Wednesday 8 November 2017

Πρόσωπα | Αφροδίτη Νέστορα

Αν και τα φώτα της δημοσιότητας ανάβουν συχνά στο Myro Antiques House και στο Πάρκο Γλυπτικής της Greek Marble Initiative, είναι ιδιαίτερη η χαρά μας όταν υποδεχόμαστε ανθρώπους, οι οποίοι, αν και δεν ανήκουν με την στενή έννοια του όρου στον χώρο της Τέχνης, μας πλησιάζουν με σκοπό να μάθουν για την σύγχρονη Ελληνική Τέχνη, στο πλαίσιο του ενεργού πολίτη που πρέπει να γνωρίζει τα κοινά του τόπου του προκειμένου να μετέχει δημιουργικά και παραγωγικά σε αυτά. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η παρουσία της κας Αφροδίτης Νέστορα, Δικηγόρου της πόλης, και υποψήφιας για δεύτερη φορά στις  εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (26 και 27 Νοεμβρίου 2017)  ως υποψήφια σύμβουλος με το συνδυασμό «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» . Η κα. Νέστορα σε πρόσφατη επίσκεψη της ξεναγήθηκε στο Πάρκο Γλυπτικής της Greek Marble Initiative και τις συλλογές που στεγάζει ο Οίκος Δημοπρασιών Myro Antiques House στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Με την ευκαιρία της συνάντησης μας την ρωτήσαμε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Δικηγόροι σήμερα, εν μέσω μια γενικότερης κρίσης, οικονομικής, κοινωνικής και αξιών, που αδιαμφησβήτητα είναι κάτι που διακρίνει την εποχή μας, σε όποιον τομέα δραστηριότητας και εάν κινείται κανείς.

"«Αυτό που με θλίβει περισσότερο, ως σχετικά νέα δικηγόρο, είναι η απαξίωση του  λειτουργήματος των δικηγόρων στη συνείδηση του κόσμου, αλλά και το γεγονός ότι ερχόμαστε συνεχώς αντιμέτωποι με νομοθετικές αλλαγές, οι οποίες δημιουργούν αλλεπάλληλα προσκόμματα στην άσκηση της δικηγορίας αντί να τη διευκολύνουν. Οι αναίτιες φορολογικές και δημοσιονομικές επιβαρύνσεις του κλάδου είναι γνωστές σε όλους. Έχω απόλυτη συνείδηση και συναίσθηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε ως κλάδος καθημερινά,  όπως, επίσης,  και του αναντίρρητου γεγονότος ότι τα πράγματα που μπορούν να αλλάξουν σε συλλογικό επίπεδο είναι πλέον συγκεκριμένα. Τα πράγματα, όμως, αυτά μηδενίζονται απολύτως, αν επιλέξουμε  ως μέσο «δράσης» την αποχή και την αδιαφορία.  Ο ρεαλισμός που απορρέει από την παραπάνω διαπίστωση μου δίνει διάθεση  και δυναμισμό να συνεχίσω να ασχολούμαι  με τις αγωνίες,  και τα  οράματα των δικηγόρων.  Είμαι βέβαιη ότι μπορούμε να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος του κλάδου μας, αρκεί να αγωνιστούμε για αυτό συνειδητά και με πρόγραμμα»".

Ταυτότητα
Η Αφροδίτη Παν. Νέστορα είναι Δικηγόρος  Θεσσαλονίκης , με μεταπτυχιακό στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο (L.L.Μ., U.K.C.). Έχει εξειδίκευση στο Τραπεζικό Δίκαιο και στο Δίκαιο των Επιχειρήσεων, είναι μέλος του  Δ.Σ. του Δ.Σ.Θ., με πολλές συμμετοχές σε  νομικά συνέδρια.

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa An Athenian Outsider Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Awards Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Ciné qua non Cinema Collage Collectives Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art DJs Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina Fundraising Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos LGBTQI+ Lifestyle London Calling Loutraki Multimedia & Installations Art Museums Myconos Naxos News Opera Party Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri Sikinos StreetArt Symposiums Syros Tattoo Teri Paschos textileArt Thessaloniki US Venue Virtual Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αγρίνιο Αίγινα Αίγιο Αλεξανδρούπολη ΑΝΑΦΗ ΑνδριανήΤζίμα Άνδρος ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος Απόψεις ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές Δελφοί ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Έβρος Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζάκυνθος Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιδρύματα Ιεράπετρα Ιστορία Ιστορίες για γάτες ΙΩΑΝΝΙΝΑ Καβάλα Καλαμαριά Καλαμάτα Καλλιγραφία Καστελλόριζο Καστοριά Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κρήτη Κως Λάρισα Λέσβος Λευκάδα Λήμνος Λόγος Λύκειον Ελληνίδων Μεσολόγγι Μουσική Ναύπακτος Ναύπλιο Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Ολυμπία Ορεστειάδα Παιδαγωγικά Παιδιά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτμος Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σκιάθος Σπέτσες Στήλη Άλατος Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ Τρίκαλα Τρίπολη ΥΔΡΑ Υποτροφίες Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χαλκίδα Χανιά Χειροτεχνίες Χίος Χορηγίες Χορός Ψηφιδωτό Ψυχολογία Ψυχολογία στην καθημερινότητα