Wednesday 11 January 2017

Η Myrό Gallery παρουσιάζει τον Γιώργο Καραφωτιά στην Θεσσαλονίκη

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 - H Myrό Gallery έχει την τιμή να σας προσκαλέσει  στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Γιώργου Καραφωτιά υπό τον τίτλο “Ονείρων Απολαύσεις” που θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017 στις οκτώ το βράδυ (20.00), στην Κεντρική Αίθουσα της (διεύθυνση: Νικηφόρου Φωκά 8, κέντρο Θεσσαλονίκης) παρόντος του καλλιτέχνη.  Την έκθεση επιμελείται ο Πάρης Καπράλος.

Στην έκθεση, που είναι η πρώτη ατομική του Πειραιώτη Εικαστικού δημιουργού στην Θεσσαλονίκη, παρουσιάζεται νέα σειρά έργων του που δημιουργήθηκε  ως επί το πλείστον κατά τα έτη 2015 και 2016. Πρακτικά θα ήταν άστοχο να μιλήσουμε για μία ενιαία σειρά με ένα ενιαίο θέμα. Ο Γιώργος Καραφωτιάς συνδιαλέγεται με μια ποικιλία εννοιολογικών πλαισίων που αποτελούν το σώμα της δουλειάς του περισσότερο από 20 χρόνια. Τα έργα της έκθεσης διερευνούν θέματα όπως το ταξίδι -τόσο με την αλληγορική έννοια της πορείας της ζωής, όσο και κατά την αντικειμενικότερη έννοια της μετάβασης, και τις ανθρώπινες σχέσεις. Μορφολογικά και υφολογικά περισσότερα έργα του Καραφωτιά δανείζονται τα φτερά του ονείρου, αναπτύσσουν την ατμόσφαιρα του και υπερθεματίζουν μια ιδιαίτερη και χαρακτηριστική στα έργα του εξπρεσσιονιστική προσέγγιση που δίνει την δυνατότητα στον θεατή να τα ξεχωρίσει.

O εικαστικός δημιουργός δήλωσε για την έκθεση του: “Κύριες έννοιες για την εκπόνηση του έργου της έκθεσης ήταν το ταξίδι καθώς και οι σχέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα στους ανθρώπους. Το ταξίδι και τα αντικρουόμενα συναισθήματα που προκαλεί ανάλογα το λόγο για τον όποιον γίνεται αυτό. Παρουσιάζονται σκηνές που συνθέτουν αποχαιρετισμό, προσμονή, μετανάστευση,εργασία αλλά ταυτόχρονα και απόλαυση, έστω και μέσα από γεγονότα που ορίζουν την ευτυχία σε λίγα και απλά πράγματα. Οι διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων και ο τρόπος με τον οποίο γεννιούνται, εστιάζονται και απεικονίζονται με ανθρωπινή και τρυφερή προσέγγιση ανάμεσα στους χαρακτήρες με πιο έντονο το ερωτικό στοιχείο. Θα παρατηρήσουμε σε εικόνες, περιγραφές των συναισθημάτων όπως η μοναξιά αλλά και δυνατές σχέσεις όπως οι οικογενειακοί δεσμοί όπου έρχονται να σταθούν στο περιβάλλον που τις τοποθετεί ο καλλιτέχνης προσδίδοντας στις φιγούρες έναν παλμό. Το στήσιμο των συνθέσεων γίνεται πάντα με τρόπο τέτοιο ώστε να εξυπηρετεί τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του έργου. Σε όποιο σημείο και να παρουσιαστούν οι φιγούρες, ο απώτερο σκοπός είναι να απεικονιστεί η σκηνή και το συναίσθημα που προκαλεί. Μεγάλη βάση δίνεται να αποδοθεί το συναίσθημα κατά την απεικόνιση με ένταση στην πινελιά, πλούσιο και έντονο χρώμα. Η επιλογή να παρουσιαστεί η πολυτέλεια που προσδίδουν απλά πράγματα στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι απόλυτα συνειδητή και γίνεται με τρόπο τέτοιο ώστε να τονιστεί η μεγαλοπρέπεια των συναισθημάτων στην ψυχή των εμπλεκομένων.”.



Σύντομο Βιογραφικό
Ο Γιώργος Καραφωτιάς είναι Πειραιώτης ζωγράφος, μαθητής των Βασίλη Τάγκαλου και Νίκου Στέφου, από το 1993 έως 2013 μαθήτευσε δίπλα στον ζωγράφο Ηρακλή Παρχαρίδη. Έχει δείξει την δουλειά του σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017, και θα είναι ανοικτή -με ελεύθερη είσοδο για το κοινό- Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 - 14.00 & 17.00 - 21.00 και το Σάββατο 11.00 – 15.00.

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa An Athenian Outsider Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Awards Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Ciné qua non Cinema Collage Collectives Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art DJs Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina Fundraising Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos LGBTQI+ Lifestyle London Calling Loutraki Multimedia & Installations Art Museums Myconos Naxos News Opera Party Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri Sikinos StreetArt Symposiums Syros Tattoo Teri Paschos textileArt Thessaloniki US Venue Virtual Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αγρίνιο Αίγινα Αίγιο Αλεξανδρούπολη ΑΝΑΦΗ ΑνδριανήΤζίμα Άνδρος ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος Απόψεις ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές Δελφοί ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Έβρος Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζάκυνθος Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιδρύματα Ιεράπετρα Ιστορία Ιστορίες για γάτες ΙΩΑΝΝΙΝΑ Καβάλα Καλαμαριά Καλαμάτα Καλλιγραφία Καστελλόριζο Καστοριά Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κρήτη Κως Λάρισα Λέσβος Λευκάδα Λήμνος Λόγος Λύκειον Ελληνίδων Μεσολόγγι Μουσική Ναύπακτος Ναύπλιο Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Ολυμπία Ορεστειάδα Παιδαγωγικά Παιδιά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτμος Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σκιάθος Σπέτσες Στήλη Άλατος Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ Τρίκαλα Τρίπολη ΥΔΡΑ Υποτροφίες Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χαλκίδα Χανιά Χειροτεχνίες Χίος Χορηγίες Χορός Ψηφιδωτό Ψυχολογία Ψυχολογία στην καθημερινότητα