Saturday, 9 September 2017

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος | 2ο Πανελλήνιο Προπτυχιακό Συνέδριο Φιλοσοφίας

Με πρωτοβουλία της φιλοσοφικής ομάδας Gavagai και των εξωτερικών συνεργάτιδών του, διοργανώνεται το 2ο Πανελλήνιο Προπτυχιακό Συνέδριο Φιλοσοφίας.  Το συνέδριο έχει ως βασικό στόχο την επικοινωνία μεταξύ διαφορετικών κλάδων και παραδόσεων της φιλοσοφίας, όπως και την ανάδειξη της έρευνας που διεξάγεται εντός και εκτός πανεπιστημίου. Για αυτό το λόγο, το συνέδριο απευθύνεται όχι μόνο σε προπτυχιακούς/ές φοιτητές/τριες, αλλά και σε νέους/ες ερευνητές/τριες εκτός πανεπιστημιακού χώρου, αλλά και σε μαθητές/τριες που θέλουν να αναδείξουν το ενδιαφέρον τους για το αντικείμενο.

Προθεσμία υποβολής περιλήψεων | 8 Οκτωβρίου 2017.

Για αποστολή ατομικής ή συλλογικής περίληψης χρησιμοποιήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://goo.gl/forms/D1CzPkS4edsW46fG3

Για αποστολή περίληψης για στρογγυλή τράπεζα χρησιμοποιήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://goo.gl/forms/X7K8qqyGcfAlkctk2

Θεματικές ενότητες | Το συνέδριο είναι ανοιχτό σε θεματικές από όλους τους κλάδους της φιλοσοφίας (Πολιτική Φιλοσοφία, Ιστορία της Φιλοσοφίας, Φιλοσοφία της Επιστήμης, κλπ). Γίνονται δεκτές περιλήψεις που σχετίζονται με τις Τέχνες και οποιονδήποτε επιστημονικό κλάδο (ανθρωπιστικών σπουδών, μηχανικών και τεχνολογικών επιστημών, επιστημών της ζωής και της ιατρικής, φυσικών επιστημών, οικονομικών και κοινωνικών επιστημών και διοίκησης, κλπ.) στο βαθμό που αυτές σχετίζονται με τη Φιλοσοφία.

Επιπλέον στοιχεία για τη διεξαγωγή του συνεδρίου​ |

1. Η γλώσσα του συνεδρίου είναι η ελληνική.

2. Ο μέγιστος χρόνος που θα διατεθεί για την παρουσίαση των εργασιών είναι 30 λεπτά (ο προτεινόμενος χρόνος είναι 20 λεπτά για την εισήγηση και 10 λεπτά συζήτησης), και 2 ώρες για τις στρογγυλές τράπεζες (προτεινόμενος χρόνος για 4 άτομα, 30 λεπτά για κάθε ομιλητή). Σε κάθε περίπτωση, κάθε ομιλητής/τρια μπορεί να διαχειριστεί το χρόνο όπως επιθυμεί.

3. Η ομιλία μπορεί να είναι ατομική ή συλλογική.

4. Οι ομιλητές που θα λάβουν μέρος μπορούν να ανήκουν στις ακόλουθες κατηγορίες:

i. Προπτυχιακοί/ες φοιτητές/τριες (έως και ένα εξάμηνο μετά το πέρας των σπουδών τους).
ii. Ανεξάρτητοι/ες ερευνητές/τριες.
iii. Μαθητές/τριες.

5. Δεν υπάρχει ηλικιακό όριο συμμετοχής εφόσον πληρούνται τα παραπάνω κριτήρια.

6. Αριθμός λέξεων περίληψης:

Α: Ομιλίες
Το επιθυμητό όριο είναι 400 λέξεις (χωρίς να προσμετρούνται σε αυτές οι λέξεις της ενδεικτικής βιβλιογραφίας).

Β: Στρογγυλές τράπεζες (προτεινόμενα άτομα: 4)
Το επιθυμητό όριο είναι 250 λέξεις για τις ατομικές περιλήψεις και 600 λέξεις για τη συλλογική (χωρίς να προσμετρούνται σε αυτές οι λέξεις της ενδεικτικής βιβλιογραφίας). Για τις στρογγυλές τράπεζες θα πρέπει να σταλούν τόσο οι ατομικές περιλήψεις όσο και η συλλογική.

7. Προτεινόμενη μορφή με βιβλιογραφίας: βλέπε το αντίστοιχο αρχείο.

Ημερομηνία | Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 15-17 Δεκεμβρίου του 2017.

Χώρος | Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στα αμφιθέατρα Giorgio de Chirico και βιβλιοθήκης, της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στην Αθήνα.

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση σχετικά με όσα προαναφέρθηκαν, μπορείτε να απευθυνθείτε στο e-mail του συνεδρίου: unphilcon2017@gmail.com και στον ιστότοπο: http://unphilcon.weebly.com/

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Animation & Comics Art Fairs ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Cinema Collectives Columnist: An Athenian Outsider Columnist: Aperture Columnist: Ciné qua non Columnist: Ιστορίες για γάτες Columnists: London Calling Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art Documentary EDITO ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos Multimedia & Installations Art Myconos News Opera Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Sculpture & Ceramics StreetArt Symposiums Tattoo Thessaloniki Venue whoISwho Workshops & Masterclasses ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Γειτονιές Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Έρευνα Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιεράπετρα Ιστορία Καβάλα Καλαμάτα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κοζάνη Λάρισα Λόγος Μουσική Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Παρουσιάσεις Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πρόσωπα Προσωπικότητες Σαντορίνη Στυλ & Εποχές Συλλογές Συνέντευξη Τέχνη Τεχνολογία ΤΗΝΟΣ ΥΔΡΑ Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χανιά Χορός