Sunday 1 October 2017

Το 3ο Thessaloniki Animation Festival προ των πυλών

Το 3 ο Thessaloniki Animation Festival (TAF) διοργανώνεται από την AddArt με την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης Τμήμα Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων και την πολύτιμη στήριξη του ιδρύματος Heinrich-Böll-Stiftung στον ιστορικό κεντρικό κινηματογράφο “ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ” με προβολές animation από όλο τον κόσμο και την Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης για τις ομιλίες και εργαστήρια, από τις 19 έως τις 22 Οκτωβρίου 2017.

To TAF Thessaloniki Animation Festival έχει έρθει στην Θεσσαλονίκη από το 2015 και έφερε την 9η τέχνη στα καλύτερα της στο κοινό της πόλης. Με πάνω από 1.400 ταινίες μικρού μήκους Animation που καταθέτονται κάθε φορά για να επιλεγούν οι καλύτερες και να προβληθούν στο Festival να διαγωνιστούν και να βραβευθούν από την κριτική επιτροπή. Το TAF πέρυσι είχε πάνω από 2,000 επισκέπτες 90% αυτών νέοι. Το αγκάλιασαν τα μέσα με 120 άρθρα σε τοπικά και εθνικά μέσα TV, Radio, εφημερίδες και internet. Το μοναδικό Animation Festival στην Θεσσαλονίκη και το 2ο σε μέγεθος στην Ελλάδα. Και είχε επίσημη πρόταση για συμμετοχή στα βραβεία Event Awards 2016. To Festival το διοργανώνει η Αστική μη Κερδοσκοπική οργάνωση AddArt με αντικείμενο τη συνεισφορά και προώθηση του πολιτισμού. Για να πετύχει τους στόχους της, η AddArt διοργανώνει ποικίλες δράσεις πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου όπως εκδηλώσεις, εκθέσεις, παραστάσεις και φεστιβάλ με επίκεντρο τις εικαστικές, οπτικοακουστικές και ψηφιακές τέχνες. Ακόμη, ασχολείται με νέες τεχνολογίες (augmented reality κ.α.), σχεδιάζει εκπαιδευτικά παιχνίδια, δημιουργεί κόμικ, animations, films, ντοκιμαντέρ και γενικά “προσθέτει” τέχνη σε ποικίλες συνεργασίες με φορείς και άλλες οργανώσεις ή εταιρίες. Επιπλέον, η AddArt προχωρεί σε εκδόσεις και παρουσιάσεις των έργων που ολοκληρώνονται στη διάρκεια των δράσεών της με σκοπό την μεγαλύτερη δυνατή διάχυση και την προώθηση του μηνύματος της πολιτιστικής δημιουργίας.


Οι καλεσμένοι του TAF για το 2017 είναι :
-> Ο Γιάννης Ζουγανέλης, που δεν χρειάζεται συστάσεις να μοιραστεί μαζί μας στο Master Class που θα δώσει για το Voice Acting δηλαδή μυστικά της υποκριτική φωνής με την εμπειρία του σε πολλές ταινίες animation.

-> Ο Θάνος Γιουβανούδης ένας από τους clean up & in between animator στην τελευταία ταινία από το Studio Ghibli το “RED TURTLE” όπου και θα μας μιλήσει για την δουλειά του.

-> Ο πολυβραβευμένος Γερμανός animator Gerhard Funk όπου και θα μιλήσει για τις δικές του μικρού μήκους ταινίες και παραγωγές.

-> Ο Χρήστος Παπαδρεόπουλος αυτοδίδακτος και αυτοδημιούργητος animator της Θεσσαλονίκης όπου και θα παρουσιάσει την δική του σκοπιά στην τέχνη του animation σε ένα ακόμα Master Class.

-> Τέλος οι Chloé Alliez & Violette Delvoye από το Βέλγιο όπου θα έρθουν να μοιραστούν την τέχνη τους στο Stop Motion Animation και να κάνουν μια μικρή παραγωγή ενός επεισοδίου της σειράς που γυρνάν γυρίζοντας και οι ίδιες την Ευρώπη
σε μορφή WorkShop.

Στο TAF θα διεξαχθεί διαγωνισμός ταινιών animation μικρού μήκους, με βραβεύσεις σε διάφορες κατηγορίες. Πάνω από 13 ώρες animation μικρού μήκους από όλο τον κόσμο.

Αφιερώματα που θα συνοδεύουν το διαγωνιστικό :
-> Τα Ελληνικά: Ένα special section όπου θα προβληθούν Ελληνικά animation και θα διαγωνιστούν για να αναδείξουμε την καλύτερη Ελληνική παραγωγή στην τέχνη του animation.

-> Human Rights Animated: Με την στήριξη του ιδρύματος Heinrich-Böll- Stiftung GR και του δικτύου Select Respect θα επιλεχθούν και θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκουςanimation με βασική θεματολογία τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την διαφορετικότητα όπου και το Δίκτυο Select Respect θα βραβεύσει ένα από αυτά με την μνεία SELECT RESPECT.

-> Το Festival Balkanima από Σερβία στην Ελλάδα: Το TAF προσκάλεσε το Balkanima ένα από τα μεγαλύτερα Animation Festival της Σερβίας. Το οποίο μας κάνει την τιμή να μας
στείλει ένα πολύ εντυπωσιακό Σερβικό πανόραμα με ταινίες μικρού μήκους animation.

Άλλες δράσεις και εργαστήρια
-> Προβολή και εργαστήριο για παιδιά την Κυριακή το πρωί από τον Γιάννη Τεξή:

->Δημιούργησε τον δικό σου χαρακτήρα από πλαστελίνες σε ένα διαδραστικό εργαστήριο για χαρακτήρες animation από τον animator Γιάννη Τεξή. Στη συνέχεια προβολή animation χωρίς λόγια με κοινωνικά μηνύματα και διασκεδαστικά για τους μικρούς μας φίλους.

-> Workshop Stop Motion δημιουργίας ενός ολόκληρου επεισοδίου μαζί με τις Βελγίδες παραγωγούς animation Chloé Alliez & Violette Delvoye.
Το όμορφο project τους “World in (STOP) Motion” είναι μια περιφερόμενη παραγωγή σειράς stop motion animation σε ολόκληρη την Ευρώπη. Θα μας κάνουν την τιμή να βρίσκονται τις ημερομηνίες του Festival εδώ και να γίνει μια παραγωγή ενός από τα επεισόδια της σειράς τους εδώ κατά την διάρκεια του Festival στους χώρους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

-> Body Painting Animation Creations Oly Lazou ένα workshop αφιερωμένο στην τέχνη του Body Painting και την μεταμόρφωση μπροστά σε κοινό ενός μοντέλου σε χαρακτήρα εμπνευσμένο από την τέχνη του animation.

---------------------------------------------------------
Εθελοντές μπορούν να στέλνουν CV στο hello@tafestival.gr
Websites και Online πληροφορίες στα :
www.tafestival.gr
www.facebook.com/addart.gr

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa An Athenian Outsider Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Awards Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Ciné qua non Cinema Collage Collectives Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art DJs Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina Fundraising Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos LGBTQI+ Lifestyle London Calling Loutraki Multimedia & Installations Art Museums Myconos Naxos News Opera Party Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri Sikinos StreetArt Symposiums Syros Tattoo Teri Paschos textileArt Thessaloniki US Venue Virtual Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αγρίνιο Αίγινα Αίγιο Αλεξανδρούπολη ΑΝΑΦΗ ΑνδριανήΤζίμα Άνδρος ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος Απόψεις ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές Δελφοί ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Έβρος Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζάκυνθος Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιδρύματα Ιεράπετρα Ιστορία Ιστορίες για γάτες ΙΩΑΝΝΙΝΑ Καβάλα Καλαμαριά Καλαμάτα Καλλιγραφία Καστελλόριζο Καστοριά Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κρήτη Κως Λάρισα Λέσβος Λευκάδα Λήμνος Λόγος Λύκειον Ελληνίδων Μεσολόγγι Μουσική Ναύπακτος Ναύπλιο Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Ολυμπία Ορεστειάδα Παιδαγωγικά Παιδιά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτμος Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σκιάθος Σπέτσες Στήλη Άλατος Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ Τρίκαλα Τρίπολη ΥΔΡΑ Υποτροφίες Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χαλκίδα Χανιά Χειροτεχνίες Χίος Χορηγίες Χορός Ψηφιδωτό Ψυχολογία Ψυχολογία στην καθημερινότητα