Wednesday, 8 November 2017

Πρόσωπα | Αφροδίτη Νέστορα

Αν και τα φώτα της δημοσιότητας ανάβουν συχνά στο Myro Antiques House και στο Πάρκο Γλυπτικής της Greek Marble Initiative, είναι ιδιαίτερη η χαρά μας όταν υποδεχόμαστε ανθρώπους, οι οποίοι, αν και δεν ανήκουν με την στενή έννοια του όρου στον χώρο της Τέχνης, μας πλησιάζουν με σκοπό να μάθουν για την σύγχρονη Ελληνική Τέχνη, στο πλαίσιο του ενεργού πολίτη που πρέπει να γνωρίζει τα κοινά του τόπου του προκειμένου να μετέχει δημιουργικά και παραγωγικά σε αυτά. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η παρουσία της κας Αφροδίτης Νέστορα, Δικηγόρου της πόλης, και υποψήφιας για δεύτερη φορά στις  εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (26 και 27 Νοεμβρίου 2017)  ως υποψήφια σύμβουλος με το συνδυασμό «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» . Η κα. Νέστορα σε πρόσφατη επίσκεψη της ξεναγήθηκε στο Πάρκο Γλυπτικής της Greek Marble Initiative και τις συλλογές που στεγάζει ο Οίκος Δημοπρασιών Myro Antiques House στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Με την ευκαιρία της συνάντησης μας την ρωτήσαμε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Δικηγόροι σήμερα, εν μέσω μια γενικότερης κρίσης, οικονομικής, κοινωνικής και αξιών, που αδιαμφησβήτητα είναι κάτι που διακρίνει την εποχή μας, σε όποιον τομέα δραστηριότητας και εάν κινείται κανείς.

"«Αυτό που με θλίβει περισσότερο, ως σχετικά νέα δικηγόρο, είναι η απαξίωση του  λειτουργήματος των δικηγόρων στη συνείδηση του κόσμου, αλλά και το γεγονός ότι ερχόμαστε συνεχώς αντιμέτωποι με νομοθετικές αλλαγές, οι οποίες δημιουργούν αλλεπάλληλα προσκόμματα στην άσκηση της δικηγορίας αντί να τη διευκολύνουν. Οι αναίτιες φορολογικές και δημοσιονομικές επιβαρύνσεις του κλάδου είναι γνωστές σε όλους. Έχω απόλυτη συνείδηση και συναίσθηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε ως κλάδος καθημερινά,  όπως, επίσης,  και του αναντίρρητου γεγονότος ότι τα πράγματα που μπορούν να αλλάξουν σε συλλογικό επίπεδο είναι πλέον συγκεκριμένα. Τα πράγματα, όμως, αυτά μηδενίζονται απολύτως, αν επιλέξουμε  ως μέσο «δράσης» την αποχή και την αδιαφορία.  Ο ρεαλισμός που απορρέει από την παραπάνω διαπίστωση μου δίνει διάθεση  και δυναμισμό να συνεχίσω να ασχολούμαι  με τις αγωνίες,  και τα  οράματα των δικηγόρων.  Είμαι βέβαιη ότι μπορούμε να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος του κλάδου μας, αρκεί να αγωνιστούμε για αυτό συνειδητά και με πρόγραμμα»".

Ταυτότητα
Η Αφροδίτη Παν. Νέστορα είναι Δικηγόρος  Θεσσαλονίκης , με μεταπτυχιακό στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο (L.L.Μ., U.K.C.). Έχει εξειδίκευση στο Τραπεζικό Δίκαιο και στο Δίκαιο των Επιχειρήσεων, είναι μέλος του  Δ.Σ. του Δ.Σ.Θ., με πολλές συμμετοχές σε  νομικά συνέδρια.

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Cinema Collectives Columnist: An Athenian Outsider Columnist: Aperture Columnist: Ciné qua non Columnist: Ιστορίες για γάτες Columnist: Στήλη Άλατος Columnists: London Calling Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos Multimedia & Installations Art Museums Myconos News Opera Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Sculpture & Ceramics Shqipëri StreetArt Symposiums Syros Tattoo Thessaloniki Venue whoISwho Workshops & Masterclasses ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Γειτονιές Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Έρευνα Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιεράπετρα Ιστορία Καβάλα Καλαμάτα Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κοζάνη Λάρισα Λόγος Μουσική Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Παρουσιάσεις Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Σάμος Σαντορίνη Σπέτσες Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη Τέχνη Τεχνολογία ΤΗΝΟΣ ΥΔΡΑ Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χανιά Χορός