Sunday 17 July 2016

Myro Group of Culture | Προσπάθεια απάλυνσης κοινωνικών πληγών

Κυριακή 17 Ιουλίου 2016 - Δεν είμαι σίγουρος αν ισχυει η παροιμοιώδης φράση ότι "η Τέχνη είναι η ηθική του μέλλοντος", ωστόσο είναι βέβαιο ότι οι άνθρωποι της Τέχνης οφείλουμε να βοηθούμε όσους συνδράμουν στον περιορισμό της ασχήμιας και του πόνου του κόσμου. Την περίοδο 2015 -’16 είχαμε την δυντότητα, σε τρεις περιπτώσεις, να βοηθήσουμε συνανθρώπους που δοκιμάζονται. Μέσα από δράσεις τέχνης αλλά και με την βοήθεια των φίλων και των πελατών μας συμβάλλαμε σε προσπάθειες που αξίζουν ανάδειξης και στήριξης,  μέσα απο σειρά ενεργειών.

Συγκεκριμένα, είχαμε την ευκαιρία να συμβάλλουμε στο έργο:

- του Κέντρου καταπολέμησης των εξαρτήσεων “Απεξάρτηση”, με έκθεση έργων 26 εικαστικών καλλιτεχνών που οργανώσαμε στην Myro Gallery, χώρο μας σύγχρονης τέχνης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τα έσοδα της οποία διατέθηκαν για την στήριξη των προγραμμάτων του, με εγκαίνια την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016.

- του  Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου “Δύναμη Ζωής: Αγάπη”, σε συνεργασία με την νόμιμη εκπρόσωπο του κα. Βάνα Μπαρμπα, στο οποίο δωρήσαμε αντίκες και πίνακες και τα δημοπρατήσαμε  στο κοινό μας στο πλαίσιο ειδικής ενότητας της δημοπρασίας μας της Κυριακής 13 Δεκεμβρίου 2015, αποδίδωντας το κέρδος υπέρ των σκοπών του.



- του Ασύλου του Παιδιού, για τους οποίους δημοπρατήσαμε δωρεές σε αντικείμενα, έπιπλα και αντίκες, στο πλαίσιο της δημοπρασίας μας της 6ης Μαρτίου 2016. 
Ο Οίκος μας είναι ανοικτός σε προτάσεις στήριξης όσων βοηθούν ευπαθείς ομάδες. Επικοινωνήστε μαζί μας, ελάτε να γνωριστούμε και ας ανακαλύψουμε μαζί τρόπους να συνδράμουμε τους συνανθρώπους μας. 

Κέντρο “Απεξάρτηση”
Το Κέντρο Έρευνας Συμπεριφορών Εθισμού ιδρύθηκε το 2007 στη Θεσσαλονίκη με στόχο την προσφορά βοήθειας σε εξαρτημένα άτομα ώστε να σπάσουν τον ατελείωτο κύκλο του εθισμού. Απευθύνεται σε όλους όσους υποφέρουν από την εξάρτηση των ναρκωτικών και του αλκοόλ, βοηθώντας τους με σεβασμό να νικήσουν τις δυσκολίες τους και να αποκτήσουν νέες δυνατότητες και προοπτικές στη ζωή τους. Το θεραπευτικό πρόγραμμα, η διάρκεια του οποίου είναι 17 εβδομάδες το κλειστό και 17 εβδομάδες το ανοικτό, είναι συνδυασμός τριών θεραπευτικών προσεγγίσεων της υπαρξιστικής, προσωποκεντρικής και γνωστικοσυμπεριφορικής-12 βήματα των Ν.Α.
Το κέντρο βρίσκεται μέσα σε ένα κήπο τεσσάρων στρεμμάτων σε μία ήσυχη, ιδανική για τον σκοπό αυτό τοποθεσία, στην περιοχή της Σουρωτής Θεσσαλονίκης. Εκτός από τους φιλικούς και άνετους χώρους διαμονής στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται χώροι άσκησης και δημιουργικής απασχόλησης των θεραπευομένων. Μέχρι σήμερα το 88% των ατόμων που έχουν εισαχθεί και έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα παραμένουν «καθαροί». Περισσότερες πληροφορίες στο www.apexartisi.gr.


“Δύναμη ζωής: Αγάπη”
Το Σωματείο “Δύναμη ζωής: Αγάπη” έχει ιδρυθεί στην Γλυφάφα της Αθήνας από την Βάνα Μπάρμπα και άλλους 22 εθελοντές και, όπως αναφέρει στο καταστατικό του, έχει χαρακτήρα αποκλειστικά φιλανθρωπικό. Οι δράσεις του επικεντρώνεται στην παροχή κάθε είδους δυνατής βοήθειας στις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας, στην προώθηση της ελληνικού πολιτισμού, της ελληνικής ιστορίας και παράδοσης με έμφαση στο ρόλο και την πορεία της μουσικής τέχνης, η καλλιέργεια της πολιτιστικής συνείδησης και η συμβολή στη μουσική παιδεία των πολιτών της χώρας και στην ανάπτυξη και ανιδιοτελή προσφορά  και μέριμνα για την υλική και ηθική  ενίσχυση των ατόμων που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (ΑΜΕΑ, υπερήλικες, ανήλικοι, άποροι, ασθενείς, κλπ), καθώς επίσης στην πρόσθετη διδακτική στήριξη και ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα και Α.Μ.Ε.Α.

Άσυλο του παιδιού
Το Άσυλο του παιδιού είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που, από το 1919, επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στη σωστή κάλυψη των βασικών αναγκών (στέγαση, σίτιση, ανάπαυση κ.λ.π) και στη συνεχή βελτίωση της διαπαιδαγώγησης παιδιών εργαζομένων γονέων, βρεφικής μέχρι σχολικής ηλικίας, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Μάθετε περισσότερα για το Ίδρυμα στο διαδίκτυο, στην διεύθυνση www.asylopaidiou.gr/




Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa An Athenian Outsider Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Awards Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Ciné qua non Cinema Collage Collectives Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art DJs Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina Fundraising Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos LGBTQI+ Lifestyle London Calling Loutraki Multimedia & Installations Art Museums Myconos Naxos News Opera Party Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri Sikinos StreetArt Symposiums Syros Tattoo Teri Paschos textileArt Thessaloniki US Venue Virtual Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αγρίνιο Αίγινα Αίγιο Αλεξανδρούπολη ΑΝΑΦΗ ΑνδριανήΤζίμα Άνδρος ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος Απόψεις ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές Δελφοί ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Έβρος Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζάκυνθος Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιδρύματα Ιεράπετρα Ιστορία Ιστορίες για γάτες ΙΩΑΝΝΙΝΑ Καβάλα Καλαμαριά Καλαμάτα Καλλιγραφία Καστελλόριζο Καστοριά Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κρήτη Κως Λάρισα Λέσβος Λευκάδα Λήμνος Λόγος Λύκειον Ελληνίδων Μεσολόγγι Μουσική Ναύπακτος Ναύπλιο Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Ολυμπία Ορεστειάδα Παιδαγωγικά Παιδιά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτμος Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σκιάθος Σπέτσες Στήλη Άλατος Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ Τρίκαλα Τρίπολη ΥΔΡΑ Υποτροφίες Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χαλκίδα Χανιά Χειροτεχνίες Χίος Χορηγίες Χορός Ψηφιδωτό Ψυχολογία Ψυχολογία στην καθημερινότητα