Saturday, 17 September 2016

120 λεξεις: Διαγωνισμός Λογοτεχνίας

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2016 - Η λογοτεχνική ιστοσελίδα 120 λεξεις σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό με τίτλο “7 Θανάσιμα Αμαρτήματα”. Έχοντας αφετηρία μία από τις: Οκνηρία, Αλαζονεία, Λαιμαργία, Λαγνεία, Απληστία, Οργή και Ζηλοφθονία, σας ζητάμε να εμπνευστείτε και να γράψετε Flash Fiction ιστορίες των 120 λέξεων ακριβώς.

Κατά την διάρκεια της θητείας του το 590 μ.Χ. ο Πάπας Γρηγόριος Α’ ταξινόμησε τα πιο σοβαρά αμαρτήματα σύμφωνα με την καθολική εκκλησία και τα ονόμασε θανάσιμα, επειδή είναι ικανά να στερήσουν την θεία χάρη και να οδηγήσουν στην αιώνια καταδίκη της ανθρώπινης ψυχής. Όμως σύμφωνα με τον Βολταίρο: «Τα πάθη για τον άνθρωπο είναι ό,τι ο άνεμος για τα ιστιοφόρα. Παρόλο που μπορεί να τον καταστρέψουν, δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς αυτά». Πόσο ενδιαφέρουσα είναι μία ενάρετη ζωή ή μία καθαρή συνείδηση μπροστά στο αλατοπίπερο που προσφέρει μία απαγορευμένη πράξη; Άλλωστε όσο πιο ολέθρια είναι η αμαρτία, τόσο πιο ενδιαφέρουσα γίνεται η ιστορία κι αυτές ακριβώς τις ιστορίες σας προσκαλούμε να γράψετε.Τα 14 κείμενα που θα διακριθούν από την κριτική επιτροπή θα φιλοτεχνηθούν από την επιμελήτρια Vera Kartalou και θα παρουσιαστούν σε εικαστική έκθεση, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Art Café Abodé από τις 11 έως τις 18 Δεκεμβρίου 2016. Επίσης θα εκδοθούν σε ηλεκτρονικό e-book που θα διανεμηθεί δωρεάν προς download, καθώς και σε έντυπη μορφή, όπου θα συνοδεύονται από τις φωτογραφίες των 7 θανάσιμων αμαρτιών, όπως τις εμπνεύστηκε και αποτύπωσε η καλλιτέχνης Μαρία Λαγού.


Πληροφορίες συμμετοχής:

1. Για να λάβεις μέρος, γράψε ιστορίες 120 -ακριβώς- λέξεων και στείλτες μας ηλεκτρονικά μέσω της σχετικής φόρμας επικοινωνίας http://120lekseis.com/7-thanasima-amartimata/
έως τις 20 Οκτωβρίου.
2. Ο κάθε συγγραφέας μπορεί να λάβει μέρος με μία ιστορία ανά αμάρτημα, δηλαδή το λιγότερο με μία ιστορία και το ανώτερο με συνολικά 7 ιστορίες, γραμμένες στην ελληνική γλώσσα.
3. Με την αποστολή των ιστοριών, ο συγγραφέας παραθέτει στην σελίδα 120lekseis.com την άδεια να εκδώσει τόσο ηλεκτρονικά, όσο και έντυπα το έργο του. Τα πνευματικά δικαιώματα παραμένουν στον συγγραφέα.
4. Σε κάθε συγγραφέα που θα διακριθεί θα δοθεί δωρεάν ένα αντίγραφο της έντυπης συλλογής με τις νικητήριες ιστορίες. Τα έσοδα που θα προκύψουν από τις πωλήσεις της συλλογής θα διατεθούν για την υποστήριξη του 120lekseis.com και των συνεργατών του.
5. Η ανακοίνωση των 14 νικητών (δηλαδή 2 νικητές ανά θανάσιμο αμάρτημα) θα γίνει την 1η Δεκεμβρίου μέσα από τις σελίδες: 120 λεξεις, καθώς και Vera Kartalou.
6. Επιλεγμένες ιστορίες θα δημοσιευτούν με το τέλος του διαγωνισμού και στο 120lekseis.com.
7. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας http://120lekseis.com/7-thanasima-amartimata/

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Cinema Collage Collectives Columnist: An Athenian Outsider Columnist: Aperture Columnist: Ciné qua non Columnist: Ιστορίες για γάτες Columnist: Στήλη Άλατος Columnists: London Calling Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos Multimedia & Installations Art Museums Myconos News Opera Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri StreetArt Symposiums Syros Tattoo Thessaloniki Venue whoISwho Workshops & Masterclasses ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Γειτονιές Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Έρευνα Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιεράπετρα Ιστορία Καβάλα Καλαμάτα Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κοζάνη Λάρισα Λόγος Μουσική Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Παρουσιάσεις Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σπέτσες Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία ΤΗΝΟΣ ΥΔΡΑ Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χανιά Χορός Ψηφιδωτό