Friday, 14 July 2017

Το Παιδικό Χωριό SOS στην Greek Marble Initiative μέσω ...Hyatt Regency Thessaloniki

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017 - Παιδιά από το Παιδικό Χωριό SOS στην Θεσσαλονίκη είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον χώρο του διενθούς συμποσίου Γλυπτικής της Greek Marble Initiative από την Διευθύντρια Εκπαίδευσης του Baldwin Oaks Academy  -A Montessori School κα. Vicky Raskin, τον διευθυντή του τμήματος Τέχνης του Myro Antiques  House κ. Πάρη Καπράλο. Η ξενάγηση ήταν πρωτοβουλία του Hyatt Regency Thessaloniki.Οι συνοδοί των παιδιών ανταποκρίθηκαν αμέσως ατο κάλεσμα και έφεραν τα παιδιά στα οποία οι διογρανωτές έδειξαν ειδικό εκπαιδευτικό υλικό σε βίντεο που διαθέτουν ειδικά για τις ξεναγήσεις σε παιδιά, ενώ η Διευθύντρια Εκπαίδευσης του Baldwin Oaks Academy  -A Montessori School κα. Vicky Raskin ανέπτυξε θέματα τέχνης και μίλησε για την εμπειρία των δικών της μαθητών στην Αμερική. Ο κ. Πάρης Καπράλος απάντησε στις ερωτήσεις των παιδιων και ξενάγησε στο Πάρκο Γλυπτικής της Greek Marble Initiative, ενώ στα παιδιά δόθηκε δωρεάν έντυπο υλικό που χρησιμοποιείται στις ξεναγήσεις, ώστε να μπορέσουν να ανατρέξουν σε πράγματα και έννοιες που γνώρισαν στην διάρκεια της ξενάγησης τους. Στην συνέχεια ο κ.Σταύρος Μυρωνίδης δεξιώθηκε το σχολείο στο Καφεγλυκοπωλείο του Παραδοσιακού Γυναικείου Συνεταιρισμού του Αγίου Αντωνίου, κερνώντας άπαντες παραδοσιακά φαγητά και γλυκά.

Η Greek Marble Initiative δέχεται σχολεία και ομάδες ενηλίκων για ξενάγηση καθ'όλη την διάρκεια του έτους. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους κ. Σταύρο Μυρωνίδη (6971890212) ή κ. Πάρη Καπράλο (6948813460) για να κανονίσετε μια ξενάγηση.

Σχετικά με την Greek Marble Initiative
Η Greek Marble Initiative είναι μια πρωτοβουλία του ιδρυτή του Myrό Antiques House Σταύρου Μυρωνίδη και των συνεργατών του με στόχο την ανάδειξη του ελληνικού γλυπτικού μαρμάρου σε όλο τον κόσμο, αλλά και την ενδυνάμωση της σύγχρονης γλυπτικής σε μάρμαρο. Η Πρωτοβουλία έχει διοργανώσει μέχρι σήμερα 3 Διεθνή Συμπόσια, ενώ ως πλατφόρμα διασυνδέει 36 γλυπτες μαρμάρου από όλο τον κόσμο, και το μεγαλύτερο Πάρκο Γλυπτικής στα Βαλκάνια -και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης- καθώς, στο πλαίσιο της λειτουργίας της έχουν παραχθεί και βρίσκονται στις εγκαταστάσεις περισσότερα από 180 Μνημειακά Γλυπτά και εκατοντάδες μικρότερα. Το Πάρκο Γλυπτικής στεγάζεται στον περιβάλλοντα χώρο του Myrό Antiques House, και είναι επισκέψιμο καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα.

Σχετικά με το Myrό Antiques House
Το Myrό Antiques House υπηρετεί με συνέπεια τον χώρο της ποιοτικής αντίκας από το 1996 με καταστήματα στην Θεσσαλονίκη, ενώ τα τελευταία χρόνια εδράζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην περιοχή της Σουρωτής. Οι εγκαταστάσεις του στεγάζουν Πινακοθήκη, Γλυπτοθήκη, Φυσικές δημοπρασίες και εκθέσεις συλλογών. Ο Οίκος αποτελεί το εφαλτήριο για μια σειρά από δραστηριότητες, όπως η διεθνής πλατφόρμα σύγχρονης γλυπτικής σε μάρμαρο Greek Marble Initiative και τα Συμπόσια της, ο χώρος σύγχρονης τέχνης Myrό Gallery στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κ.α. Ο Οίκος δημοπρασιών διαθέτει και δραστηριότητα στον χώρο του Real Estate ειδικευόμενος στις πωλήσεις νησιών, πολυτελών κατοικιών και ξενοδοχειακών μονάδων σε διεθνείς επενδυτές. Από το 2015 είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης του πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος Hyatt Regency Thessaloniki στον χώρο της Τέχνης και της Αντίκας. Στο πλαίσιο της συνεργασίας διοργανώνονται διαδοχικές περιοδικής εκθέσεις εγκαθιδρυμένων και ανερχόμενων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, με έμφαση στην ζωγραφική, την γλυπτική και τις μουσειακού επιπέδου αξίας και συλλεκτικότητας αντίκες. Περισσότερες πληροφορίες: www.myroauctions.gr.

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Cinema Collage Collectives Columnist: An Athenian Outsider Columnist: Aperture Columnist: Ciné qua non Columnist: Ιστορίες για γάτες Columnist: Στήλη Άλατος Columnists: London Calling Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos Multimedia & Installations Art Museums Myconos News Opera Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri StreetArt Symposiums Syros Tattoo Thessaloniki Venue whoISwho Workshops & Masterclasses ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Γειτονιές Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Έρευνα Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιεράπετρα Ιστορία Καβάλα Καλαμάτα Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κοζάνη Λάρισα Λόγος Μουσική Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Παρουσιάσεις Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σπέτσες Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία ΤΗΝΟΣ ΥΔΡΑ Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χανιά Χειροτεχνίες Χορός Ψηφιδωτό