Tuesday 5 September 2017

Έκθεση έργων της Αλεξάνδρα Μάντζαρη και του Ιωάννη Αστερίου στην Μύκονο

Η κα. Δέσποινα Γαβαλά μαζί με έργα του γλύπτη κ. Ιωάννη Αστερίου
Δύο ανερχόμενους Έλληνες εικαστικούς καλλιτέχνες από την Βόρεια Ελλάδα προτείνει στο φιλότεχνο κοινό της Μυκόνου η Myrό Gallery σε συνεργασία με τον πολυχώρο ομορφιάς Beautyworld by Despina Gavala! Πρόκειται για την ζωγράφο Αλεξάνδρα Μάντζαρη και τον γλύπτη Ιωάννη Αστερίου, και η έκθεση τους θα διαρκέσει μέχρι τον Οκτώβριο 2017.

Τα στοιχεία του αφηρημένου εξπρεσσιονισμού που εφαρμόζει η Αλεξάνδρα Μάντζαρη στην φόρμα των προσώπων που διερευνά συλλαμβάνουν με μοναδικό τρόπο την κίνηση του σώματος και τις αναδεύσεις της ψυχικής διάθεσης. Ονειρικά και συνάμα με παρόν το στοιχείο του εφιάλτη, τα οραματικά έργα της Μάντζαρη είναι εγγραφές του χρόνου στον χώρο, οι οποίες αφήνουν το υλικό στίγμα για τις άυλες ιδιότητες της προσωπικότητας που απεικονίζουν”, επισημαίνει ο Διευθυντής του τομέα Τέχνης του ομίλου Myro Antiques House & Επιμελητής της Myrό Gallery κ. Πάρης Καπραλος. 
 

Η συγκεκριμένη σειρά επικεντρώνεται σε δυο χαρακτηριστικά στοιχεία, στην κίνηση του σώματος και την αποδόμησή της, δομημένη με μια εξπρεσιονιστική διάθεση. Οι φόρμες των προσώπων που απεικονίζονται προδίδουν διαφορετικές ψυχικές διαθέσεις και αφήνουν το στίγμα τους στο χρόνο. Η κίνηση εδώ αντιπροσωπεύει την τάση φυγής και την αντίδραση μέσα από μια κατάσταση αδράνειας, η αποδόμηση αντίστοιχα το αποτέλεσμα της αυτοτιμωρίας. Θα έλεγα πως τα έργα είναι βιωματικά και πως με αυτήν την έκθεση μου δίνεται η ευκαιρία να αποτινάξω ένα κομμάτι του παρελθόντος, ώστε να προχωρήσω. Άλλωστε όταν εκτίθεσαι τίποτα πλέον δεν σου ανήκει”, δηλώνει για την σειρά έργων της η εικαστικός Αλεξάνδρα Μάντζαρη.

Η Αλεξάνδρα Μάντζαρη γεννήθηκε στην Λάρισα, σπούδασε Graphic Design και Ζωγραφική στην Αθήνα. Έχει εκθέσει έργα της σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και συμμετείχε σε Μπιενάλε. Έργα της έχουν βραβευθεί και έχουν γίνει εξώφυλλα περιοδικών τέχνης (όπως τα “Λύκος”, “Fuctart”, “Αθηνόραμα”, κ.α.). Έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές.

Ο Ιωάννης Αστερίου δημιουργεί έργα από μέταλο, με δομικά στοιχεία μεταλλικά εξαρτήματα, αντικείμενα, και μέρη αντικειμένων, σε μικρή κλίμακα. “Τα έργα του είναι ανθρωποκεντρικά και οι χαρακτήρες βιώνουν καταστάσεις της καθημερινότητάς μας. Τα δομικά στοιχεία που αποτελούν τις φιγούρες δεν είναι άσχετα με την νοηματοδότηση που επιφυλάσσει ο καλλιτέχνης σε αυτές, ενώ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των μορφών είναι η συνθετική ισορροπία, παρά το ακατέργαστο ύφος που αποδίδει το υλικό. Κάτι που διακρίνει την δουλειά του Αστερίου είναι ένας ιδιαίτερος εξπρεσιονισμός που συνδυάζεται ιδανικά με την πλαστικότητα και την κίνηση των μορφών”, υπογράμμισε ο Επιμελητής της Myrό Gallery κ. Πάρης Καπραλος.

Θεωρούμε ότι παρουσιάζουμε έναν νέο Έλληνα γλύπτη με εξαιρετικά ενδιαφέρον και ώριμο έργο, το οποίο, παρόλα αυτά, αναμένουμε ότι θα εξελιχθεί περεταίρω στα επόμενα χρόνια”, υπογράμμισε ο Διευθυντής της Myrό Gallery κ. Θάνος Λούδος.

O Ιωάννης Αστερίου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1974. Ξεκίνησε την γλυπτική σε μέταλλο πριν από 10 χρόνια περίπου, αλλά μέσα από τη διαρκή ενασχόληση του με αυτή έλαβε ώθηση στην έκφραση ιδεών με έμπνευση από την καθημερινότητα, έμφαση στην αποτύπωση ανθρώπινων μορφών και όχι μόνο, με υλικά των οποίων η δυναμική αναδεικνύεται μέσα από τη δημιουργία και την συνοχή μεταξύ τους. Ο γλύπτης είναι ειδικός προσκεκλημένος (Guest Artist) της Greek Marble Initiative -του μεγαλύτερου διεθνούς συμποσίου Σύγχρονης Γλυπτικής σε Ελληνικό Μάρμαρο.

Σχετικά με την συνεργασία με το Beautyworld Mykonos by Despina Gavala, η οποία πλέον “μετρά” ένα έτος επιτυχημένων εικαστικών δράσεων με εκθέσεις διεθνούς φήμης γλυπτών όπως ο Andrej Mitevski, o Γαβριήλ Ανδρονικίδης, κ.α. ο κ. Σταύρος Μυρωνίδης, ιδρυτής & CEO του Myrό Antiques House επισήμανε: "Ο όμιλος μας περιλαμβάνει την Myro Gallery of Contemporary Art, χώρο τέχνης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, την Greek Marble Initative -μία διεθνή πλατφόρμα διοργάνωσης Συμποσίων Γλυπτικής, και, φυσικά, την μητρική εταιρεία που είναι ο μεγαλύτερος Ελληνικό Οίκος Δημοπρασιών Myro Antiques House. Πριν 2 χρόνια ξεκινήσαμε την συνεργασία μας με το Hyatt Regency Thessaloniki και πέρυσι το καλοκαίρι με τον πολυχώρο ομορφιάς Beautyworld Mykonos by Despina Gavala. Θεωρούμε ότι η Τέχνη οφείλει να μην μένει κλεισμένη στα στενά όρια των art galleries ή των Μουσείων, αλλά να υπάρχει παντού στην ζωή μας, αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος της. Χώροι με εξαιρετικό περιβάλλον δίνουν ένα καλό παράδειγμα στους ανθρώπους που έλκονται από αυτούς ώστε να βάλουν περισσότερη τέχνη στην ζωή τους, καθώς εκεί βλέπουν πως λειτουργεί η Τέχνη σε ένα κατάλληλο περιβάλλον. Παράλληλα δίνουμε στους επισκέπτες την ευκαιρία να αποκτήσουν κάποιο έργο, και έτσι να κρατήσουν ένα αντικείμενο με πραγματική αξία ως ανάμνηση του όμορφου χρόνου που πέρασαν στην Μύκονο: ένα original έργο τέχνης σημαντικής αξίας, που θα θυμίζει πάντα όμορφες περιστάσεις με φίλους και θα γίνει η συνέχεια των καλυτερων αναμνήσεων σας".

Beautyworld Mykonos by Despina Gavala
Το Beautyworld Mykonos by Despina Gavala είναι ο ένας από τους δύο χώρους υψηλής αισθητικής λάμψης,ομορφιάς και γοητείας που έχει ιδρύσει η Δέσποινα Γαβαλά στην Ελλάδα. Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία ανανεώνοντας το σώμα και το πνεύμα σας,στα χέρια του έμπειρου προσωπικού του χώρου. Επιλέξτε την περιποίηση που σας ταιριάζει και αναζωογονηθείτε σε ένα Beautyworld χώρο φτιαγμένο μόνο για εσάς. Ανακαλύψτε περισσότερα στην σελίδα www.facebook.com/BeautyworldDG

Myrό Antiques House & Group
Η εταιρεία ηγείται ενός συνόλου δραστηριοτήτων ανάπτυξης, παραγωγής και προβολής ποιοτικής σύγχρονης τέχνης (μέσω της Myrό Gallery, της πλατφόρμας γλυπτικής Greek Marble Initiative και Διεθνών Συμποσίων που φιλοξενεί και διοργανώνει) και να αναδείξει την Ελλάδα διεθνώς μέσω δραστηριοτήτων Real Estate που περιλαμβάνουν την την δημιουργία ειδικής πλατφόρμας για την διάθεση διακεκριμένων ακινήτων και νησιών από ιδιώτες. Παράλληλα, δεν ξεφεύγει από το κύριο αντικεόμενο του, που είναι η εγκαθίδρυση υποδειγματικών διεθνών προδιαγραφών δημοπρασιών στην Ελλάδα. Ως Οίκος Δημοπρασιών το Myrό Antiques House προσπαθεί μέσα από τις Δημοπρασίες και τα events που οργανώνει, να εδραιώσει και στην Βόρεια Ελλάδα τον θεσμό της Δημοπρασίας, όπως αυτή εννοείται και πραγματοποιείται σε χώρες του εξωτερικού, αλλά και ως απάντηση στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Ο Οίκος βρίσκεται στο 2ο χιλιόμετρο του δρόμου Σουρωτής – Αγίου Αντωνίου, στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Οδηγίες για να έρθετε και κάθε πληροφορία: www.myroauctions.gr.

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa An Athenian Outsider Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Awards Books&Manuscripts Bulgaria Call for entries & Competitions Ciné qua non Cinema Collage Collectives Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art DJs Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina France Fundraising Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos LGBTQI+ Lifestyle London Calling Loutraki Multimedia & Installations Art Museums Myconos Naxos News Opera Party Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri Sikinos StreetArt Symposiums Syros Tattoo Teri Paschos textileArt Thessaloniki US Venue Virtual Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αγρίνιο Αίγινα Αίγιο Αλεξανδρούπολη ΑΝΑΦΗ ΑνδριανήΤζίμα Άνδρος ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος Απόψεις ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές Δελφοί ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Έβρος Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζάκυνθος Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιδρύματα Ιεράπετρα Ιστορία Ιστορίες για γάτες ΙΩΑΝΝΙΝΑ Καβάλα Καλαμαριά Καλαμάτα Καλλιγραφία Καστελλόριζο Καστοριά Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κρήτη Κως Λάρισα Λέσβος Λευκάδα Λήμνος Λόγος Λύκειον Ελληνίδων Μεσολόγγι Μουσική Ναύπακτος Ναύπλιο Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Ολυμπία Ορεστειάδα Παιδαγωγικά Παιδιά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτμος Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σκιάθος Σπέτσες Στήλη Άλατος Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ Τρίκαλα Τρίπολη ΥΔΡΑ Υποτροφίες Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χαλκίδα Χανιά Χειροτεχνίες Χίος Χορηγίες Χορός Ψηφιδωτό Ψυχολογία Ψυχολογία στην καθημερινότητα