Sunday 29 October 2017

Η Myrό Gallery παρουσιάζει τους Albes Fusha - Edmond Gjikopulli - Fotis KllogjeriΗ Myrό Gallery έχει την τιμή να παρουσιάζει σε όλους τους χώρους της έκθεση των καθηγητών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών των Τιράνων Albes Fusha - Edmond Gjikopulli  και του γνωστού ζωγράφου στην χώρα μας Φώτη Κλογέρη, ο οποίος είχε την ιδέα και υλοποίησε την συνεννόηση με τους καθηγητές, και σας προσκαλεί στα εγκαίνια της που θα λάβουν χώρα την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017 στις 19.00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017. 

Στην ύλη της έκθεσης συμπεριλαμβάνονται Φωτογραφία, Ζωγραφική και εγκαταστάσεις, ενώ την συνολική επιμέλεια του project έχει ο Φώτης Κλογέρης.Ο Albes Fusha γεννήθηκε στα Τίρανα το 1968, όπου σπούδασε, ζει και εργάζεται. Είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών των Τιράνων (1994). Έχε χρηματίσει Επιμελητής εκθέσεων στην Αλβανία και σε πολλές χώρες διεθνώς σε εκθέσεις, διοργανωτής διεθνών εργαστηρίων (workshops) και συνδιοργανωτής σε τοπικά εικαστικά δρώμενα σε πολλές χώρες εκτός της πατρίδας του. Σήμερα είναι καθηγητής Φωτογραφίας στην Ακαδημία Καλών Τεχνών των Τιράνων, ενώ, δραστηριοποιείται εξίσου ως φωτογράφος και ζωγράφος. Τα έργα του διακρίνονται για την ευγενική και λεπταίσθητη υπομονή, καθώς εναλλάσσουν την εστίαση τους μεταξύ της ρεαλιστικής απόδοσης και του φανταστικού, ενάντια στην πραγματική τονικότητα. Τα έργα του καλλιτέχνη προβάλλουν μίασυναισθηματική κατάσταση που κυμαίνεται μεταξύ θετικών και αρνητικών συναισθημάτων  και έντασης.  Η φωτογραφία του είναι συχνά μινιμαλιστική και χαρακτηρίζεται από δυναμικές ιδέες υποστηριζόμενες από γενναίες φόρμες και συνθέσεις.

Ο Edmond Gjikopulli γεννήθηκε στην  Vlora της Αλβανίας το 1967 και αποφοίτησε από την Ακαδημία Καλών Τεχνών των Τιράνων το 1990. Την περίοδο 1995 – 1997, αλλά και από το 2002 και εξής είναι καθηγητής Παιδαγωγικής στην Ακαδημία Καλών Τεχνών των Τιράνων, ενώ από το 2012 και εξής είναι  Υπεύθυνος Καθηγητής  του τμήματος Ζωγραφικής της Ακαδημίας Καλών Τεχνών των Τιράνων.  Η ζωγραφική του είναι ρεαλιστική και τα θέματα των έργων του στηλιτεύουν την καταναλωτική κοινωνία της Αλβανίας η οποία αντιμετωπίζει τις νέες πραγματικότητες με έντονες άγκυρες στο παρελθόν, σα να επρόκειτο για ένα σύγχρονο El Dorado. “Στην χώρα μου ο καταναλωτισμός λαμβάνει ένα πρόσωπο ανειλικρινές και εγγράφει στο συλλογικό ασυνείδητο ως ένα εξωτικό φρούτο. Οι άνθρωποι ακολουθούν καθημερινές τελετουργίες σχετιζόμενες σε υπαρξιακό επίπεδο με επίπλαστες επιθυμίες, τις οποίες αντιμετωπίζουν ως τρόπαια και συχνά απογοητεύονται από την αδυναμία της απόκτησης. Η ανωνυμία του μαζικού πλήθους και η μονοτονία της καθημερινότητας οδηγούν σε μεγάλες υπαρξιακές απογοητεύσεις. Τα εμπορευόμενα αγαθά κάνουν τους ανθρώπους να συνθέτουν μία σύγχρονη χορογραφία που αντικατοπτρίζει, παρά το χρώμα και την κίνηση, αυτή την αδιέξοδη τρυφηλότητα. Ως ζωγράφος έχει δείξει την δουλειά του σε δεκάδες ομαδικές και ατομικές εκθέσεις εντός και εκτός Αλβανίας, ενώ έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές σε όλο τον κόσμο.

O ζωγράφος Φώτης Κλογέρης γεννήθηκε στη Αλβανία το 1973. Σπούδασε ζωγραφική και εφαρμοσμένες τέχνες στη Ακαδημία Καλών Τεχνών των Τιράνων. Απο το 1996 ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονική. Έχει δείξει την δουλειά του σε 2 ατομικές εκθέσεις στην Θεσσαλονίκη και έχει λάβει μέρος σε περισσότερες από 50 εκθέσεις στην Ελλάδα και την Αλβανία. Έχει δείξει την δουλειά του σε 2 ατομικές εκθέσεις και σε πολλές ομάδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές.

Η Myro Gallery θα είναι ανοικτή για το κοινό στην διάρκεια της έκθεσης Τρίτη -Παρασκευή 17.00 – 21.00, και το Σάββατο 11.00 – 14.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχετικά με την  Myrό Gallery
Η  Myrό Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του στον χώρο του Πολιτισμού και των εικαστικών τεχνών ( Myrό Antiques House, Greek Marble Initiative, κ.α.) τον Σεπτέμβριο του 2011. Διευθυντής Gallery: Θάνος Λούδος. Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Πάρης Καπράλος, Εικαστικός Επιμελητής, Διευθυντή του τομέα Τέχνης του Myro Antiques House. Πέντε διακριτοί χώροι συναποτελούν την Myrό Gallery, με κοινή κεντρική είσοδο στην διεύθυνση: Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, Κέντρο Θεσσαλονίκης. Αυτόνομα ο καθένας φιλοξενεί εκθέσεις σε μηνιαία βάση, με κοινές ημερομηνίες εγκαινίων. Ο χώρος δίνει σε νέους ανερχόμενους Έλληνες δημιουργούς, ευνοεί συνεργατικά σχήματα μεταξύ καλλιτεχνών, παρουσιάζει πολλά projects και concept εκθέσεις, και παρουσιάζει συχνά εκθέσεις σύγχρονης γλυπτικής και σε συνεργασία με την Greek Marble Initiative. Περισσότερες πληροφορίες: www.myro.gr.

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa An Athenian Outsider Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Awards Books&Manuscripts Bulgaria Call for entries & Competitions Ciné qua non Cinema Collage Collectives Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art DJs Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina France Fundraising Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos LGBTQI+ Lifestyle London Calling Loutraki Multimedia & Installations Art Museums Myconos Naxos News Opera Party Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri Sikinos StreetArt Symposiums Syros Tattoo Teri Paschos textileArt Thessaloniki US Venue Virtual Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αγρίνιο Αίγινα Αίγιο Αλεξανδρούπολη ΑΝΑΦΗ ΑνδριανήΤζίμα Άνδρος ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος Απόψεις ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές Δελφοί ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Έβρος Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζάκυνθος Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιδρύματα Ιεράπετρα Ιστορία Ιστορίες για γάτες ΙΩΑΝΝΙΝΑ Καβάλα Καλαμαριά Καλαμάτα Καλλιγραφία Καστελλόριζο Καστοριά Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κρήτη Κως Λάρισα Λέσβος Λευκάδα Λήμνος Λόγος Λύκειον Ελληνίδων Μεσολόγγι Μουσική Ναύπακτος Ναύπλιο Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Ολυμπία Ορεστειάδα Παιδαγωγικά Παιδιά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτμος Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σκιάθος Σπέτσες Στήλη Άλατος Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ Τρίκαλα Τρίπολη ΥΔΡΑ Υποτροφίες Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χαλκίδα Χανιά Χειροτεχνίες Χίος Χορηγίες Χορός Ψηφιδωτό Ψυχολογία Ψυχολογία στην καθημερινότητα