Monday 17 October 2016

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος προς εικαστικούς από την "Φλόγα" & το Myrό Antiques House για τα καρκινοπαθή παιδιά


Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016 - Η Myrό Gallery και ο οίκος δημοπρασιών Myrό Antiques House σε συνεργασία με τον Σύλλογο “Φλόγα” απευθύνουν πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς εικαστικούς καλλιτέχνες για την συμμετοχή σε project με στόχο την στήριξη παιδιών με καρκίνο. Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας η γκαλερί ζητά από καλλιτέχνες την δημιουργία έργων τέχνης τα οποία θα δημοπρατηθούν για την στήριξη των σκοπών του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Φλόγα”. Το πρωτότυπο project έχει στόχο όχι μόνο την συγκέντρωση χρημάτων μέσω της πώλησης των έργων τέχνης, αλλά και την γνωστοποίηση του έργου του Συλλόγου και των αναγκών των παιδιών με καρκίνο, και των οικογενειών τους, και την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού.




Στο πλαίσιο του project η Myrό Gallery ζητά από εικαστικούς καλλιτέχνες πρόταση για την δημιουργία έργου βασισμένου σε μία “μάσκα ακινητοποίησης” που θα παρέχει σε κάθε καλλιτέχνη που θα επιλεγεί. Οι μάσκες αυτές παρέχονται από τον σύλλογο “Φλόγα”. Η γκαλερί προτείνει την δημιουργία έργων με την μάσκα, με μέρος της ή/και με την απεικόνιση της, ή/και εξ αφορμής της χρήσης της. Οι μάσκες αυτές είναι πλέγματα από πλαστικό που φτάνουν συσκευασμένα στα ακτινοθεραπευτικά κέντρα και χρησιμοποιούνται στην διάρκεια της θεραπείας παιδιών που πάσχουν από καρκίνο. Ο ρόλος της μάσκας είναι να σταθεροποιείται το κεφαλάκι του παιδιού και να υπάρχει μια και μοναδική σταθερή θέση που να είναι δυνατό να επαναλαμβάνεται σε καθημερινή βάση, καθώς στη θέση αυτή θα βασιστεί ο σχεδιασμός στην ακτινοθεραπείας. Οι χρησιμοποιημένες μάσκες είναι ένα υποτυπώδες εκμαγείο του προσώπου του παιδιού, με όγκο όσο περίπου το κεφάλι του, και αποτελείται από ένα πλαστικό πλέγμα.

Προθεσμία Υποβολής Ενδιαφέροντος: Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016.
Σε πρώτη φάση η γκαλερί ζητά από καλλιτέχνες να υποβάλλουν μέχρι την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016:
- Βιογραφικό σημείωμα, το οποίο να συμπεριλαμβάνει στοιχεία άμεσης επικοινωνίας (email, κινητό)
- Τρία ή περισσότερα χαρακτηριστικά έργα τους
- Γραπτή πρόταση (κείμενο) μέχρι 150 λέξεων στο οποίο ο καλλιτέχνης θα εξηγεί τι έργο προτίθεται να παραδώσει και ποια θα είναι η χρήση / ρόλος της μάσκας σε αυτό.

Σε 50 καλλιτέχνες των οποίων οι προτάσεις θα επιλεγούν θα παραδοθούν την 1η Δεκεμβρίου από μία μάσκα στον καθένα για την δημιουργία του έργου του, από την Myrό Gallery, στην Θεσσαλονίκη. Καλλιτέχνες από άλλα μέρη της Ελλάδας που τυχόν θα ήθελαν να συμμετέχουν μπορούν να λάβουν ταχυδρομικά μάσκα, όπως και να αποστείλουν το έργο τους εξ αποστάσεως, με δική τους χρέωση.

Όλοι οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες θα έχουν προθεσμία μέχρι την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017 να παραδώσουν τα έργα τους στην Myrό Gallery κατά τις ώρες και ημέρες της λειτουργίας της (Πέμπτη & Παρασκευή 11.00 – 14.00 & 17.00 – 21.00, και Σάββατο 11.00 – 15.00) ή να αποστείλουν τα έργα τους ώστε αυτά να παραδοθούν μέχρι την ίδια προθεσμία στην γκαλερί από το Ταχυδρομείο, ή Μεταφορική Εταιρεία.

Στην συνέχεια η γκαλερί θα ανακοινώσει τα ονόματα των συμμετεχόντων καλλιτεχνών, την έκθεση των έργων και την διενέργεια δημοπρασίας με στόχο την πώληση τους και την συγκέντρωση χρημάτων υπέρ των σκοπών του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Φλόγα”, που θα λάβουν χώρα τον Μάρτιο του 2017 σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί. Όλα τα έργα θα εισαχθούν σε δημοπρασία. Το 50% της τελικής τιμής πώλησης του κάθε έργου θα αποδοθεί στον Σύλλογο “Φλόγα”, το 20% στον κάθε καλλιτέχνη και το 30% θα διατεθεί για τα διαχειριστικά έξοδα του project. Η έκθεση των έργων θα διαρκέσει δύο εβδομάδες.

Όροι και Προϋποθέσεις Συμμετοχής
  • Τα έργα που θα προταθούν μπορούν να είναι ζωγραφικά, χαρακτικά, γλυπτικά, κατασκευές, φωτογραφικά ή και εκτυπώσεις.
  • Τα έργα που θα προταθούν και θα παραδοθούν θα πρέπει να είναι πρωτότυπα έργα των δημιουργών τους και να μην αποτελούνται / περιέχουν μέρος έργων άλλων καλλιτεχνών.
  • Τα έργα θα πρέπει να έχουν μέγιστη διάσταση 50 εκατοστά εφόσον είναι αναρτώμενα δισδφιάστατα, ή 40 εκατοστά εφόσον είναι γλυπτά / κατασκευές ή κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο τρισδιάστατα, και συνολικού βάρους χαμηλότερου των 6 κιλών.
  • Τα αναρτώμενα έργα θα πρέπει να είναι κορνιζωμένα και με σύρμα περασμένο στην οπίσθια πλευρά τους ως μέθοδο ανάρτησης.
  • Τα έργα θα πρέπει να φέρουν απαραιτήτως υπογραφή του δημιουργού τους στην εμπρόσθια πλευρά του έργου εφόσον αυτό είναι αναρτώμενο, και σε εμφανή πλευρά του έργου όταν αυτό βρίσκεται σε σωστή τοποθέτηση παρουσίασης του.
  • Τα δισδιάστατα αναρτώμενα έργα δεν μπορούν να εξέχουν περισσότερο από 25 εκατοστά (βάθος).
  • Όλα τα αναρτώμενα έργα θα πρέπει να φέρουν κορνίζα, με εξαίρεση την περίπτωση του τελαρωμένου καμβά.
  • Η Myrό Gallery διατηρεί το δικαίωμα οποιαδήποτε στιγμή να αποκλείσει έργα τα οποία δεν θα είναι σύμφωνα με την αρχική πρόταση του καλλιτέχνη, δεν θα τηρούν τα αναφερόμενα στους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, ή/και θα υπερθεματίζουν / προβάλλουν / προτρέπουν υπέρ κοινωνικών, θρησκευτικών και άλλων διακρίσεων, θα έχουν προσβλητικό ή υβριστικό χαρακτήρα.

Η υποβολή των προτάσεων μπορεί να γίνει με email στην διεύθυνση myro.thessaloniki@gmail.com, ενώ αρμόδιος για το project είναι ο Διευθυντής του Τομέα Τέχνης του Myrό Antiques House και Επιμελητής της Myrό Gallery κ. Πάρης Καπράλος, που βρίσκεται στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου για περισσότερες πληροφορίες (επικοινωνήστε απευθείας στο 6948813460 ή αποστείλατε email)

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa An Athenian Outsider Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Awards Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Ciné qua non Cinema Collage Collectives Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art DJs Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina Fundraising Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos LGBTQI+ Lifestyle London Calling Loutraki Multimedia & Installations Art Museums Myconos Naxos News Opera Party Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri Sikinos StreetArt Symposiums Syros Tattoo Teri Paschos textileArt Thessaloniki US Venue Virtual Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αγρίνιο Αίγινα Αίγιο Αλεξανδρούπολη ΑΝΑΦΗ ΑνδριανήΤζίμα Άνδρος ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος Απόψεις ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές Δελφοί ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Έβρος Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζάκυνθος Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιδρύματα Ιεράπετρα Ιστορία Ιστορίες για γάτες ΙΩΑΝΝΙΝΑ Καβάλα Καλαμαριά Καλαμάτα Καλλιγραφία Καστελλόριζο Καστοριά Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κρήτη Κως Λάρισα Λέσβος Λευκάδα Λήμνος Λόγος Λύκειον Ελληνίδων Μεσολόγγι Μουσική Ναύπακτος Ναύπλιο Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Ολυμπία Ορεστειάδα Παιδαγωγικά Παιδιά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτμος Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σκιάθος Σπέτσες Στήλη Άλατος Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ Τρίκαλα Τρίπολη ΥΔΡΑ Υποτροφίες Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χαλκίδα Χανιά Χειροτεχνίες Χίος Χορηγίες Χορός Ψηφιδωτό Ψυχολογία Ψυχολογία στην καθημερινότητα