Sunday 22 October 2017

Εικαστικό Masterclass με τον Χάρη Μητρούση στο πλαίσιο του "NAT.Project – I Can Do It"

H Myrό Gallery βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την φιλοξενία στους χώρους της του “NAT.Project – I Can Do It”.

Το “NAT.Project – I Can Do It” είναι ένα project που δίνει την δυνατότητα σε ανθρώπους που δεν έχουν σπουδάσει τέχνη ή/και ζωγραφική να ζωγραφίσουν με την πρώτη, στο πλαίσιο ενός μοναδικού και αυτοτελούς μαθήματος, με την καθοδήγηση ενός έμπειρου και γνωστού εικαστικού καλλιτέχνη. Η μοναδική μεθοδολογία και το concept του project έρχεται από την Ρωσία. Ακολουθώντας την μεθοδολογία με τη βοήθεια γνωστών καλλιτεχνών,  θα καταφέρετε να δημιουργήσετε ένα δικό σας πίνακα μέσα σε λίγες ώρες. Την μέθοδο έφερε στην χώρα μας και διοργανώνει το project η Ναταλία Κορεπάνοβα.

Το πρώτο masterclass θα εκτελέσει ο γνωστός ζωγράφος στην Θεσσαλονίκη Χάρης Μητρούσης. Ο Χάρης Μητρούσης είναι έλληνας ζωγράφος που γεννήθηκε στην Αλβανία, έζησε στην Γαλλία, ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη τα τελευταία 15 χρόνια. Έχει δείξει την δουλειά του σε 5 ατομικές εκθέσεις στην Γαλλία, την Αγγλία και την Ελλάδα, και σε δεκάδες ομαδικές εκθέσεις σε όλο τον κόσμο. Έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές.

Το masterclass θα λάβει χώρα το απόγευμα της Κυριακής 12 Νοεμβρίου 2017, 18.00 – 21.00.


Το “NAT.Project – I Can Do It”:  Έχει δημιουργηθεί ειδικά γι’ αυτούς που νομίζουν ότι δεν μπορούν να ζωγραφίσουν, πιστεύουν ότι δεν έχουν ταλέντο και πως ποτέ δεν θα μπορέσουν να μάθουν. Οι εμπνευστές του project πιστεύουν ότι ο καθένας μπορεί να μάθει να ζωγραφίζει εύκολα. Γι’ αυτό το σκοπό δεν χρειάζονται ειδικά προσόντα και προετοιμασία – αρκεί η θέλησή σας.

Πολλοί δεν πιστεύουν ότι μπορούν να ζωγραφίσουν. Λάθος! Συνήθως η λογική μας λέει ότι φταίνε τα χέρια μας που δεν μπορούν να ζωγραφίσουν όμορφα αυτό που θέλουμε εμείς. Οι συνηθισμένες παραδοσιακές σχολές και οι μέθοδοι διδασκαλίας ζωγραφικής βασίζονται στην εκμάθηση των χεριών μας, ώστε να κάνουν σωστές γραμμές, σχέδια και κινήσεις. Τις περισσότερες φορές όμως δεν φταίνε τα χέρια μας, αλλά ο εγκέφαλός μας, οι φοβίες μας, οι αμφιβολίες μας και η χαμηλή μας αυτοπεποίθηση.

Αφιερώστε λίγες ώρες σε ένα ευχάριστο και καλαίσθητο περιβάλλον – χώρο τέχνης, με την καθοδήγηση ενός γνωστού και επιτυχημένου ζωγράφου, δημιουργώντας ένα θαυμάσιο δικό σας έργο,  με συνοδεία μουσικής, καφέ, σνάκ και κρασιού! Μπορεί να είναι κάτι πρωτόγνωρο για σας.  Μια καινούρια σελίδα στη ζωή σας ή η κατανόηση μιας νέας πλευράς του εαυτού σας. Μέσα σε ελάχιστον χρόνο θα κατανοήσετε βιωματικά τον τίτλο του project και θα πείτε: “Εγώ μπορώ!” – I Can Do It!

Τα Masterclasses της Θεσσαλονίκης του  “NAT.Project – I Can Do It” θα υλοποιηθούν με τα εξής υλικά:

  • Ελαιογραφία
  • Ακουαρέλα
  • Παστέλ
  • Ελεύθερο σχέδιο
  • Εικονογράφιση
  • Ακρυλικά
  • Και άλλα υλικά...

Σχετικά με την διοργανώτρια
Η Ναταλία Κορεπάνοβα γεννήθηκε στην Ρωσία. Ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. Η ενασχόληση της με την τέχνη ως Συλλέκτριας έργων Τέχνης και φιλοτεχνου την έφερε κοντά στους ανθρώπους των Τεχνών. Εμπνεύστηκε και δημιούργησε το concept του NAT.project με το διακριτικό “I Can Do It”, επειδή πραγματικά πιστεύει ότι η Τέχνη παίζει σημαντικό ρόλο στην ζωή κάθε ανθρώπου, αλλά και ότι κάθε ανθρωπος κρύβει έναν καλλιτέχνη μέσα  του και "μπορεί να το κάνει".

Οι γλώσσες των  Masterclass είναι τα Ελληνικά, τα Αγγλικά και τα Ρωσικά

Πληροφορίες/Κράτηση: Ναταλία Κορεπάνοβα, 6947707741, natprojecticandoit@gmail.com

Νέα και ανακοινώσεις για προσεχείς εκδηλώσεις και Masterclasses στο πλαίσιο του project  θα βρείτε στην σελίδα του στο Facebook, η οποία βρίσκεται ΕΔΩ

To project τελεί υπό την αιγίδα της Greek Marble Intiative

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa An Athenian Outsider Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Awards Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Ciné qua non Cinema Collage Collectives Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art DJs Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina Fundraising Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos LGBTQI+ Lifestyle London Calling Loutraki Multimedia & Installations Art Museums Myconos Naxos News Opera Party Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri Sikinos StreetArt Symposiums Syros Tattoo Teri Paschos textileArt Thessaloniki US Venue Virtual Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αγρίνιο Αίγινα Αίγιο Αλεξανδρούπολη ΑΝΑΦΗ ΑνδριανήΤζίμα Άνδρος ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος Απόψεις ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές Δελφοί ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Έβρος Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζάκυνθος Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιδρύματα Ιεράπετρα Ιστορία Ιστορίες για γάτες ΙΩΑΝΝΙΝΑ Καβάλα Καλαμαριά Καλαμάτα Καλλιγραφία Καστελλόριζο Καστοριά Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κρήτη Κως Λάρισα Λέσβος Λευκάδα Λήμνος Λόγος Λύκειον Ελληνίδων Μεσολόγγι Μουσική Ναύπακτος Ναύπλιο Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Ολυμπία Ορεστειάδα Παιδαγωγικά Παιδιά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτμος Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σκιάθος Σπέτσες Στήλη Άλατος Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ Τρίκαλα Τρίπολη ΥΔΡΑ Υποτροφίες Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χαλκίδα Χανιά Χειροτεχνίες Χίος Χορηγίες Χορός Ψηφιδωτό Ψυχολογία Ψυχολογία στην καθημερινότητα