής, την διατήρηση της ψυχικής υγείας και την επαναφορά των ασθενών στις καθημερινές δραστηριότητές τους. Ο καρκινικός πόνος αναφέρεται ως ολικός πόνος καθώς εμφανίζει σωματικά, ψυχολογικά, κοινωνικά και πνευματικά στοιχεία. Πρόκειται για μια δυσάρεστη βιο-ψυχοκοινωνική εμπειρία που απαντά στο 20-50% των περιπτώσεων του καρκίνου. Ο χρόνιος πόνος είναι μια νόσος και σαν νόσος πρέπει να αντιμετωπίζεται. Περιορίζει την ατομική και κοινωνική δραστηριότητα του ασθενή, προκαλεί αϋπνία και μειώνει την πνευματική του συγκέντρωση. Όλα αυτά οδηγούν, σε βάθος χρόνου, στο φαινόμενο της κατάθλιψης από το οποίο πάσχει το μεγαλύτερο ποσοστό των ασθενών με χρόνιο πόνο. Η αποτελεσματική αντιμετώπιση του καρκινικού πόνου εξακολουθεί να είναι βασική προτεραιότητα και συνεχιζόμενη πρόκληση στην κλινική πρακτική καθώς μελέτες δείχνουν ότι το ένα τρίτο του πληθυσμού παγκοσμίως θα πεθάνει από καρκίνο. Η βασική στρατηγική για την διαχείριση του πόνου του καρκίνου σχεδιάστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) ο οποίος καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για την αξιολόγηση και την θεραπεία του. Προκρίναμε να σας μιλήσουμε ανοικτά για την προσπάθεια μας έναντι της έκδοσης ενός απλού εισιτηρίου. Πληροφορίες για την δημοπρασία και το Hyatt Regency Thessaloniki θα βρείτε στον σύνδεσμο www.myroauctions.gr.

Επιτραπέζια Ρολόγια. Πορσελάνες και Φωτιστικά
Μία  σειρά από σπάνια επιτραπέζια ρολογια  - έργα  τέχνης ξεχωρίζουν ανάμεσα στα συλλεκτικά αντικείμενα της δημοπρασίας. Έξι μουσεικαής αξίας και υψηλής συλλεκτικότητας επιτραπέζια ρολόγια με προεξάρχον ένα εξαιρετικό Γαλλικό ρολόι 19ου αιώνα, με ολόγλυφη παράσταση, καθιστούν τον τομέα ρολογιών της συγκεκριμένης δημοπρασίας διακεκριμένο. Σπάνιας ομορφιάς αντικείμενα και διακοσμητικά αντίκες  ξεχωρίζουν στον τομέας της πορσελάνης, όπου, εκτός των διακοσμητικών αντικειμένων συναντάμε και ξεχωριστής αισθητικής ολοκληρωμένα σερβίτσια. Στα φωτιστικά συγκαταλέγονται ενδιαφέρουσες αντίκες και μη, μικροί πολυέλαιοι καλαίσθητης τέχνης, από πολλές διαφορετικές περιόδους.

Εκλεκτά σετ επίπλων και αντίκες
Γαλλικές, αγγλικές, αμερικάνικες και ελληνικές αντίκες - έπιπλα στυλ και εποχής κλέβουν την παράσταση.

Δεκάδες Lots με τιμή εκκίνησης 10 ευρώ
Πολλά αντικείμενα, αντίκες και έργα τέχνης αξίας χιλιάδων ευρώ διατίθενται με τιμή εκκίνησης τα 10 ευρώ. Η πρακτική του Οίκου έχει στόχο να εξοικειώσει το κοινό της με την διαδικασία δίνοντας την ευκαιρία να “χτυπήσει” (δηλαδή να διεκδικήσει) ό,τι επιθυμεί ελεύθερα μέχρι το κόστος που μπορεί να διαθέσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις δημοπρασίες του συγκεκριμένου οίκου η Τιμή Εκκίνησης ταυτίζεται με το Reserve Price, πράγμα μου σημαίνει ότι η όλη διαδικασία είναι διαφανής και δημόσια, χωρίς κρυμμένα όρια πώλησης, ή άλλους περιορισμούς.

Δυνατότητα κατάθεσης προσφοράς πριν την δημοπρασία

Αν ο πελάτης κωλύεται να παρευρίσκεται στην δημοπρασία την ημερομηνία και τις ώρες διεξαγωγής της και το επιθυμεί μπορεί να καταθέσει προσφορά χρησιμοποιώντας την δυνατότητα “MAKE OFFER” που δίνει ειδική λειτουργία της ιστοσελίδας. Επισκεφτείτε τον τομέα της τρέχουσας δημοπρασίας στην ιστοσελίδα  www.myroauctions.gr για περισσότερες πληροφορίες, ή απλά, ανοίξτε κάθε αντικείμενο που σας ενδιαφέρει και συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην φόρμα που ακολουθεί την περιγραφή του. Εξειδικευμένος υπάλληλος του Οίκου θα σας καλέσει για να επιβεβαιώσει την προσφορά σας και να σας καθοδηγήσει με τα βήματα της υπόλοιπης διαδικασίας.

Η διαδικασία της δημοπρασίας

Την ημέρα της δημοπρασίας οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν απαραίτητα μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα τους, να έρθουν στον χώρο της δημοπρασίας τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα για να εγγραφούν, ενώ, ό,τι αγοράσουν μπορούν να το πληρώσουν και να το πάρουν ακόμη και επιτόπου, ή, εναλλακτικά να το παραλάβουν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αντικείμενα της δημοπρασίας βρίσκονται στον χώρο της δημοπρασίας ένα μήνα νωρίτερα, ώστε παρέχεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να τα εξετάσουν από κοντά. Εξάλλου, αν έχετε αντικείμενα που σκέπτεστε να τα διαθέσετε σε κάποια από τις δημοπρασίες μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Σταύρο Μυρωνίδη (myro.antiques.house@gmail.com ή καλώντας στο 6971890212)

Δείτε όλα τα αντικείμενα πριν την δημοπρασία
Ο οίκος συμβουλεύει όλους τους ενδιαφερόμενους να δουν από την ιστοσελίδα του στο internet ΕΔΩ  τα αντικείμενα που τους ενδιαφέρουν και εαν η περιγραφή ή οι αναλυτικές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης δεν τους καλύπτουν, να επικοινωνήσουν ζητώντας περισσότερες πληροφορίες και υποβάλλοντας εξειδικευμένες ερωτήσεις. Εξάλλου, ο  οίκος δέχεται επισκέπτες καθημερινά  (και Σαββατοκύριακο) κατόπιν ραντεβού για επισκόπηση και εκτίμηση των έργων, μέχρι μία ημέρα πριν την δημοπρασία. Για συνάντηση καλέστε τον δημοπράτη κ. Σταύρο Μυρωνίδη (6971890212). Τα αντικείμενα, έργα τέχνης και αντίκες γίνονται διαθέσιμα για επισκόπηση και ηλεκτρονικά μαζί με τιμές εκκίνησης, λεπτομερείς πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα www.myroauctions.gr, καθώς ολοκληρώνεται η δημοπρασία.

Η είσοδος στην δημοπρασία είναι ελεύθερη για όλους, ακόμη κι αν δεν σκοπεύουν να αγοράσουν, αλλά θέλουν απλώς να παρακολουθήσουν την διαδικασία.


Παρουσία του κορυφαίου  Οίκου Fessa της Μάρθας Γραμμενίδου
Η εταιρεία  ιδρύθηκε το 1991. Επιλέγει από τα περίφημα κέντρα της Ανατολής τα καλύτερα χειροποίητα χαλιά και τα εισάγει απευθείας στην Ελλάδα, πετυχαίνοντας έτσι τις καλύτερες τιμές του κόσμου! Με τα δύο καταστήματά του στην καρδιά της Θεσσαλονίκης και τις συνεχείς εκθέσεις του στην Αθήνα, Ιωάννινα, Κέρκυρα και σε πολλές πόλεις της Ελλάδος, ο Οίκος συνεργάστηκε με τους καλύτερους αρχιτέκτονες και έφτιαξε μοναδικές κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και μεγάλα ξενοδοχειακά projects. Στο πελατολόγιο του Οίκου συγκαταλέγονται μεγάλοι διεθνείς οργανισμοί, μουσεία, πρεσβείες και λαμπροί ιεροί Ναοί και Μονές. Οι συλλογές του έχουν χαλιά Αntiques Vintage, Contemporary art, σύγχρονα trends, νομαδικά, neoclassic modern designs, υφαντά, kilims και κλασσικά αριστουργήματα της Ανατολής. Στο Hyatt Regency Thessaloniki στις 6 Δεκεμβρίου μπορείτε να τα αποκτήσετε! Ιδανικά και για χριστουγεννιάτικα δώρα ποιότητας , από 45€ / m 2 . Μοναδικές προσφορές! Τμήμα Bazaar!

Σχετικά με το Myrό  Antiques House
Ο Οίκος Δημοπρασιών Myrό  Antiques House προσπαθεί μέσα από τις Δημοπρασίες και τα events που οργανώνει, να εδραιώσει και στην Βόρεια Ελλάδα τον θεσμό της Δημοπρασίας, όπως αυτή εννοείται και πραγματοποιείται σε χώρες του εξωτερικού, αλλά και ως απάντηση στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Η εταιρεία ηγείται ενός συνόλου δραστηριοτήτων ανάπτυξης, παραγωγής και προβολής ποιοτικής σύγχρονης τέχνης  (μέσω της Myrό Gallery, της πλατφόρμας γλυπτικής Greek Marble Initiative και Διεθνών Συμποσίων που φιλοξενεί και διοργανώνει) και να αναδείξει την Ελλάδα διεθνώς μέσω δραστηριοτήτων Real Estate που περιλαμβάνουν την την δημιουργία ειδικής πλατφόρμας για την διάθεση διακεκριμένων ακινήτων και νησιών από ιδιώτες. Ο Οίκος βρίσκεται στο 2ο χιλιόμετρο του δρόμου Σουρωτής – Αγίου Αντωνίου, στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Οδηγίες για να έρθετε και κάθε πληροφορία: www.myroauctions.gr.

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa An Athenian Outsider Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Awards Books&Manuscripts Bulgaria Call for entries & Competitions Ciné qua non Cinema Collage Collectives Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art DJs Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina France Fundraising Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos LGBTQI+ Lifestyle London Calling Loutraki Multimedia & Installations Art Museums Myconos Naxos News Opera Party Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri Sikinos StreetArt Symposiums Syros Tattoo Teri Paschos textileArt Thessaloniki US Venue Virtual Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αγρίνιο Αίγινα Αίγιο Αλεξανδρούπολη ΑΝΑΦΗ ΑνδριανήΤζίμα Άνδρος ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος Απόψεις ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές Δελφοί ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Έβρος Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζάκυνθος Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιδρύματα Ιεράπετρα Ιστορία Ιστορίες για γάτες ΙΩΑΝΝΙΝΑ Καβάλα Καλαμαριά Καλαμάτα Καλλιγραφία Καστελλόριζο Καστοριά Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κρήτη Κως Λάρισα Λέσβος Λευκάδα Λήμνος Λόγος Λύκειον Ελληνίδων Μεσολόγγι Μουσική Ναύπακτος Ναύπλιο Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Ολυμπία Ορεστειάδα Παιδαγωγικά Παιδιά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτμος Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σκιάθος Σπέτσες Στήλη Άλατος Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ Τρίκαλα Τρίπολη ΥΔΡΑ Υποτροφίες Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χαλκίδα Χανιά Χειροτεχνίες Χίος Χορηγίες Χορός Ψηφιδωτό Ψυχολογία Ψυχολογία στην καθημερινότητα