Thursday 3 December 2015

Σπάνιες αντίκες και εξαιρετικά έργα τέχνης στην χειμερινή δημοπρασία του Myro Antiques House

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 - Ο οίκος δημοπρασιών Myro Antiques House έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην δημοπρασία Αντικών, Αντικειμένων και Τέχνης που θα λάβει χώρα την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 στις 12.00 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του, στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Μετά το τέλος της δημοπρασίας σε όλους τους παρευρισκόμενους θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα, κρασιά και αναψυκτικά. Οι εγκαταστάσεις του Οίκου Δημοπρασιών βρίσκονται στο 2ο χλμ του δρόμου Σουρωτής - Αγίου Αντωνίου στην περιοχή της Σουρωτής, Θεσσαλονίκης.

Οι εγγραφές της δημοπρασίας ξεκινούν στις 12.00 και η διαδικασία στις 12.30.

Αν επιθυμείτε να μην χρησιμοποιήσετε δικό σας όχημα μπορείτε να μεταβείτε στην δημοπρασία επιβιβαζόμενοι στο πολυτελές πούλμαν του Οίκου το οποίο θα ξεκινήσει στις 11.30 από τον Λευκό Πύργο.

Παράλληλα δρομολογείται ένα ακόμα πούλμαν από το ξενοδοχείο Hyatt Regency Thessaloniki, το οποίο θα μεταφέρει ενοίκους του ξενοδοχείου και επισκέπτες στην πόλη μας από άλλα μέρη της Ελλάδας και το εξωτερικό που έχουν έρθει για την δημοπρασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτή την δημοπρασία κλέβουν τις εντυπώσεις εξαιρετικής ποιότητας και συλλεκτικού ενδιαφέροντος έπιπλα – αντίκες, καθώς επίσης έργα τέχνης από κλασσικούς Έλληνες ζωγράφους, αλλά και νεότερους δημιουργούς. Μεταξύ των κλασσικών πινάκων της δημοπρασίας ξεχωρίζει μία εντυπωσιακή νεκρή φύση του Σπυρίδωνος Βικάτου, ενός από τους τελευταίους εκπροσώπους της «Σχολής του Μονάχου», μαθητή του Νικηφόρου Λύτρα και του Σπυρίδωνα Προσαλέντη, συμφοιτητή του Νικολάου Γύζη στην Γερμανία, και διδάκτωρος στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας από το 1909 έως το 1940. Επίσης, χαρακτηριστικός πίνακας του Δημητρίου Μπισκίνη, εγκαθιδρυμένου ως κλασσικού και ιδιαίτερα συλλεκτικού Έλληνα ακαδημαϊκού ζωγράφου, ένας κορνιζωμένος πίνακας του Απόστολου Γεραλή, αδιαμφισβήτητα ηγούνται στην κατηγορία της Κλασσικής Τέχνης. Δειτε όλα τα κλασσικά έργα Τέχνης ΕΔΩ.

Στον τομέα της Σύγχρονης Τέχνης ξεχωρίζουν ένα σχέδιο του Γιάννη Τσαρούχη, νέα έργα του αναγνωρισμένου στο εξωτερικό νεαρού Έλληνα πορτραιτίστα Μιχάλη Τσακουντή, έργα του γνωστού στην Θεσσαλονίκη εξαίρετου ζωγράφου Χάρη Μητρούση (ανάμεσα τους συγκαταλέγονται τέσσερα έργα της σειράς “Μεγάλοι της τζαζ”) και μία αυτοπροσωπογραφία του. Τέσσερα πορτραίτα του εξαιρετικού Θεσσαλονικιού ζωγράφου Σωκράτη Γιοσμά που διακρίνονται για την εκφραστικότητα και την λεπταισθησία τους συμπληρώνουν την κατηγορία της Σύγχρονης Ζωγραφικής, η οποία περιλαμβάνει πολλά ακόμα έργα. Ο τομέας της Τέχνης στης τρέχουσας δημοπρασίας περιλαμβάνει επίσης λίγα και εκλεκτά  δείγματα σύγχρονης γλυπτικής σε μπροζύντζο. Πρόκειται για δύο γνωστά έργα του παγκοσμίου φήμης και ιδιαίτερα αγαπητού στην Βόρεια Ελλάδα γλύπτη Παύλου Κουγιουμτζή, του οποίου έργα έχουν κοσμήσει τα στάδια των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ατλάντα το 1996 και το Σίδνεϊ, ενώ γλυπτά του βρίσκονται σε πολλές από τις μεγαλύτερες πρωτεύουσες του κόσμου. Ο Οίκος δημοπρατεί μία από τις γνωστές μπρούντζινες “Αφροδίτες” του και μία από τις εξίσου γνωστές “Νίκες” του. Στον τομέα της Σύγχρονης Γλυπτικής συναντούμε επίσης μπρούτζινα γλυπτά του Γιώργου Κικώτη, και  χαρακτηριστικό γλυπτό του γνωστού κεραμίστα Κώστα Καρακίτσου από την σειρά του “Γυναίκες”. Δείτε όλα τα έργα σύγχρονης Τέχνης ΕΔΩ.



Στον τομέα της αντίκας ξεχωρίζουν εξαιρετικής ποιότητας, στυλ και εποχής έπιπλα – αντίκες του 19ου αιώνα, που μπορούν να εξοπλίσουν ολόκληρο σπίτι. Βιβλιοθήκες, σεκρετέρ, τραπεζαρίες και μικρότερα έπιπλα καλαίσθητου design εκπλήσσουν με την λειτουργικότητα τους και την στιβαρή παρουσία τους. Παράλληλα ηχηρή είναι η παρουσία εμπροσθόγεμων όπλων της εποχής 1780 – 1810 (πιστόλες, κουμπούρες, tromblons), πορισμένα από τα οποία εκτιμάται ότι παρουσιάζουν αυξημένο ενδιαφέρον για συλλέκτες.

Στον τομέα των υαλικών και των κρυστάλλων συναντάμε μία εξαιρετική ολοκληρωμένη συλλογή Swarovski, ανάμεσα σε δεκάδες άλλα μικροαντικείμενα.

Μια ανασκόπηση των αντικειμένων θα σας αφήσει έκπληκτους, καθώς πολύ μεγάλος αριθμός των αντικειμένων έχουν τιμή εκκίνησης τα €10, και υπάρχει η απαραίτητη διευκρίνιση "No Reserve". Για τους λιγότερο εξοικειωμένους θα αναφέρω ότι συχνά στις δημοπρασίες υπάρχει μία μη δηλωμένη τιμή διασφάλισης (Reserve Price), η οποία εγγυάται ένα πλαφόν πώλησης, και είναι διάφορη από την τιμή εκκίνησης. Στην δημοπρασία του Myro Antiques House το Reserve Price ταυτίζεται με την τιμή εκκίνησης. Τα Lots με αυτή την τιμή εκκίνησης συνιστούν πραγματικά ευκαιρίες, και σημαίνει ότι ο δημοπράτης εμπιστεύεται στο παρευρισκόμενο κοινό την διαμόρφωση της κατάλληλης τιμής, αφού, τα αντικείμενα που φέρουν αυτή την τιμή, ο Οίκος είναι βέβαιος ότι θα εκτιμηθούν από το κοινό του.

Όλα τα αντικείμενα είναι πλέον διαθέσιμα στην διεύθυνση www.myroauctions.gr. Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον οίκο μέχρι και μία μέρα πριν την διεξαγωγή της δημοπρασίας κατόπιν ραντεβού για να δουν από κοντά όλα τα αντικείμενα. Για ραντεβού επικοινωνήστε απευθείας για με τον δημοπράτη κ. Σταύρο Μυρωνίδη (6971890212).

Σχετικά με τον Οίκο
Ο Οίκος Δημοπρασιών Antique’s House προσπαθεί μέσα από τις Δημοπρασίες και τα events που οργανώνει, να εδραιώσει και στην Βόρεια Ελλάδα τον θεσμό της Δημοπρασίας, όπως αυτή εννοείται και πραγματοποιείται σε χώρες του εξωτερικού. Για τον λόγο αυτό μπορεί στις δημοπρασίες μας να εμφανιστούν κομμάτια σε απίστευτα χαμηλές τιμές (η πραγματική τους αξία μπορεί να είναι μέχρι και 10 φορές πάνω), προσιτές για τον καθένα. 


Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa An Athenian Outsider Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Awards Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Ciné qua non Cinema Collage Collectives Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art DJs Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina Fundraising Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos LGBTQI+ Lifestyle London Calling Loutraki Multimedia & Installations Art Museums Myconos Naxos News Opera Party Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri Sikinos StreetArt Symposiums Syros Tattoo Teri Paschos textileArt Thessaloniki US Venue Virtual Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αγρίνιο Αίγινα Αίγιο Αλεξανδρούπολη ΑΝΑΦΗ ΑνδριανήΤζίμα Άνδρος ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος Απόψεις ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές Δελφοί ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Έβρος Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζάκυνθος Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιδρύματα Ιεράπετρα Ιστορία Ιστορίες για γάτες ΙΩΑΝΝΙΝΑ Καβάλα Καλαμαριά Καλαμάτα Καλλιγραφία Καστελλόριζο Καστοριά Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κρήτη Κως Λάρισα Λέσβος Λευκάδα Λήμνος Λόγος Λύκειον Ελληνίδων Μεσολόγγι Μουσική Ναύπακτος Ναύπλιο Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Ολυμπία Ορεστειάδα Παιδαγωγικά Παιδιά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτμος Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σκιάθος Σπέτσες Στήλη Άλατος Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ Τρίκαλα Τρίπολη ΥΔΡΑ Υποτροφίες Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χαλκίδα Χανιά Χειροτεχνίες Χίος Χορηγίες Χορός Ψηφιδωτό Ψυχολογία Ψυχολογία στην καθημερινότητα