Friday, 24 November 2017

Πρόσκληση ενδιαφέροντος προς εικαστικούς για το Meet the Artist -Christmas Edition

H Myro Gallery απευθύνει ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος προς εικαστικούς καλλιτέχνες για να στείλουν έργα τους με τα οποία θα ήθελαν να συμμετέχουν στην αδιαμεσολάβητη έκθεση της “Meet the artist Christmas Edition” η οποία θα λάβει χώρα το Σάββατο 16, την Κυριακή 17 και την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στους χώρους της. Οι καλλιτέχνες θα πρέπει να αποστείλουν έργα τους που προτίθενται να εκθέσουν, εφόσον επιλεγούν, σε καλές και μεγάλες φωτογραφίες σε αρχεία φωτογραφίας (JPG), ενώ σε ξεχωριστό αρχείο κειμένου (Word Document), θα πρέπει να αποστείλουν σύντομο βιογραφικό τους σε μορφή κειμένου, στο ποποίο πρέπει να συμπεριλαμβάνονται τα στοιχεία επικοινωνίας (απαραίτητα κινητό τηλέφωνο και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταυδρομείου). Οι καλλιτέχνες μπορούν να υποβάλλουν μέχρι 5 έργα. Τις προτάσεις σας αποστέλετε υπόψιν του Επιμελητή της Myro Gallery κ. Πάρη Καπράλου στο email paris.kapralos@gmail.com σημειώνοντας στο θέμα του “Ενδιαφέρον συμμετοχής στο Meet the Artist”. Προθεσμία υποβολής μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2017.To project “Meet the Artist” είναι βραχεία έκθεση τριών ημερών στόχος της οποίας είναι να φέρει σε απευθείας επαφή τους φιλότεχνους με τους δημιουργούς - καλλιτέχνες.  Το Meet the Artist είναι μία αδιαμεσολάβητη συνάντηση των καλλιτεχνών που φιλοξενεί από το 2013  η Myro Gallery.   Η διοργάνωση θα λάβει χώρα Σάββατο 16, Κυριακή 17 και Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017  στην εορταστική περίοδο  των Χριστουγέννων.  Η έκθεση στο πλαίσιο του project είναι απολύτως αδιαμεσολάβητη. Οι καλλιτέχνες επιλέγουν μία ή περισσότερες  από τις  αριθμημένες θέσεις του σχεδιαγράμματος που ακολουθεί  και προβάλλουν τα έργα τους με τρόπο που επιλέγουν οι ίδιοι, χωρίς την  μεσολάβηση Επιμελητή, αλλά με τήρηση βασικών κανόνων της γκαλερί αναφορικά με την χρήση των χώρων και την αξιοποίηση υλικών. Στην διάρκεια του project δεν ολοκληρώνονται πωλήσεις και η γκαλερί δεν προχωρεί στην πώληση έργων για λογαριασμό των καλλιτεχνών,  ενώ δεν έχει καμία απαίτηση προς τους καλλιτέχνες,  κατόπιν της λήξης της έκθεσης. 

Σχετικά με την  Myrό Gallery
Η Myro Gallery ανήκει στις επιχειρηματικές δραστηριότητές του Σταύρου Μυρωνίδη. Ιδρύθηκε το 2011 στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του στον χώρο του Πολιτισμού και των εικαστικών τεχνών ( Myrό Antiques House, Greek Marble Initiative, κ.α.) τον Σεπτέμβριο του 2011. Πέντε διακριτοί χώροι συναποτελούν την Myrό Gallery, με κοινή κεντρική είσοδο στην διεύθυνση: Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, Κέντρο Θεσσαλονίκης. Αυτόνομα ο καθένας φιλοξενεί εκθέσεις σε μηνιαία βάση, με κοινές ημερομηνίες εγκαινίων. Ο χώρος δίνει σε νέους ανερχόμενους Έλληνες δημιουργούς, ευνοεί συνεργατικά σχήματα μεταξύ καλλιτεχνών, παρουσιάζει πολλά projects και concept εκθέσεις, και παρουσιάζει συχνά εκθέσεις σύγχρονης γλυπτικής και σε συνεργασία με την Greek Marble Initiative. Κέντρο όλων των δραστηριοτήτων είναι ο οίκος δημοπρασιών Myrό Antiques House, οι  εγκαταστάσεις του οποίου βρίσκονται στο 2ο χλμ. του δρόμου Σουρωτής  - Αγίου Αντωνίου, στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Το κτήμα που περιβάλλει τις εγκαταστάσεις στεγάζει το Πάρκο Σύγχρονης Γλυπτικής της Greek Marble Initiative, όπου λαμβάνουν χώρα τα ομώνυμα διεθνή Συμπόσια. Στον οίκο λαμβάνουν χώρα δημοπρασίες, στεγάζονται συλλογές, Τέχνης, Αντικών και Συλλεκτικών Αντικειμένων, και εδράζεται ο κλάδος των δραστηριοτήτων Real Estate (Myrό Real Estate) με εξειδίκευση σε πωλήσεις διακεκριμένων ακινήτων.  Χώροι του συγκροτήματος διατίθενται για  Artist Residencies και σε επιλεγμένα τρίτα μερη για εκδηλώσεις. Εξάλλου, ο περιβάλλον χώρος διατίθεται για φωτογραφίσεις και κινηματογράφιση.    Περισσότερα για τις δραστηριότητες του  Myrό Antiques House  μπορείτε να ανακαλύψετε  στην ιστοσελίδα: www.myroauctions.gr.

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Cinema Collectives Columnist: An Athenian Outsider Columnist: Aperture Columnist: Ciné qua non Columnist: Ιστορίες για γάτες Columnist: Στήλη Άλατος Columnists: London Calling Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos Multimedia & Installations Art Museums Myconos News Opera Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Sculpture & Ceramics Shqipëri StreetArt Symposiums Syros Tattoo Thessaloniki Venue whoISwho Workshops & Masterclasses ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Γειτονιές Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Έρευνα Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιεράπετρα Ιστορία Καβάλα Καλαμάτα Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κοζάνη Λάρισα Λόγος Μουσική Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Παρουσιάσεις Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Σάμος Σαντορίνη Σπέτσες Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη Τέχνη Τεχνολογία ΤΗΝΟΣ ΥΔΡΑ Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χανιά Χορός