Monday 11 April 2016

H Greek Marble Initiative παρουσιάζει τις “Αναδυόμενες Μορφές” του Andrej Mitevski

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016 - Σας προσκαλούμε στην ατομική έκθεση του γνωστού γλύπτη Andrej Mitevski με τίτλο “Αναδυόμενες Μορφές” που εγκαινιάζουμε παρουσία του γλύπτη  την Πέμπτη 21 Απριλίου στις οκτώ το βράδυ (20.00). Την έκθεση επιμελείται ο Συντονιστής της Greek Marble Initiative και Επιμελητής της γκαλερί Πάρης Καπράλος.

Ο τίτλος αυτός καθαυτός υποδηλώνει την πρόθεση του καλλιτέχνη να αναπαραστήσει όχι μόνο την φυσική μορφή αλλά και το εννοιολογικό υπόβαθρο, να αποδώσει όχι μονάχα την γεωμετρία αλλά και την ιδέα που διαμορφώνει την ιδεολογία της ανθρωπότητας.

Σε statement που εξέδοσε ο καλλιτέχνης αναφέρει: “Ακριβώς όπως ο Ήλιος είναι το κέντρο του πλανητικού μας συστήματος, έτσι επιθυμώ να σκέπτομαι και για το πνευματικό υπόβαθρο του ανθρώπινου γένους, το οποίο μέσω της ποιότητας του θα πάψει να φέρεται με καταστροφικό τρόπο στο περιβάλλον του και προς μέλη της ίδιας του της γενιάς. Οι οργανικές φόρμες στο έργο μου υπαινίσσονται ότι η ζωη και η Φύση έχουν την δυνατότητα να υπερκεράσουν τις δυσκολίες και να θεραπεύσουν τον εαυτό τους, υπερισχύοντας κάθε εμποδίου. Αλλά είμαστε εμείς οι άνθρωποι που θα πρέπει να αλλάξουμε τακτική και να σεβόμαστε τους φυσικούς πόρους, αν αναλογιστούμε την κληρονομιά που αφήνουμε στις επόμενες γενιές. Η ανάγκη να δημιουργήσουμε ζωή στο πρότυπο της αντίληψης ενός Θεού  προκύπτει ως ευθύνη και ισχύ να διατυπώσουμε ιδέες και οράματα για το μέλλον. Και είναι αυτή η εποχή που αναδύεται μέσα από τα πολύπλοκα συστήματα τηλεπικοινωνιών και την τεχνολογία που χρησιμοποιούμε, εν μέσω του ψηφιακού κόσμου, που φέρνει τον κόσμο να δει την ομορφιά της ζωής και να αντιληφθεί την δύναμη της δημιουργίας ως Τέχνη. H Τέχνη ήταν πάντοτε και είναι η διεθνής πνευματική γλώσσα που δεν έχει σύνορα και αποδέχεται κάθε φυλή και κάθε θρησκεία, έχοντας την δύναμη να κινητοποιεί τους ανθρώπους”.



Ο Andrej Mitevski γεννήθηκε στο 31. 10. 1976 στα Σκόπια, της ΠΓΔΜ. Αποφοίτησε από το Σχολείο Τέχνης το 1995 και την Ακαδημία Καλών Τεχνών το 1999 στα Σκόπια. Ολοκληρώθηκε μεταπτυχιακές σπουδές στην ίδια Ακαδημία το 2000/2002. Έχει συμμετέχει σε πολλά συμπόσια σε ετήσια βάση και έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο των Σκοπίων.Συμμετείχε στο πρώτο συμπόσιο της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Μαρμάρου (Greek Marble Initiative) το καλοκαίρι του 2013 και πλέον είναι μέλος της. Έχει εκθέσεοις τα έργα του σε δεκάδες εκθέσεις στην πατρίδα του και το εξωτερικό, και έχει συμμετέχει σε περισσότερα από 10 διεθνή συμπόσια.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 21 Μαϊου 2016. Η Myro Gallery θα είναι ανοικτή για το κοινό Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 14.00 & 17.00 – 21.00, και Σάββατο 11.00 – 15.00 στην διάρκεια της έκθεσης. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχετικά με την  Greek Marble Initiative
Η Greek Marble Initiative (Ελληνική Πρωτοβουλία Μαρμάρου) είναι μία πλατφόρμα διασύνδεσης γλυπτών που έχει στόχο την προαγωγή της σύγχρονης γλυπτικής σε μάρμαρο, την προβολή σύγχρονων Ελλήνων γλυπτών στο εξωτερικό και την διεύρυνση της απεύθυνσης τους στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Η πλατφόρμα διοργανώνει όλο τον χρόνο εκθέσεις, συμπόσια, και events, ενώ συνδέεται με έλληνες και ξένους γλύπτες το έργο των οποίων διαχειρίζεται και προβάλλει συστηματικά. Η Greek Marble Initiative ιδρύθηκε το 2013 ως μία δραστηριότητα του Myrό Group of Culture κατόπιν προσωπικής πρωτοβουλίας του ιδρυτή του Myrό Antiques House και ιδιοκτήτη του Group Σταύρου Μυρωνίδη το 2013. Αυτή την στιγμή η πλατφόρμα συνδέει 36 Έλληνες και ξένους γλύπτες και έχει περισσότερους απο 100 ενδιαφερόμενους (affiliates) καλλιτέχνες για τα projects της. Παραλληλα, το κτήμα του Myrό Antiques House όπου στεγαζονται εκατοντάδες γλυπτά σύγχρονης τεχνης σε Ελληνικό μάρμαρο συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα πάρκα γλυπτικής στην Ευρώπη, και είναι το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια. Μάθετε πρώτοι τα νέα της Greek Marble Initiative ΕΔΩ

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa An Athenian Outsider Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Awards Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Ciné qua non Cinema Collage Collectives Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art DJs Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina Fundraising Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos LGBTQI+ Lifestyle London Calling Loutraki Multimedia & Installations Art Museums Myconos Naxos News Opera Party Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri Sikinos StreetArt Symposiums Syros Tattoo Teri Paschos textileArt Thessaloniki US Venue Virtual Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αγρίνιο Αίγινα Αίγιο Αλεξανδρούπολη ΑΝΑΦΗ ΑνδριανήΤζίμα Άνδρος ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος Απόψεις ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές Δελφοί ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Έβρος Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζάκυνθος Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιδρύματα Ιεράπετρα Ιστορία Ιστορίες για γάτες ΙΩΑΝΝΙΝΑ Καβάλα Καλαμαριά Καλαμάτα Καλλιγραφία Καστελλόριζο Καστοριά Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κρήτη Κως Λάρισα Λέσβος Λευκάδα Λήμνος Λόγος Λύκειον Ελληνίδων Μεσολόγγι Μουσική Ναύπακτος Ναύπλιο Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Ολυμπία Ορεστειάδα Παιδαγωγικά Παιδιά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτμος Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σκιάθος Σπέτσες Στήλη Άλατος Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ Τρίκαλα Τρίπολη ΥΔΡΑ Υποτροφίες Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χαλκίδα Χανιά Χειροτεχνίες Χίος Χορηγίες Χορός Ψηφιδωτό Ψυχολογία Ψυχολογία στην καθημερινότητα